Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg lenéző lennék, mert...

Tényleg lenéző lennék, mert mondtam, hogy nem kellenek a babaholmik? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A szüleim még kiskoromban elváltak apa szeretője miatt.

Ott született 8 éve egy kisfiú, de sok kapcsolatom nincsen velük, ünnepekkor találkozunk leginkább csak, apával néha beszélünk telefonon.

Októberben fogok szülni és valamelyik nap felhívott apa felesége, hogy nekik még megvan a legtöbb a régi babaholmi, elhozza. Mondtam, hogy nem szükséges, mert még nincs kész a babaszoba, majd most kezdődik a felső szint átalakítása, meg már nagyjából tudom, hogy miből milyet szeretnék. De ma csak elhozta a babakocsit, meg egy halom babaruhát és hogy majd a kiságyat is elhozza, csak annak pár rácsa nagyon össze lett rágcsálva és azt ki kéne cserélni...

Nem akartam bunkó lenni, hogy visszaküldöm vele, de pl. a babakocsi egy ezeréves, hatalmas Bergon, kék-fehér kockás.

Én teljesen más stílusút akarok, sima feketében, esetleg szürkében.

A babaruhák legtöbbje szintén kisfiús, foltos. Nem is ilyeneket szeretnénk, ráadásul a babaruhák vásárlása már most is hatalmas program nekem, hiszen imádok vásárolgatni. Most felhívtam apát, hogy ezekkel mit csináljak, mert mondta a felesége, hogy lehetnek nálam bármeddig, nekik már ezek nem kellenek. Ezért gondoltam, hogy odaadom rászorulóknak, vagy valami, mert semmit nem tartunk meg a cuccokból. És apa mondta, hogy mennyire lenéző vagyok, meg hogy a felesége csak segíteni szeretett volna és nem azért szedte össze ezeket, hogy odaadjam idegeneknek. Kérdeztem, hogy akkor mit csináljak ezekkel, mert nem szeretnénk itthon kerülgetni feleslegesen. Erre rám csapta a telefont, hogy "csináljak velük, amit akarok"...

2017. máj. 30. 17:52
1 2 3
 11/21 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Itt alapvetően nem a ruhák korával.van baj, hanem az állapotukkal. Anyukám patyolatisztán, selyempapírba csomagolva tárolta a szekrényében a kedvenceket, örömmel adtam rá tavaly a kisfiamra öcsém rugdalózóját, pedig az nem.8 éves ruha volt, hanem 30. Tiszteletben tarthatták.volna, h nem kéred, más az elképzelésed. Ami a babakocsit illeti, kislányomnál kaptunk egy régi, kékfehér kockás, rugózós, csak mózeskocsis babakocsit, használtan. Ő volt benne a 6. vagy a 7. baba. Hát mint az álom. Egyetlen, azóta vásárolt babakocsi sem érte el azt a szintet, örülök, h nem utasítottam vissza. Szóval ezt azért nézd meg, vagy próbáld ki, h amit te szeretnél, valóban.kó- e, mert önmagában a dizájn édeskevés. A ruhákat szerintem vidd el a védőnőnek, ő tudni fogja, h melyik család venmé hasznát.
2017. máj. 30. 20:08
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
ha koszos foltos szakadt, tehat nem hibatlan hasznalt ruha akkor megertem. ha tökeletes lenne en elfogadnam. amugy meg igen, erdekes momentum h apukad akkori ribizlije radsoz valamit.
2017. máj. 30. 20:22
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"A szüleim még kiskoromban elváltak apa szeretője miatt.

Ott született 8 éve egy kisfiú, de sok kapcsolatom nincsen velük, ünnepekkor találkozunk leginkább csak, apával néha beszélünk telefonon."

"És apa mondta, hogy mennyire lenéző vagyok, meg hogy a felesége csak segíteni szeretett volna és nem azért szedte össze ezeket, hogy odaadjam idegeneknek."

Szóval itt nem arról van szó, hogy apukának új családja van, hanem az új nő és apuka miatt apa nélkül nőtt fel a kérdező. Ennek ellenére jogot formál apuka és a nője, hogy beledumáljanak kérdező életébe. A jó viszony megtartásának híve vagyok, de ez a viselkedés nálam is kiverné a biztosítékot.

2017. máj. 30. 20:23
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg, hogy ne vegyék el tőled azt az örömöt, hogy saját magad válaszd ki a leendő gyermekednek a cuccokat. Gondolom, megteheted, tehát nem vagy raszorulva a régi használt holmikra. Max egyet- kettőt szedj ki belőle, ami tetszik, had örüljenek :-) Rendes tőlük hogy segíteni akarnak, de értsék meg, hogy te mást szeretnél. Feleséggel nem lenne jobb beszélni? Hogy ő is milyen örömmel vásárolgatott annak idején, és te is ugyanezt szeretnéd. Talán jobban megérti mint édesapád.
2017. máj. 30. 20:28
 15/21 anonim ***** válasza:
40%
Ha jó viszonyt akarsz, akkor valamennyi ruhát tarts meg. A babakocsit vidd vissza azzal, hogy anyukádék is vettek neked egy újat, így azt nem tudod tárolni. A kis ruhák közül is soktól megszabadulhatsz, ha nem ugyanabban az évszakban születik a babád. Ebben az esetben tényleg szinte alig valami lesz jó és tökéletes hivatkozási alap. Lényeg, hogy minél több cuccot, minél hamarabb visszavigyél neki, de nem sértő módon. Különben csak eldurvul a vita.
2017. máj. 31. 08:05
 16/21 anonim ***** válasza:
79%
Nem voltál lenéző, és semmi gond nincs azzal, ha te szeretnéd kiválasztani a baba holmiját. Ha haragszanak, hát majd megnyugszanak. Én a helyedben igenis eladományoznám olyannak, akinek nincs pénze új babaholmira. a
2017. máj. 31. 08:09
 17/21 anonim ***** válasza:
Teljesen megértelek, én is úgy voltam vele, hogy nagy öröm volt válogatni a boltban. Kaptunk használt ruhákat is, amik kifogástalan állapotban voltak, mintha akkor vettem volna a boltban drága pénzért. Nagyon örültünk neki. Viszont! Sógornőméktől megkaptuk a 20 éves gyerekének a ruháit, amiket a padláson tároltak a penészben. A ruhák szakadtak voltak és feketés-zöldes foltosak voltak a penésztől, a szagát nem is ecsetelem... Még 3 mosás se vette ki a dohos szagot. Arról nem is beszélve, hogy tiszta kutyaszőrösek voltak, mert 3 kutyájuk van. Kedvesen, megköszönve elfogadtam mindent. Majd következő találkozáskor visszaadtam mindent és mondtam, hogy Anyukám most vett egy csomó ruhát, tele a szekrény velük szóval visszaadom őket, mert tudom, hogy számára ezek nagy emlékek, mert a kisfiáé voltak. Nem volt sértődés. :)
2017. máj. 31. 12:23
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Ne értsetek félre nem vagyok sznob. Semmi kifogásom nincs a JÓ ÁLLAPOTÚ ÉS KINÉZETŰ használt ruhák ellen. De itt tulajdonképpen a kérdező mostohája a foltos-elnyűtt babaruháktól akart megszabadulni. Mivel nem vagyok rászoruló, én is inkább minőségibb és korszerűbb holmikat szerzek be. Ez egyértelmű és semmi különcködés nincs benne. Másrészt, én se fogadnám el a segítséget egy olyan nőtől, aki miatt szétment a család és ráadásul miatta nincsen apám, mert itt tulajdonképpen azt írta a kérdező, hogy az apjával alig tarja a kapcsolatot. Szerintem az egy tökre korrekt dolog, hogy elajándékozod a rászorulóknak és így legalább nem a kukába landol.
2017. máj. 31. 15:50
 19/21 anonim válasza:

Hát, apukádat jobb volt elengedni, menjen azzal a nővel, de a te életed 20 évvel később már minek mérgezi?

Dobd ki ezeket a vackokat, mert ha rászorulónak akarod adni, még megsértődik!

2018. júl. 2. 09:13
 20/21 anonim ***** válasza:

Elosztogatod a szegényebb rokonoknak, barátnőknek, ha az sincs felteszed a facebookon kismama csoportba, hogy ingyen elvihető.

Ha szóba hozza apád felesége, hogy használod-e ezeket, akkor meg mondd, hogy nagyrészüket elcserélted barátnőkkel, de köszönöd szépen. Aztán vagy kapsz újabb adagot, vagy sem.

2018. aug. 3. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!