Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg lenéző lennék, mert...

Tényleg lenéző lennék, mert mondtam, hogy nem kellenek a babaholmik? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A szüleim még kiskoromban elváltak apa szeretője miatt.

Ott született 8 éve egy kisfiú, de sok kapcsolatom nincsen velük, ünnepekkor találkozunk leginkább csak, apával néha beszélünk telefonon.

Októberben fogok szülni és valamelyik nap felhívott apa felesége, hogy nekik még megvan a legtöbb a régi babaholmi, elhozza. Mondtam, hogy nem szükséges, mert még nincs kész a babaszoba, majd most kezdődik a felső szint átalakítása, meg már nagyjából tudom, hogy miből milyet szeretnék. De ma csak elhozta a babakocsit, meg egy halom babaruhát és hogy majd a kiságyat is elhozza, csak annak pár rácsa nagyon össze lett rágcsálva és azt ki kéne cserélni...

Nem akartam bunkó lenni, hogy visszaküldöm vele, de pl. a babakocsi egy ezeréves, hatalmas Bergon, kék-fehér kockás.

Én teljesen más stílusút akarok, sima feketében, esetleg szürkében.

A babaruhák legtöbbje szintén kisfiús, foltos. Nem is ilyeneket szeretnénk, ráadásul a babaruhák vásárlása már most is hatalmas program nekem, hiszen imádok vásárolgatni. Most felhívtam apát, hogy ezekkel mit csináljak, mert mondta a felesége, hogy lehetnek nálam bármeddig, nekik már ezek nem kellenek. Ezért gondoltam, hogy odaadom rászorulóknak, vagy valami, mert semmit nem tartunk meg a cuccokból. És apa mondta, hogy mennyire lenéző vagyok, meg hogy a felesége csak segíteni szeretett volna és nem azért szedte össze ezeket, hogy odaadjam idegeneknek. Kérdeztem, hogy akkor mit csináljak ezekkel, mert nem szeretnénk itthon kerülgetni feleslegesen. Erre rám csapta a telefont, hogy "csináljak velük, amit akarok"...

2017. máj. 30. 17:52
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
87%

"Mondtam, hogy nem szükséges, mert még nincs kész a babaszoba"

Véleményem szerint te teljesen kedvesen, érthetően megmondtad, hogy nincs rá szükséged. Az, hogy ő ezt nem fogta fel, az nem a te bajod. Hogy még bunkó módra odaköpi neked, hogy "csinálj velük amit akarsz", az már csak őt jellemzi.

2017. máj. 30. 18:00
 2/21 anonim ***** válasza:
96%

add csak oda rászorulóknak

valszeg úgy volt vele a nő, hogy végre meszabadulnak a sok kacattóp, amit sajnált volna kidobni

így neked kell kerülgetned :)

2017. máj. 30. 18:05
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Add tovább. Te megmondtad, hogy nincs rá szükséged. Nem vagy lenéző.
2017. máj. 30. 18:06
 4/21 anonim ***** válasza:
75%
8 évvel ezelőtti babaruhát én sem adnék a gyerekemre, hacsak nem lennék nagyon rászorult. Szerintem vidd el ezeket a cuccokat a Caritas-ba. Van aki ennek is örül majd.
2017. máj. 30. 18:07
 5/21 anonim ***** válasza:
60%

Több legyet ütöttek egy csapásra.

Egyrészt megszabadultak a használhatatlan kacatoktól, másrészt találtak okot fikázni, mert nem tetszenek a cuccok.

Meg kellett volna mondani nekik, hogy ezek a cuccok elavultak, mert azóta fejlődtek a gyerekholmik tervezési szempontjai, a maiak ergonómikusabbak, modernebb anyagokból vannak, stb.

2017. máj. 30. 18:10
 6/21 anonim ***** válasza:
36%
A mai holmik pont hogy nevetségesen rosszak. Már a megfizethető kategória. Pont addig tart ki, amíg a gyerekre jó, aztán kuka. Meg lehet nézni egy 20 éves igényesen tárolt babaruhát, hordható, hibátlan állapotban van. Ezek ellenére én sem fogadtam volna el, nem használt ruhákban jár a gyerekem.
2017. máj. 30. 18:24
 7/21 anonim ***** válasza:
51%
Ha az apám megcsalná az anyámat, soha többet nem állnék vele szóba, a k.rvájával meg pláne (max. leköpném őket), nem hogy még ő pampogjon meg ossza az észt???? Ez meg mi? Az ilyen félrelépős, megcsalós embereknek hihetetlen, hogy mi rá nem fér a pofájára. Ahelyett, hogy meghúzná magát és örülne, hogy még szóbaállsz vele...
2017. máj. 30. 18:30
 8/21 anonim ***** válasza:
15%
Kisse tuldramatizaljak a valaszadok! Azert te is csinalhattad volna okosabban, pl megtartasz 1-2 dbot, latja a gyerekeden es kesz. Elkerulheto lett volna a pampogas.
2017. máj. 30. 19:14
 9/21 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy nekem kéne még kompromisszumot kötni és ráadni a gyerekemre a majdnem 10 éves, foltos, régi babaruhákat.
2017. máj. 30. 19:17
 10/21 anonim ***** válasza:
83%

Foltos ruhát én sem adnék a gyerekre, vagy ami nem tetszik.

Én mondjuk nem vagyok finnyás, elfogadtam használt ruhát, de az mind szép, hibátlan volt.

Az elején meg kellett volna egyenesen mondanod, hogy nem kéred, mert rengeteg ruhát és egyéb kelléket vásároltál már a gyereknek és nem szeretnél használtat adni rá. Felesleges volt el nem készült babaszobákról regélni.

Ha úgyse kellenek nekik a ruhák, akkor meg hadd legyen már mindegy neki, hogy rokonhoz kerül vagy máshoz, esetleg olyannak, akinek tényleg szüksége van rá.

2017. máj. 30. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!