Mit tegyek? Már nem bírom tovább?
Már nem bírom tovább,kezdek megbolondulni! 17 éves lány vagyok lassan 18,anyámmal élek és a testvéremmel aki 21 éves.Apám 5 éve meghalt.
A legfőbb probléma az hogy anyám cukorbeteg és levan bénulva a jobb és bal oldalán is,ami még a legrosszabb hogy nem tud beszélni,szóval az ,,ágyhoz van kötve".
A tesóm az alap dolgait anyámnak eltudja végezni:etetés,itatás,fürdetés stb..a tesóm anyámmal van egy szobában állandóan,hogy gondoskodjon róla.
Nah eddig az alap dolgokat elmondtam-mos jönne a főbb gond,az hogy ki nem állhatom anyámat!
Állandóan sír de nem úgy...hanem üvöltve,van amikor 2 órát is át tud sírni.Általában tudjuk hogy mit szeretne de néha elkepzelésünk sincs!
Nekem még ott van a suli,tanulás rengeteg házi stb,de anyámtól nem tudok tanulni és házit írni mert állandóan sír,éjjel is meg nappal is.
A szobám pont anyám szobája mellett van és minden áthallatszik,ami a legrosszabb hogy éjjel nem tudok aludni.
Egyszerűen nem bírom tovább,kikészültem idegileg is.
Mit kéne tegyek?Vagy valami tanácsot kérek!:(
(amúgy bocsi a helyesírási hibákért).
Kérjetek orvosi segítséget.
Egyébként az egészről annyit, hogy 18 évesen jó magam is élveztem az életet, és nem értettem, hogy a nagymamám miért pityereg ha 5 métert mennie kell. Ma 48 évesen állandó ízületi fájdalommal amit a gyógyszerek sem enyhítenek, bizony sokszor én is hangosan sírnék a fájdalomtól amikor sem menni, se mozogni, se feküdni nem tudok. Lehet nem érzed, de hidd el, van olyan fájdalom amitől a falat kaparnád mert semmi sem enyhíti..Sír anyud? Nem önzőként kellene viselkedned, hanem megérteni, segíteni valahogy, hogy megtudjátok miért sír, mi fáj neki, és hogyan lehet enyhíteni a fájdalmán.
Én ebben a történetben a nővéredet sajnálom.a legjobban. Aki szintén fiatal,és feláldozta az életét, azzal,hogy egyedül gondoskodik anyukátokról. Go dolom ő a sulitse tudta befejezni?
Sz_val szerintem ,ha csak a sírás idegesît,gondolj arra,hogy nővérednek sokkal rosszabb,akinek segítge sincs.
Próbáljpicit több empátiát gyakorolni
Itt Magyarországon Aki nem gazdag, az sajnis csak magára számíthat:(,ilyen esetekben.
Franciaországban szakszerűen ellátják a magatehetetlen betegeket, a családnak pénzt küldenek,ahol beteg van.
Magyarországon pedig a vegetálásban tudnak segíteni, pl az öregekotthonában egy alzheimerest kikötöznek,benyugtatóznak és napi kétszer ránéznek, ahol nincs pénz ápolóra.
Elvileg a háziorvos tud ebben segíteni, valami gondozót "kiutalni" vagy anyukátokat be, ahol szakszerűen ellátják bár bizonyára nem emberhez méltóan.
Esetleg még az önkormányzatnál is lehet kérdezősködni, miként tudnának segíteni.
Mindenesetre egy kivizsgálás nem ártana sürgősen elvinni.
A másik, hogy ne utáld, mert nem azért teszi a "zajongást", mert szórakozik.Van az a fájdalom, ami ezt váltja ki, ezért is kellene gyorsan kivizsgálni.
Gondolj bele, ha volt már lyukas fogad és cirógatja a fájdalom, az milyen és hogy nem kezelteted...bírd csak ki.
Amennyiben eljön az idő, amikor csendben lesz és te fekete cuccban, akkor örülnél, ha még hallanád és tehetnél érte bármit, de akkor már bathatod.
Ezért most tegyél érte és utálat helyett segíts neki-tesódnak is pláne...kilincselj, ahol említettem.
Bizonyára nagyon szeret téged és pokolian fáj az is neki, hogy azt látja rajtad.
Én azt nem mondtam hogy jobban érezném magam hogy ha meghalna!
Csak annyi hogy nem bírjuk idegekkel.
A tanulás se megy,nem tudok koncentrálni még a suliban sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!