Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti ha 20 évesen el akarnátok...

Ti ha 20 évesen el akarnátok otthonról költözni, kikérnétek a szüleitek véleményét, vagy csak közölnétek hogy elköltöztök?

Figyelt kérdés
2017. máj. 26. 10:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%
Véleményt azért ki lehet kérni, nem engedélyt kérne, én erre értettem, hogy alap.miért, ti 20 évesen úgy döntöttetek,hogy mostantól semmiről se beszéltek a szüleitekkel, nem kéritek ki a véleményüket,tanácsukat? Nem érdekel titeket? Most ezt komolyan kérdezem, nem bántásból :D Főleg azok akik írják,hogy milyen jó viszonyban vannak.
2017. máj. 26. 15:14
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
20 évesen mondta, hogy anyu, ha leérettségiztem költözök Pistához. Ennyi volt, nem kértem ki a véleményét, pedig jó a kapcsolatunk.
2017. máj. 26. 16:22
 13/22 anonim ***** válasza:
44%
A 9&11es válaszolóval értek egyet. Legalábbis nem úgy értelmezem a kérdést, hogy "anya, apa, szerintetek elköltözzek vagy sem?", hanem hogy mit érdemes figyelni az albérletnél, a szülő szerint kijönne e egyáltalán a fizetéséből, lakjon e inkább lakótársakkal, ilyenek. És aztán majd dönt saját belátása szerint, nem engedélyt kér, hanem a véleményüket kéri ki. Szimplán azért, mert a szülők már láttak egysmást, ami mondjuk egy 20 évesnek nem feltétlenül jut eszébe. 31 éves vagyok, de a mai napihg ki szoktam kérni a szüleim véleményét bizonyos dolgokról.
2017. máj. 26. 16:27
 14/22 anonim ***** válasza:
44%
Oké hogy vannak olyan 30 évesek, akik tanács nélkül egy papírt sem tudnak elintézni egyedül szülő nélkül, de van sok 18 éves, aki kitapasztal mindent magának, mert talpraesett és nem kell anyuci után futni, ha éppen valami új dologba vág bele.
2017. máj. 26. 16:31
 15/22 anonim ***** válasza:
49%
Azért mert valaki kikéri a szülei véleményét, nem jelenti azt, hogy egy életképtelen hülye. Ne keverjük már a szezont a fazonnal.....
2017. máj. 26. 16:50
 16/22 anonim ***** válasza:
45%
Azért mert valaki kommunikál a szüleivel akik felnevelték eltartották,és érdeklődik a véleményük iránt, akkor már az anyuci szoknyáját fogja?
2017. máj. 26. 16:52
 17/22 anonim ***** válasza:
43%
De, azt jelenti. Ha azt mondanám, hogy reggelente megkérdezem az anyámtól, hogy szerinte így már jó lesz-e a vaj a kenyéren, aztán a válaszát mérlegelve önállóan döntenék arról, kenek-e még rá, te is retardáltnak tartanál. Kiskamaszként viselkedsz(tél?), és hogy ne legyen ciki, megteszed társadalmi normává.
2017. máj. 26. 16:58
 18/22 anonim ***** válasza:
76%
Oké, inkább nem írok ide többet, mert látom ide csak veszekedni, kötekedni járnak egyesek. SAJNÁLOM,ha valóban így gondolkoztok.
2017. máj. 26. 17:01
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
A vélemény kikérés az, amikor a gyerek megkérdezi, hogy "mit szólnátok ha elköltöznék?". Erre 20 évesen semmi szükség, hiszen nem a szülők döntenek. Az meg, hogy bejelenti, hogy "hamarosan elköltözök", és ezek után a szülők reagálnak valamit, az nem véleménykikérés. :)
2017. máj. 27. 13:16
 20/22 anonim ***** válasza:
19: Hát mondjuk mi ketten tartottuk fenn a háztartást, csak meg kell már beszélni, hogy ha külön akarok menni, akkor mi a megoldás, ki tartja fenn a lakást, ugyanis egy fizetésből nem jön ki a rezsi... Az egész családnak össze kellett fogni, hogy olyan ingatlanmozgásokat csináljunk, ami lehetővé teszi az elköltözésemet, mert anyukám nem tudott egyedül az általam otthagyott lakásban lakni többé első sorban anyagi okokból.
2017. jún. 7. 04:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!