Szerintetek a szülőnek, vagy a gyereknek van több köze a másik (szerelmi) életéhez?
1.) Pl. ha én 24 éves, önálló férfiként csalom a mennyasszonyom és apám is csalja anyám, akkor melyikünknek van több joga beleszólni a másik dolgába? Amúgy a két "család" között jó a kapcsolat... Szerintem ebben a szituban nekem, hiszen míg anyámhoz igenis sok közöm van, addig apámnak a mennyasszonyomhoz nem sok.
2.) Ha én prosti vagyok akkor anyámnak több köze van a dologhoz mint nekem lenne, ha Ő lenne prosti?
Ui: Ezek elméleti kérdések.
"apámnak a menyasszonyomhoz nem sok"... de hozzád már van ugyanannyi köze, mint neked hozzá.
Szóval vagy bárki beleszólhat a másik dolgába, vagy mindenki hallgasson.
én egyetértek a kérdezővel, mivel az 1. esetben a nő az anyád, így az anyád védelmében több jogod van beleszólni apád életébe, mint apádnak a tiédbe. Viszont apósodnak ugyanannyi joga lenne beleszólni a lánya védelmében a te életedbe, mint neked apádéba, viszont apósodéba te nem szólhatnl bele anyósod védelmében, csak a feleséged, aki a lányuk.
2. Ha prosti vagy, akkor anyádnak azért van több köze hozzá, mint neked hozzá, amennyiben tőle telhetően, tisztességesen nevelt, mert ő nevelt fel téged.
Viszont ahhoz, ha ő prosti, ha független ember vagy, nincs közöd, ha viszont ő nevel abból a pénzből, amit megkeres, akkor még tisztelettel is tartozol érte, nem magáért a kereset módjáért, hanem hogy eltart belőle.
Felnőtt embereknek nincs joga beleszólni másik felnőtt ember magánéletébe, akkor sem ha az a másik ember rokon. Tehát éppen egyenlő mértékben nincs közötök a másik szerelmi életéhez.
30N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!