Miért van, hogy egyes anyák úgy féltik a gyereküket az édességtől, mint a tűztől?
Úgy hogy a gyerek nem allergiás, nem is cukorbeteg.
Van egy ilyen pitsa az oviban. Szülinapkor szokás tortát vinni, de a szegény kisfiának nem engedi, hogy édességet egyen. Mikor megtudta, hogy egyszer kapott az egyik tortából, bejött és úgy üvöltözött, mint valami elmeháborodott. Azóta a kisfiúnak mindig ki kell mennie a teremből amíg a többiek sütiznek.
Most komolyan ez mire jó? Én nem azt mondom, hogy folyamatosan cukorral kell tömni a gyereket, mert nyilván nem. De mi baja lesz egy szelet sütitől?
atualis divathobort mint sok minden mas. van egy 95!!!!!! eves ismerosom akit a lanya radumalt az is 60 feletti hogy mar pedig o is es az anyja is gluten erzekenyek lettek.
a szerencsetlen oregasszony eddig nem is tudta hogy letezik ilyesmi. makkegeszseges meg szemuvege sincs. Mivel nem tudta megjegyezni mi a gluten erzekenyseg eppen muffin evett (o suti persze) a kavejahoz amikor a lanya beallitott es hatalmas pataliat csapott. kiabalta hogy meg fog az oregasszzony halni mert nem hallgat ra stb. az oreglany (hatalmas jo fej) csak annyit valaszolt neki " fiam, mar az is csoda hogy meg nem haltam meg, ha ettol a muffintol fogok meghalni akkor legalabb jo erzessel a szamban tavozok a folderol". azota nem gluten erzekeny a neni. a multkoriban sutottem sutit amikor itt voltak de mondtam a lanyanak hogy ne aggodj ez gluten mentes lisztbol keszult. megevett 4 db sutit a teajahoz es mondta hogy ennek teljesen mas az ize es mennyivel konnyebben emesztheto mint a glutens. az egesz ismeretsegi kore bolondot csinal belole hasonlo modon, es soha semmi baja nincs a glutenes tesztaktol;-)))))
Nagyon rosszul csinálja. Írták páran, hogy lehet, hogy oka van. Rendben oka van, de akkor találjon más megoldást, mondjuk ha tudja, hogy szülinapozás van vigyen a gyerekének olyan nyalánkságot amit ehet. Szegény kicsinek nagyon nem eshet jól, hogy konkrétan ki van zárva az ilyen közösségi eseményből. A kisgyerekek minden butaságot magukra vesznek, hát még az milyen lehet, hogy a csoportban éneklik a boldog szülinapot, nevetgélnek, esznek egy kis finomságot, ő meg hallgathatja a kabátok mellett üldögélve.
Arról nem is beszélve, hogy nem egy olyan esetet ismerek ahol a szülők túlzóan kontrollálták a gyerek evési szokásait, az meg kamaszként némi szabadteret kapva hónapok alatt bepótolta az elmúlt 10-15 évben elhalasztott dolgokat, majd szép kövér felnőtt lett.
Egy születésnapban nem az evés a közösségi élmény,az már régen rossz, ha nem.
Mindannyian ismerünk 10 millió magyar embert, melyeknek nem volt tiltva semmi, és ebből 6 millió elhízott.
Nem nem csak az evés a közösségi élmény, viszont elsiklottál afelett, hogy a gyerek nem hogy nem kaphat az édességből, de ki is rakják arra az időre amíg a többiek esznek és jól érzik magukat.
Plusz nem felnőttekről van szó hanem 3-7 év közötti gyerekekről. Egy felnőtt felfogja, ha ilyen olyan okokból nem ehet valamit, de neki is rosszul esne ha a közösség úgy bánna vele, hogy "te cukorbeteg, laktóz, glutén stb érzékeny vagy, vagy csak simán diétázol szóval húzzál kifelé és majd szólunk ha visszajöhetsz"
Ez már túlzás. Mondjuk én pont a fordítottja voltam: engem folyton édességgel és egészségtelen kajákkal etettek a szüleim, és nem engedték, hogy sportoljak, a széltől is óvtak. Meg is lett az eredménye: mindig kövér voltak, a mai napig súlyproblémáim vannak.
Ez az anyuka viszont nem egészen normális. Egy darab sütitől még nem lesz senki dagadt.
Ha valóban van valamilyen betegsége, akkor nem kívánságműsor a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!