Nektek ez hogyan esett volna?
Apukám unszolására letettem a jogsit. Nem is akartam, de megcsináltam hogy lenyugodjon és ne piszkáljon ezzel minden nap. Még az ismerősei is szóltak ezért nekem rendszeresen. Nagyon izgulós típus vagyok, emiatt nehezebben is ment. Harmadjára sikerült. Nagyon sokba került nekem. Spóroltam rá. Addig semmi másra nem költöttem. Azt tudni kell, hogy korábban tesómnak apám kifizette és vett neki kocsit. Nekem egyiket sem. 1 évig tartoztam az egyik ismerősömnek mert kölcsön kellett tőle kérnem, kiegészíteni a spórolt pénzem. Masfél éven keresztül szörnyű ideges voltam, stresszes. (Mindig ilyen voltam, anyum is ilyen)
Sikerült az elméleti vizsga. Ott meg is dícsértek, 1 hibapontom volt csak. Apukám erre nem reagált semmit. Mikor letettem a jogsit és közöltem vele, nem mondott semmit. Totál nem érdekelte. Nagyon rosszul esett. Nem akartam elhinni hogy lehet ilyen egy apa?

ha van jogsid könyebben kapsz melót
magadért csináltad nem érte, pláne nem azért hogy dicsérgesenek

A szüleid mérgezőek.
Egy jó tanács: fogadd el hogy a szüleid nem jó szülők, de ez nem a te hibád, hanem az övék (és jó eséllyel a nagyszülőké stb.).
Hiába teszel bármennyit az asztalra az mindig kevés lesz nekik. Hagyj fel a nekik való megfeleléssel, mert ez lehetetlen küldetés. Inkább nézz magadba, hogy te mit szeretnél (azon kívül hogy a szüleid elismerjenek).
Ajánlott olvasmány: Susan Forward- Mérgező szülők

Nekem elsőre meglett, pedig én is borzasztó szorongós vagyok. Viszont én kisvárosban tanultam szerencsémre, aminek minden egyes utcáját betéve ismertem. Ha Pesten vagy valamelyik nagyobb városban vizsgáztam volna, tutira leblokkolok,biztos nekem is kellett volna újabb vizsgalehetőség :)
Nekem sem volt hozzá semmi kedvem, apuék szorgalmazták, miattuk tettem le.
Viszont később megszerettem a vezetést.
Apád közömbös reakciója érzéketlen dolog, ilyen mértékű kivételezés a másik gyerek részére pedig véleményem szerint undorító.
Ne sajnáld, tekintsd kihívásnak, amit minden gát ellenére sikeresen vettél, legyen sikerélményed! Legyél büszke magadra, mert megérdemled!
A munkakeresésnél meg majd kifejezetten előny jelenthet a jogsi megléte :)

Sehogy sem esett volna, mert ha olyanra akartak volna rábírni, amit nem akarok, akkor valószínűleg eleve nem csinálom meg, de hogy a saját pénzemen, magamat adósságba verve semmiképp, az biztos!
És ki kell ábrándítsalak: ha harmadszor mentél át és szörnyű stressz neked a vezetés, akkor valószínűleg hosszú távon is állandó baleseti veszélyt fogsz jelenteni magadra is és a többi közlekedőre is. Hiába mondják, hogy manapság már szinte mindenkinek kell a jogsi, ha egyszer nem mindenki alkalmas rá. Nincs mindenkinek érzéke hozzá, nem mindenki tudja átlátni a forgalmat, van, aki váratlan helyzetben bepánikol és hirtelen mozdulattal bajt csinál. Épp elég ilyen ember van jelenleg is az utakon, nem kellenek újabbak.
Szerintem egyébként apukád azért sem reagált semmit, mert kezd rájönni, hogy a vezetést nagyon nem neked találták ki, és talán mégsem kellett volna unszolnia téged. És belegondolt abba, hogy ha baleset érne, akkor saját magát vádolná, hogy miért erőltette a jogsit.

Alapból más unszolására le se tettem volna. Nekem is unszolják, de megmondtam, hogy ha majd nekem szükségem lesz rá, akkor elmegyek, mert alapból nem is hiányzik.
Érthető, hogy rosszul esett, és biztos megkérdezném, hogy akkor minek is kellett letenni, ha egy dicsérő szót se ér.

Márpedig kocsi nélkül is lehet élni. Ha mindenkinek jogsija,autója lenne,brutális szmog lenne az összes városban, parkolóhely se lenne és reggel senki se érne be a munkahelyre,iskolába.
Én ellenzrm az autót, talán egy családnak legyen autója, de azt ba.romságnak t ad tom,hogy egy felnőtt em ernek,aki félóra alatt beér busszal,bicikéivel,gyalog annak minek autó? El vannak kényelnesedve azhallba emebrek, és magasról lesz.arják a légszennyezést,zajszennyezést.
Ja és egy férfi nem az autótól lesz férfi.
Nálam előnyt jelent ismerkedésnél,ha a pasinak nincs jogsija.
Autó nélkül is könnyedén el lehet jutni A-B-be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!