Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, mi lehet a baj?...

Mit tegyek, mi lehet a baj? Kihez forduljak!

Figyelt kérdés
Rövidre próbálom fogni. Elváltam a volt férjemtől sok év veszekedés után, gyerekeim is kérték, é, hogy költözzünk külön. Megtörtént. Lett egy kapcsolatom fél év után, a fiam ekkor 14 éves volt. Most 17. -et fogja tölteni pár hónap múlva. Elfogadta a páromat, jól meg voltak, Az apja féltékeny volt, hülyeségeket kiabált és mondott a fiunk előtt! A gyerek elfordult a páromtól és elkezdte kiabálni amit az édesapjától hallott. Igaz egy este, hallott olyan dolgot amit nem kellett volna. Ekkor már 16. éves volt, gondoltam arra, hogy esetleg ez váltotta ki nála az abnormális viselkedést. Hogy viszonyuljak hozzá, nem érhetek hozzá, a ruháihoz se, nem mehetek be a szobába, nem hiszi el, hogy szeretem. Állandóan kezet moss, és itthon szinte mindent zsebkendővel fog meg. A csapot már a lábával nyitja ki, de máshol azt mondják, plul az apja, nála jól viselekedik. Most is csak segiteni akartam neki, és felcsattant, hogy hozzá értem? Mert akkor megy és kimossa a ruháit. Mert azokat is magának mossa. Ordít velem, minden szavamban tettemben a rosszat látja. Voltam vele pszichológushoz még az elején mikor észrevettem a dolgokat, de azt mondták nincs semmi baja. Voltunk pszichiátrián, de ott is hazaengedtek, hogy szedjen mb6ot, ha rosszabbodik menjünk vissza. Most iskola pszichológushoz jár, de még semmit nem tudok, inkább romlott a dolog itthon. Ott tartok elköltöznék, szabadulnék ebből a helyzetből. Nem akar szedni semmit, javasolták a családi terápiát, azt mondta benne van, de aztán erre is nemet mondott. Napi szinten vannak a veszekedések, és már idegileg kivagyunk mindketten. Egyszer össze is dulakodtunk, ajánlottam neki, ha nem szeret menjen az apjához vagy kollégiumba, de azt mondja költözzek én el a páromhoz. És hogy csak a halála napján ölelhetem meg, mert meg akartam vígasztani. Zokogott, szeretném ha helyreállnának a dolgok, meggyógyulna. Nem tudom, ez már betegség, vagy csak ne szóljak hozzá és úgy jó lesz, . Volt már valaki hasonló helyzetbe? Mindig egy jó tanuló, példamutató gyerek volt. Most teljesen megváltozott, sovány. Gluténérzékenységet is kimutattak nála, de nem diétázik.
2017. máj. 5. 21:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Picit hahyd békén, vszeg sok neki, hogy apja uszitja, ö szeretné a párodat, téged is de az apjárüt is, aki viszont utálja a fas.zidat...

Én egyébként nagyon komolyna elbeszélgettem volna az exférjemmel, hogy a baját velem beszélje meg, és ne a gyereket nyomoritsa vele, meg hangolja a másik ellen.

2017. máj. 5. 23:26
 12/14 kovpet ***** válasza:
100%

"de azt mondja költözzek én el a páromhoz"

Ja, ő meg marad otthon, persze finanszírozni majd te fogod ezt a kis játékot. Na persze. Menjen csak az apjához, ha nálad nem jó neki. Aztán majd pár hónap múlva megbeszélitek, hogy ott jobb vagy sem.

2017. máj. 6. 14:10
 13/14 anonim ***** válasza:

Először is elmondanám, hogy úgy látom, figyelsz a fiadra és igyekszel a legjobb anya lenni, jó is a kapcsolatotok ez dicsérendő! :)

Két dolog jutott eszembe. Az egyik, hogy az apukájával kéne beszélned, hogy ő mit lát rajta, vele hogy viselkedik, ő talán könnyebben ki tudná szedni belőle, hogy mi baja konkrétan. Mit reagál, ha ő ajánlja fel, hogy lakjon nála? (bár lehet ez nem valós opció)

Másik, azt mondod, ha akar valamit akkor lehet vele beszélni, mi van ha akkor hozod fel ezeket a témákat? Vagy ez lehet nem jó ötlet, de mi lenne ha feltételekhez szabnád a zsebpénzt? Pl. hogy akkor kap ha figyel a diétájára. Mond neki, hogy valószínűleg a gluténérzékenység miatt sovány (már ha jól gondolom hogy így van) és ha eszerint étkezik, jobb alakja lesz, így jobb esélyei lesznek a lányoknál. Ez érdekelni szokott egy 17 éves fiút.

Próbálj meg vele nem vitatkozni, mert az egyáltalán nem segít. Addig érvelj amíg nem emeli meg a hangját ő sem és te sem. Amint kiabálni kezd zárd le a kommunikációt. Maradj mindig higgadt, hogy rájöjjön kiabálással nem ér célba amit mond. Mindenben ő akar irányítani, de fel kell fognia, hogy nem lehet. Legyenek világos és következetes szabályaid mindenben.

Pszichológushoz jó ha megy, keressen ő magának, akihez szívesen járna. Vagy valami sort ami lefoglalná, levezethetné a dühét?

Sok sikert!

Egyébként az a tippem, hogy haragszik, amiért elváltatok, és addig a remény megvolt benne legalább, hogy újra együtt lesz a család, míg nem lett neked is és az apukájának is párkapcsolata, ezért is elutasító a pároddal szemben (feltételezem az apja párjával is).

2017. máj. 8. 21:34
 14/14 anonim ***** válasza:
* sport (elírtam)
2017. máj. 8. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!