Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, mi lehet a baj?...

Mit tegyek, mi lehet a baj? Kihez forduljak!

Figyelt kérdés
Rövidre próbálom fogni. Elváltam a volt férjemtől sok év veszekedés után, gyerekeim is kérték, é, hogy költözzünk külön. Megtörtént. Lett egy kapcsolatom fél év után, a fiam ekkor 14 éves volt. Most 17. -et fogja tölteni pár hónap múlva. Elfogadta a páromat, jól meg voltak, Az apja féltékeny volt, hülyeségeket kiabált és mondott a fiunk előtt! A gyerek elfordult a páromtól és elkezdte kiabálni amit az édesapjától hallott. Igaz egy este, hallott olyan dolgot amit nem kellett volna. Ekkor már 16. éves volt, gondoltam arra, hogy esetleg ez váltotta ki nála az abnormális viselkedést. Hogy viszonyuljak hozzá, nem érhetek hozzá, a ruháihoz se, nem mehetek be a szobába, nem hiszi el, hogy szeretem. Állandóan kezet moss, és itthon szinte mindent zsebkendővel fog meg. A csapot már a lábával nyitja ki, de máshol azt mondják, plul az apja, nála jól viselekedik. Most is csak segiteni akartam neki, és felcsattant, hogy hozzá értem? Mert akkor megy és kimossa a ruháit. Mert azokat is magának mossa. Ordít velem, minden szavamban tettemben a rosszat látja. Voltam vele pszichológushoz még az elején mikor észrevettem a dolgokat, de azt mondták nincs semmi baja. Voltunk pszichiátrián, de ott is hazaengedtek, hogy szedjen mb6ot, ha rosszabbodik menjünk vissza. Most iskola pszichológushoz jár, de még semmit nem tudok, inkább romlott a dolog itthon. Ott tartok elköltöznék, szabadulnék ebből a helyzetből. Nem akar szedni semmit, javasolták a családi terápiát, azt mondta benne van, de aztán erre is nemet mondott. Napi szinten vannak a veszekedések, és már idegileg kivagyunk mindketten. Egyszer össze is dulakodtunk, ajánlottam neki, ha nem szeret menjen az apjához vagy kollégiumba, de azt mondja költözzek én el a páromhoz. És hogy csak a halála napján ölelhetem meg, mert meg akartam vígasztani. Zokogott, szeretném ha helyreállnának a dolgok, meggyógyulna. Nem tudom, ez már betegség, vagy csak ne szóljak hozzá és úgy jó lesz, . Volt már valaki hasonló helyzetbe? Mindig egy jó tanuló, példamutató gyerek volt. Most teljesen megváltozott, sovány. Gluténérzékenységet is kimutattak nála, de nem diétázik.
2017. máj. 5. 21:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Mit hallott, amit nem kellett volna hallania? Beszéltél vele arról a dologról? Kicsit zavarosan írod le a történetet, de nem egy könnyű helyzet az biztos. Mindenképpen a figyelemért harcol, a saját igazáért, csak meg kell kérdezni tőle, hogy mit akar elérni ezzel a viselkedéssel, miben tudsz segíteni. Ha ez az út nem járható, akkor erősebb utat kell választani.
2017. máj. 5. 21:37
 2/14 A kérdező kommentje:
A párommal voltunk együtt, és azt hallotta meg. Próbáltam beszélni vele, és megkérdezni mit szeretne, de konkrét dolgot nem mondd, csak azt, hogy már mondtam. Korábban azt kifogásolta, hogy a párom cigizik, de már fél éve letette. elektromos cigit használ, és ez is zavarja, állítólag érzi, de már ezt sem mondja. Félek, hogy pszichésen nehogy maradandó baja legyen.
2017. máj. 5. 21:43
 3/14 A kérdező kommentje:
Az erősebb út alatt mit értesz? próbáltam az apjától segitséget kérni még a kezdetekkor, de csak nevetett rajta. Most is azt mondja beszéljek vele normálisan.... Nála rendesen viselkedik a fiam. Az apja azt hiszi, hogy rosszul bánunk vele.
2017. máj. 5. 21:54
 4/14 anonim ***** válasza:
Amit leírtál, az-kérlek, ne haragudj meg -, olyan, mintha undorodna tőled, és igen, ezt kivlthatta egy extrém labilis lelkiállapot esetén az, hogy meghallott titeket. Most azt hagyjuk, hogy a szülők szexulis élete természetes és a gyerekek nyilván nem gondolják, hogy a szüleik nemélnek vele, de fül- és/vagy szemtanúnak lenni egészen más,és ledől egy éteri kép a szülőről mindenképpen, a fiadnál ez nyilván abnormálisan eltúlzot mértékben történt. A szakemberek is tudtak erről az incidensről? ők nem láttak összefüggést?
2017. máj. 5. 21:55
 5/14 anonim ***** válasza:
Előjött az ödipusz-komplexus? Na jó ez csak vicc. Féltékeny a párodra? Úgy érzi, hogy fontosabb neked a párod, mint ő? Meg kell érteni, hogy máshogy fontosak számodra. Mindenképpen beszélgess vele, ha nem akar, akkor hagyd. Akár napokig ne is szólj hozzá. Próbáltad már ezt az utat? Mit tapasztaltál?
2017. máj. 5. 21:55
 6/14 anonim ***** válasza:

Oké, nem szeretné hallani, de egyrészt ott nem csak ő lakik, és a kérdező nyilván nem nyitott ajtónál szexelt. Másrészt 16 évesen nem kéne úgy viselkedni, mintha 13 lenne, ha nehéz helyzetben is van.

Utolsó jót mondott, próbáld kicsit "hanyagolni", majd észbe kap, hogy mégis kell neki az anyja.

Bármilyen nehéz neki, az anyja kapcsolatáról nem ő dönt, és panaszra sem lehet oka, ha az apja egy bunkó, az új pasi meg normális, és tűri ezt a viselkedést.

2017. máj. 5. 22:00
 7/14 anonim ***** válasza:

Amit a 4-es mond, abban is sok minden lehet. Biztos, hogy negatív hatással volt rá, de elég extrémen fejezi ezt ki. Én úgy fejeztem ki anno, hogy nagyon hangosan hallgattam otthon a zenét. Anyukám szerencsére jól kezelte, mert mindig a zenéről érdeklődött, akár a szövegeiről, és ezzel utat nyert hozzám, mert közös pontot talált velem, mégha igazából talán nem is érdekelte, de megtalált egy olyan pontot, amin át kommunikálni tud velem. Persze ez már több mint 10 éve volt, de emiatt gondolom, hogy a fiaddal is találhatsz egy ilyen pontot. Amit szeret. Valami biztos érdekli, amin keresztül érezheti az érdeklődésed, a szereteted, stb.

A keményebb utak az csak a végső esetben jók szerintem, és 18 éves kor felett. Határidők kitűzése, bizonyos szankciók bevonása. Az a baj, hogy ehhez tudni kéne milyen életet éltek, mennyi mindent engedsz meg neki, mennyire függ tőled, stb.

8/14 anonim ***** válasza:
47%
Gluténérzékenység? akkor kötelező a diéta, attól lehetnek tudati zavarok is! A tüntetek kényszerneurózis jellegűek. Egy nagyon-nagyon jó pszichológus kellene...
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen, tudja a pszichológus, szépen elmondta neki, ez az élettel jár és mindenki életében jelen van. Én is azt gondolom, hogy megutált, ezért is akarom elengedni ha akar menjen az apjához, csak neki legyen jó. Nem akar menni. A párom nem szól neki, nem bántja, Annyit mondott neki, ha bármikor, bármilyen problémája van, szóljon és megpróbáljuk megoldani. Az édesapjának is van párja, be is mutatta neki. És igen, egyszer, de csak egy napra próbáltam, nem foglalkoztam vele. Szólt, hogy adjak zseb pénzt, és mikor nem reagáltam, mondta, jó lesz ha leteszem az asztalra reggel... Fura, hogy vannak olyan napok, mikor magától jön, és beszélget. De ha szeretne valamit akkor nagyon szépen tudd beszélni, aztán újra vissza vált és kiabál...
2017. máj. 5. 22:08
 10/14 A kérdező kommentje:
Én is egy másik pszichológusra gondoltam, mert féltem a fiamat. Az is a gond, hogy nagyon zárkózott lett, sokat van egyedül a szobába, nem jár össze barátokkal és sokat ül a számitógép előtt. Itthon se segít semmit. Próbálok néha, jobb kedvében, érdeklődni a játék iránt, mit játszik, milyenek a karakterek.... Akkor kicsit beszél róla. Tegnap mondta a nővérének, úgy érzi megőrül... Mindíg figyeltem rá, mindent megadtam neki a lehetőségeimhez képest, nagyon közel álltunk egymáshoz. A gluténérzékenység is tudom nagy kihatással lehet rá, de elutasítja, hogy Ő az lenne. A vérvizsgálat pedig kimutatta. Én is genetikailag hordozom... d vitamint is szednie kellene. Megpróbálom, hogy nem szólok hozzá, meglátjuk az fog-e érni valamit...
2017. máj. 5. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!