Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire érdemes így elmondano...

Mennyire érdemes így elmondanom szüleimnek, hogy meleg vagyok? 17/L

Figyelt kérdés
Annyi a lényeg, hogy tudom, hogy a szüleim nagyon maradiak, ezért arra gondoltam, hogy nem sz*rozok, hanem odaállok eléjük a párommal és lesmároljuk egymást, persze nem órákig, csak hogy lássák, hogy ez természetes. Tudom, hogy nagyon hülye ötlet, de sokat gondolkodtam rajta és úgy érzem, hogy nekik így lenne a legjobb ezt bevallani. Mit gondoltok? Nyugodtan osszátok meg, ha máshogy látjátok.
2017. máj. 1. 22:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%
Majd elmúlik.
2017. máj. 1. 23:22
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

De miért kellene elmondani?

Az oké, hogy elmondod, hogy párkapcsolatban vagy, de miért kell „menőzni” a leszbiséggel?

Senkit nem érdekel a szexuális irányultságod szerintem! Jobban fogja érdekelni őket, hogy ki a párod! :)

Ennyi.

Tehát ilyet tudok elképzelni, hogy:

-„Anya Apa, szeretnék elmesélni valamit. Van egy lány barátnőm, aki a párom, párkapcsolat, és szeretném ha eljöhetne egyszer hozzánk stb... pl jövő hétvégén.”

(és akkor innen bonyolódik. nyilván azt zárjuk ki, hogy rögtön mondják, hogy "dejó, és ki ő, és hogy ismerkedtetek meg" stb... :D )

Ha végig sem hagyják mondani ezt, belekötnek, akkor nyilván meg lett spórolva a bemutatás. nem lehet változtatni a dolgon. majd idővel elfogadják, ha akarják, és akkor... :)

Ha csak döbbenten állnak, nem jutnak szóhoz, akkor meg mondhatod azt, hogy „okéé, akkor még megkérdezem később is, hagyok időt a gondolkodásra (stb..), mert tényleg szeretném a páromat-barátnőmet bemutatni nektek”

2017. máj. 1. 23:22
 13/19 anonim ***** válasza:
78%

Amúgy meg ennyi idősen nagyon felesleges ez a hiszti, lehet, hogy 2 év múlva egy egyetemi buliban jól megfarkal egy pasi, aztán rájössz, hogy mégsem vagy meleg...

Majd akkor kell elmondani, ha felnőttként komoly, hosszútávú kpacsolatod van, akit van értelme bemutatni.

A tinikori nyalupajtidat

2017. máj. 1. 23:26
 14/19 anonim ***** válasza:
49%

Amúgy meg ennyi idősen nagyon felesleges ez a hiszti, lehet, hogy 2 év múlva egy egyetemi buliban jól megfarkal egy pasi, aztán rájössz, hogy mégsem vagy meleg...

Majd akkor kell elmondani, ha felnőttként komoly, hosszútávú kpacsolatod van, akit van értelme bemutatni.

A tinikori nyalupajtidat igen felesleges.

2017. máj. 1. 23:26
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

45 éves vagyok. Van egy 25 éves fiam, és 20 éves lányom. Nem vagyok begyepesedett, elég normális a felfogásom, tudok haladni a korral. Elfogadom, hogy az én időmben minden más volt, és most is minden más.

Egészséges kereteken belül bármit elfogadok, megértek, tolerálok.

Ha bármelyik gyerekem elém állna, és elmondaná, hogy a saját neméhez vonzódik, én bár lelkem mélyén nem örülnék neki, de elfogadnám, támogatnám őket. Nem szabad elfelejteni, hogy az én korosztályomat akárcsak a szüleidet még úgy nevelték, hogy a saját nemedhez való vonzódás undorító, nem helyes. Így igenis nekünk szülőknek is kell idő, hogy elfogadjuk a dolgokat. De mondom: Én elfogadnám, támogatnám, végül is a gyerekem élete ez-

DE (és itt van a de) ha a lányom ezt úgy közölné velem, hogy elém állna, és a barátnőjével smárolnának előttem, na azt nem tenném zsebre én sem. Ez nem begyepesedés, vagy maradiság. Egyszerűen pofátlanság ilyet csinálni a szülők előtt. Gondolom neked sem esne jól ha anyád egy nap bemenne a szobádba apáddal, és ott előtted egymásnak esnének egymás gégéjét nyalogatnák.. Te mennyire akadnál ki? Attól, hogy ellőttük nyalakodtok, még nem fog a szüleid véleménye változni. Lehet csak jobban kiakadnak ami érthető is.

Mint írtam a szülőknek is idő kell, hogy elfogadják, megértsék a gyerekük döntését, és nem egyből lenyomni a torkukon. Inkább tartsd a szád ha úgy érzed nem lehet velük erről beszélni. Ha majd önálló vagy, ha már külön élsz, saját magadra keresel, akkor közölheted velük az életstílusodat. Akkor ha külön élsz, szép lassan beletörődnek majd.

Nem kell jósnőnek lennem ahhoz, hogy megjósoljam, hogy amit tervezel az egy életre odafog vágni téged!

2017. máj. 1. 23:28
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Az előző mindent elmondott, de én azért megfordítanám. A szüleid elválnak, majd édesanyád beállít a szobádba egy random emberrel és elkezd vele smárolni. Mit szólnál?

Ilyet ne csinálj, se lánnyal se fiúval. Ez nettó pofátlanság és tiszteletlenség a szüleiddel szemben. Amúgy is, a konzervatív, maradi embereket nem sokkoljuk, hanem szépen rávezetjük az új dolgokra. De ne felejtsd el: valakit nem lehet. Ezzel nem lehet mit tenni. A barátnődet meg szerintem még jó darabig be se mutasd. Ne akard őt kellemetlen helyzetbe hozni. Szépen coming outolj, lehet kifognak akadni a szüleid, majd ha megnyugodtak a szüleid, akkor megkérdezheted, hogy bemutathatod-e a barátnődet. Mindent a maga idejében.

2017. máj. 2. 09:54
 17/19 A kérdező kommentje:

Igazatok van, köszi a válaszokat :/

Akkor még várok a dologgal.

2017. máj. 2. 17:51
 18/19 anonim ***** válasza:
😉
2017. máj. 2. 18:11
 19/19 anonim ***** válasza:
Ez olyan mintha te mondjuk utálnád a csótányokat, a szüleid meg egyszercsak a nyakadba burítanának egy vödör csótányt, hogy nesze, mától itt laknak!
2017. máj. 3. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!