Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Loptam. Hogy mondjam el a...

Loptam. Hogy mondjam el a szüleimnek? Ha megtudják lehet nagyon összevernek, de az is hogy kidobnak otthonról. Megbántam nagyon.

Figyelt kérdés
2017. ápr. 18. 00:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
66%

Rossz emberek?

Inkább te vagy az...

Alap dolog hogy nem lopunk.

2017. ápr. 18. 14:42
 12/21 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem egy ilyen "családban", ahol a szülők a 12 éves lányukat képesek összeverni, nem csoda, ha a gyerek is problémásabb lesz..

Meg egyébként lehet, a kérdező olyan rossz körülmények között él, hogy normális ruhákra se telik nekik és igy valamennyire meg lehet érteni, amit tett. És én azt gondolom, becsülendő, hogy utána bevallotta annak, akitől lopott és visszaadja neki.

Okés, hogy a lopás bűn meg minden, de egy 12 éves gyereket, akit ráadásul a szülei is bántalmaznak otthon és valószinűleg normális ruhákra sem telik (különben miért folyamodna erre?), nem hibáztatnék ezzel, inkább a szüleivel vannak nagy gondok.

Bár szerintem jól le leszek pontozva, elvégre ezen az oldalon a szülők mindig szentek és a gyerek a hibás mindenért, neki csak annyi a dolga, hogy kussoljon és csak ötösei legyenek mindenből és legyen tökéletes :D

2017. ápr. 18. 15:11
 13/21 kovpet ***** válasza:
25%

12 évesen hibázik néha az ember. Hibáztál, beismerted, megbántad. (De ugye nem az van, hogy lebuktál és ezért kellett beismerned és csak azt bántad meg, hogy lebuktál?)

Egyenesen elmondod és kész.

"lehet nagyon összevernek"

Maximum egy kicsit, de annyit meg is érdemelsz.

"de az is hogy kidobnak otthonról"

Nem, az nem lehet.

2017. ápr. 18. 15:33
 14/21 anonim ***** válasza:
61%

Gratulálok.

Azért mert te nem bírsz magaddal,pontozz le másokat.Biztos mi vagyunk a h.-lyék..

2017. ápr. 18. 15:50
 15/21 A kérdező kommentje:
Amúgy a rideg igazság:A szüleim alkoholisták,elisszák minden pénzüket.És hónap végén gyakran éhezünk.És szakadt ruhákba,lyukas cipőbe járok.És hova fordulhatok segítségért?
2017. ápr. 18. 23:16
 16/21 A kérdező kommentje:
De miért nem dobhatnak ki otthonról?És sajnos gyakran megvertek másért is.
2017. ápr. 18. 23:19
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekek megverését Magyarországon törvény tiltja. Büntetést érdemelhetsz, de verést nem. Rablógyilkosokat, betörőket sem veréssel büntet a bíróság, akkor egy gyerek esetében miért volna ez jogos?

A ruhákat ellopni nagy hiba volt. Visszaadni, bocsánatot kérni nagyon is helyes. Utána viszont beszélj az osztályfőnököddel, vagy bármelyik tanárral, akiben megbízol. Ha van az iskolátokban gyermekvédelmi felelős, őt is megkeresheted. Biztosan tudnak segíteni. Részesülhetnél pl. rendszeres gyermekvédelmi támogatásban, és a családgondozó figyelemmel tudja kísérni, hogy ezt az összeget valóban számodra vett ruhára, cipőre költsék a szüleid.

Ha helyben nem találsz segítséget, hívd fel a Kék Vonalat!

www.kek-vonal.hu

2017. ápr. 19. 08:28
 18/21 kovpet ***** válasza:
100%

"De miért nem dobhatnak ki otthonról?"

Mert jogilag ők a felelősek érted, amíg nem vagy felnőtt.

2017. ápr. 19. 08:28
 19/21 anonim válasza:
28%
írtam üzenetet!
2017. ápr. 22. 16:16
 20/21 anonim válasza:
100%

Szia!

Ha lány vagy, és elküldöd a címed,meg a ruha cipőméreted, lehet tudok küldeni pár cuccot.

Azokat azért oda adnák neked a szüleid?

Nagyon sajnállak,és tökre megértelek!

Én is borzalmas családban nőttem fel!

Irj

2017. máj. 9. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!