Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha az anyám...

Mit csináljak, ha az anyám elvárná, hogy főzzek rá?

Figyelt kérdés

Külön élünk.

Én nem igazán szoktam főzni, mert hétköznap általában napközben külön vagyunk a barátommal, akkor barátokkal, barátnőkkel ebédelünk.

Szombatonként rendelünk, vagy éttermezünk, vasárnap pedig az ő szüleinél ebédelünk. Anyukám folyton megjegyzéseket tesz, hogy már annyira fárasztó neki főzni, mekkora segítség lenne neki, ha néha vinnék nekik egy tál ételt és előadta úgy, mintha minimum 60 évesek lennének és az ajtót nem nyitná rájuk senki.

Meg én nem tudok olyanokat főzni, hogy töltött káposzta, paprikás csirke és társaik. Ha én csinálok valamit, az általában csirkemell, saláta, vagy valamilyen desszert. Nekik meg ezek nem kellenek, legutóbb is csináltam egy vacsorát és csak a szájukat húzgálták, "hogy jaj ha ezt tudják, hoztak volna valami rendes süteményt is"...

Nem akarom őket megbántani, vagy gonoszul visszaszólni, de nekem sem kedvem, sem időm nincs arra, hogy én hajnalban/reggel a konyhában álljak azért, hogy anyának ne kelljen főznie...

2017. ápr. 17. 16:21
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
91%

"hogy te egyáltalán nem tudsz főzni"

És? Ha netán tényleg nem tudna, akkor mi van? Semmi.

2017. ápr. 17. 19:31
 22/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat, legalább pár felhasználónak sikerült rájönnie, mi is a problémám... :D

Megpróbálok velük beszélni, elmagyarázni, hogy nekem nem olyan az életem, mint mondjuk anyának és napközben mi nem igazán vagyunk otthon, nincs időm friss ebéddel szaladgálni.

Ezt az irigykedést pedig tényleg nem értem, meg azt sem, hogy miért lenne sekélyes az életem, amiért nem a konyhában töltöm a délelőttöket/délutánokat. Vagy hogy miért lennének utolsó helyen nálam a szüleim.

Utolsó válaszoló, neked különösen magam IQ szinted lehet!

Elhiszem, hogy valahol a "főzés alap dolog", hát nálunk nem az. Ettől nem érzem magam életképtelen senkinek, nekem fontosabb a munkám és a karrierem, minthogy félnapokat a fazék mellett töltsek, mert "jaj mit szól majd a férjem, ha nincs 12-kor ebéd az asztalon".

És én az anyám szemébe is simán kimondom, hogy lusta. Hogy miért?

Azért, mert

47 éves létére életében nem dolgozott, egész gyerekkoromban vagy a nagyszüleimnél voltam, vagy hurcolt magával barátnőzni. Most is van ideje arra, hogy délelőttönként fodrásznál üljön, futni járjon, vagy bárhová, de arra nincs, hogy főzzön,mert ő fáradt...

Nem tudom, mi a problémád, vagy hogy mi ez a stílus, lehet szimplán elmebeteg vagy. De akkor ne itt szórakozz.

2017. ápr. 17. 21:27
 23/30 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező, nem sértésnek szánom, de a lusta túl szép szó édesanyádra. Az enyém világ életében dolgozott, apummal együtt és mégis megoldottak mindent. Neveltek bennünket, főztek, tisztaság volt stb. Most 55 évesek, dolgoznak még most is, de eszükbe nem jutna ilyet kérni tőlem. Mindig mikor hazalátogatok, felajánlom, hogy segítek kerti melóban bármi, de nem is engedik. Azt mondják megvan a magam dolga. Meséld már el édesanyádnak, hogy az élet nem fenékig tejfel.
2017. ápr. 17. 22:50
 24/30 acelsziv ***** válasza:
94%

Nyugi kérdező. Belefutottál itt 1-2 alja véglénybe akik a saját silány csóró életük miatt akarnak bosszút állni más csesztetésével.

Amúgy meg nem értem a dolgot. Anyád nyavalyog, hogy főzzél, de ha főzöl azt nem szereti. Akkor ne akarjon tőled házi kaját és kész. Ha neked ez az életforma jó, hogy nem főzöl hanem éttermezel akkor rendben van és ne akarjon senki beleugatni.

2017. ápr. 18. 11:38
 25/30 anonim ***** válasza:

22#

Te tudsz főzni?

2017. ápr. 18. 20:02
 26/30 anonim ***** válasza:
78%
A kérdezőnek se ideje, se kedve nincs, úgyhogy ha tudna főzni se főzne, nehéz felfogni? Az anyja nem egy cselekvőképtelen 90 éves mammer, akit kiskanállal kell megetetni.
2017. ápr. 19. 14:50
 27/30 anonim ***** válasza:
6%

A kerdezo mar tobbszor torolte a valaszomat.

Ratapintottam a gyenge pontjara ?

2017. ápr. 20. 07:35
 28/30 acelsziv ***** válasza:
74%
27: Nem. Szimplán se gg fej vagy.
2017. ápr. 20. 08:32
 29/30 anonim ***** válasza:
70%
Kedves 40%-os! Attól még, hogy te nagyon azt hiszed, hogy igazad van, nem feltétlenül van így. Persze ehhez kell egy kis intelligencia, amit neked nélkülöznöd kell. Sajnálom! :( Kétlem, hogy a kérdező ha akarna ne tudna megtanulni főzni, de nem is akar, és nincs is rá szüksége. Étteremben sokszor minőségibb kaját kapsz, mint amit te a tescoból, meg a sarki hentestől vásárolt alapanyagokból össze tudsz dobni. De ha a mekibe jár minden nap, neked ahhoz sincs semmi közöd. Na ez a fájó igazság!!!! :))
2017. ápr. 21. 14:58
 30/30 anonim ***** válasza:
54%

40%: "De az SZÉGYEN, hogy nő létedre karriert emlegetsz, de a fakanalat még hírből sem ismered nő létedre!! "

És? Szerencsére kihalóban az olyan szűklátókörű hímsoviniszták, akik szerint a nőnek a konyhában a helye.

Semmivel nem cikibb egy nőnek nem tudni főzni, mint egy pasinak.

2017. ápr. 21. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!