Mit csináljak, ha az anyám elvárná, hogy főzzek rá?
Külön élünk.
Én nem igazán szoktam főzni, mert hétköznap általában napközben külön vagyunk a barátommal, akkor barátokkal, barátnőkkel ebédelünk.
Szombatonként rendelünk, vagy éttermezünk, vasárnap pedig az ő szüleinél ebédelünk. Anyukám folyton megjegyzéseket tesz, hogy már annyira fárasztó neki főzni, mekkora segítség lenne neki, ha néha vinnék nekik egy tál ételt és előadta úgy, mintha minimum 60 évesek lennének és az ajtót nem nyitná rájuk senki.
Meg én nem tudok olyanokat főzni, hogy töltött káposzta, paprikás csirke és társaik. Ha én csinálok valamit, az általában csirkemell, saláta, vagy valamilyen desszert. Nekik meg ezek nem kellenek, legutóbb is csináltam egy vacsorát és csak a szájukat húzgálták, "hogy jaj ha ezt tudják, hoztak volna valami rendes süteményt is"...
Nem akarom őket megbántani, vagy gonoszul visszaszólni, de nekem sem kedvem, sem időm nincs arra, hogy én hajnalban/reggel a konyhában álljak azért, hogy anyának ne kelljen főznie...
Így jó, hogy próbálom minimalizálni a velük töltött időmet.
tudtam én, hogy ráhibázok... ez nem a főzésről szól nekik.
Naponta beszélünk minimum fél órát telefonon.
Hetente minimum egyszer találkozunk, de néha gyakrabban.
Nem hiszem, hogy naponta ott kéne töltenem a délutaánjaimat.
Kedves Kèrdező!
Èrtem a problèmádat. Ha az összes alternatívát elutasítják, akkor nem tudsz mit tenni. Ha nekik nem jó a házhozszállítás, ès a te főztödet megszólják, a nagyobb hiba bennük van. Ezt fogod hallgatni, ha csak nem próbálod ezt megbeszèlni anyukáddal. Sèrtődès lesz a vège így is-úgy is. Havi egyszer azèrt kèszíts nekik vmit, ha megszólják ismèt a főztödet akkor meg akadj ki, tedd helyre őket, hogy hálátlanok. Vállalkozó vagyok, tudom milyen a kötetlen munkaidő.
28/F
Hogy itt mindenki mennyire irigykedik! Ha valakinek van pénze minden nap éttermezni akkor az már jó ember nem lehet mi? Valaki nem szeret főzni. Én se szeretek, ha tehetném mindennap elmennék egy kifőzdébe minthogy másfél órát otthon ácsorogjak a tűzhelynél pedig én több napra főzök.
Mond meg neki hogy nem fogsz csak az ő kedvükért főzni és ezt nem vagy hajlandó tovább hallgatni ha újra felhozzák, kinyomod a telefont. Majd megtanulják hogy nem tudnak rávenni
Esetleg vigyél nekik egyszer-kétszer kifőzdéből 6-700 forintos menüt. Annyiba belekerülne az ebédjük is. Azt mondod te csináltad és kész
Tényleg irigyek vagytok. Ha anyagilag megteheti, hogy éttermezik/rendel a főzés helyett (amit kifejezetten nem szeret), mi ezzel a gondotok? Nem ez volt a kérdés.
Kérdező! Nagyon nem tudsz mit csinálni. Felajánlottad nekik az étel kiszállítást, nem fogadták el. Néha főztél nekik, húzták a szájukat. Esetleg vihetsz nekik néha cukrászdából házi jellegű süteményeket, legalább desszertre "ne legyen gondjuk", jobb ötletem nincs. Vagy rendelj egy-egy ételt különböző étel kiszállító cégtől, legalább kóstolják meg, hátha ízlik.
Kedves Kèrdező!
Tènyleg! Rendelj házhozszállítást magatokhoz valami kifőzdèből több adagot, öntsd át ètelhordóba, vidd át,mondjad azt h a te főztöd. A kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad. :D
28/F
Van egy csomó kifőzde, ahol olcsó a kaja, nem is rossz és ki is szállítják. Ahol én lakok ott a lakók átlag életkora valahol 80 és a halál közt van (csöndes és nyugi van) és ide minden nap egy csomó néninek meg bácsinak hordják a kaját. Biztos nem megoldhatatlan.
Az itt okoskodóknak meg nem tudom hogy állna a szájuk, ha hirtelen nekik kellene heti plusz 6-8 órát dolgozni ingyen. Már persze ha feltételezzük, hogy a mama kifizetné az alapanyagokat.
Illetve az egyszerűen a hányinger kategória, hogy azt rójátok föl valakinek, hogy a szülei, akik szabad akaratukból vállalták őt, nem hagyták a bölcsőjében éhen dögleni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!