Hogyan vegyem rá a fiamat, hogy elmenjen nyári munkába dolgozni?
Nálunk is például szinte csak a Tesco van, mint lehetőség. Tavaly amúgy hónapokig nem lehetett menni dolgozni oda se, mert létszámstop volt. És igen, pont nyáron, amikor a legjobban kéne. Amúgy Nyugat-Magyarországon 670 kb a nettó bér ott (este 6ig), de nálunk a legmagasabb. Véletlenül kaptam másik zóna bértáblázatából is, jóval alacsonyabb... ez van.
Amúgy a 3000 is több, mint a 0, amikor nincs más. Pedig kibírható, de engem sem elüldöztek, hanem én mentem el magamtól, mert kellett egy kis plusz, aztán beleszoktam elég jól. Fiúként amúgy egyszerűbb is jóval az élete, lányként nem annyira, kb mindenkinél bepróbálkoznak hol ott dolgozók, hol vásárlók. Még ezt is megúszhatja. Viszont 500valamennyinél sehol se kevesebb a bér, ez tuti biztos. A 3000 forint 8 órára alig több mint 300. Ez kizárt. Régen tényleg így volt, évekkel ezelőtt, egyszer kaptam én is fizetést egy éjjelre, tehát 8 órára volt kb 3300 :D De azóta emeltek a béren.
Fiatal felnőtt korától kb a sírig lesz ideje bőven dolgozni, nem értem, sok szülő miért akarja mindenáron bepaterolni a gyereket melózni. Hadd élvezze ki, hogy gyerek.
Nyilván ha új telefon, számítógép, anyámkínja kell neki úgy, hogy nincs rá komolyan, indokoltan szüksége, akkor keresse meg magának. De hadd döntse el, hogy fontos-e neki annyira.. Ezt mondd meg neki, és akkor mérlegelhet, hogy ha valami fontos neki, akkor ő fog akarni dolgozni, sokkal jobb lesz úgy.
(Nem, nem vagyok már kamasz, és kifejezetten élvezem a munkám, kamaszként is élveztem hogy én gyűjthetem össze a pénzt az új laptopomra, de ha erőltették volna, akkor eléggé utáltam volna.)
Egyetemista gyerekemtől nemm várom el, hogy dolgozzon.
Nekem a legfontosabb a tanulmányi eredmény. 22 éves, kitűnőre diplomázott 2 köztársasági ösztöndíjjal, intézményi tdk 1.hely, országos tdk 3.hely. Agrármérnök. .
A nyár a pihenésről szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!