Hogyan kerülhetnék közelebb anyukámhoz? És mindemellett hogyan nőljek fel "helyesen"?
Én csalódásnak tartom magam, ugyanis nem megy a tanulás az iskolában.
Ez saját hibámból van így.
Viszont anyukámat ez bántja, mert pontosan az utolsó hónapokban rontottam.
Szeretném megtanulni kezelni azt az érzést, aminek mostanság ki tesz engem. Ez az az érzès, hogy felnőttem, s a gyerekkorom már nagyon távoli...
És már most bánom, hogy régen nem mutattam ki szeretetemet anyukámnak.
Most egyedül érzem magam..
Hogyan bírkozzam meg ezzel az érzéssel?
A lényeg nem a helyesiráson van, hanem a kérdésen. Azért kérdezett, mert neki ez probléma, nem azért, hogy kioktassuk. Hiszen irta is, nem tanul jól.
Kérj segitséget a tanuláshoz, esetleg anyukádét, vagy kérd, hogy fogadjon melléd korrepetáló tanárt, kevés pénzért is ki lehet fogni, főiskolás tanárnak készülő fiatalokat, akik gyakorolnak is ezzel.
Ha egy kicsit motiváltabb lennél, jobban tanulnál, - beszéld meg anyukáddal mi az ami motiválna, ami miatt képes lennél jobban tanulni. Ez is egy motiváció lehet, hogy javuljon a kapcsolatotok. Ő jót akar neked. A mai világban nehéz boldogulni, szeretné, ha előre haladhatnál. Amihez nem biztos, hogy ma már feltétel a diploma, de nem árt ha van. Tehát ő jót akar, te jót akarsz. Hol a probléma? Kicsi lépést tegyél felé, segits neki, próbálj beszélgetést kezdeményezni, akár eleinte olyan dolgokról amik őt érdeklik, ilyen vagy te is.
Azért irtam le, mert én is meg akartam jobbitani a kapcsolatomat anyámmal, akit nagyon szerettem, most is szeretem, és sokat szenvedek attól, hogy meghalt, pedig ennek már 6 éve. Mindig eszembe jutnak azok a dolgok, amiket megtehettem volna, bár ő nagyon makacs ember volt. Halála előtt három évvel lebénult, rám volt utalva, a sors összehozta, hogy kimutassuk a szeretetünket. Ugy halt meg, hogy tudta, hogy szeretem, és én is tudtam, hogy ő is, bár mig beteg nem lett, mindig ugy éreztem, hogy a két öcsémet szerette. Ma már tudom, hogy csak azt láttam rajta, hogy nem tanultam, hanem szültem öt gyereket, akiket az ő segitségével fel is neveltem, de a szeretetét sosem éreztette. Nagyon fura az élet. Mindig aznap tedd meg amit szeretnél, mert nem tudod másnap megteheted-e még. Bocsi ha hosszura nyult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!