SOS! Hogy kerülhetnék nevelő intézetbe?
Kérlek,segítsetek. Nagyon utálom az apám,már öngyilkosságot is képes lennék elkövetni,kérlek segítsetek. Folyton ver,fenyeget,elvette a pénzem is,amiért megdolgoztam,és annyira elegem van már ebből az életből,de így nagyon nem megy. Anyámnak is mondtam már,hogy váljon el,de azt mondja ő "boldog" vele (miközben őt is le hülye pi*ázza apám,ha csak egyetlen apróságban téved.) Családtagokhoz nem akarok menni. Mindenhol jobb,mint itt. Hogy kerülhetnék nevelő intézetbe?
13/L
Hívd fel a rendőröket és mond el nekik, hogy mit tesznek veled.
Vagy ha így nem kerülsz másik családhoz, akkor csinálj valami bűncselekményt a rendőrök előtt és akkor tuti bekerülsz.
De egyiket se ajánlom, inkább járjatok el pszichológushoz (nem tudom pontosan, hogy kell leírni).
Ez nagyon egyszerű. Hívd a rendőrséget vagy menj a gyámügyre, vagy a családsegítő központba. És ott kérd.
A nane.hu oldalon található ingyenes segélyhívó számot is hívhatod.
A rendőrség nem fog semmit csinálni, amíg nem történik törvénybe ütköző. Nem is fogják elvinni, max csak feljelentést tehetsz ellene, hogy megvert, de azt bizonyítani is kell. Sajnos én is benne voltam, mint gyerek.
A gyámügyhöz,családsegítőhöz tudsz fordulni inkább, ott elmondod a problémád.
Nem tudom mi ennek az útja, vagy hogy vizsgálják ki az esetet,meddig húzódik el ez egyáltalán.
A legtöbb esetben az a baj, hogy a szülők tagadnak mindent a hivatal előtt, hogy az nem úgy történt, s csak a gyerek reagálja túl.
8: "A rendőrség nem fog semmit csinálni, amíg nem történik törvénybe ütköző."
De hiszen már történt is!
Írta, hogy folyton veri az apja és fenyegeti, és elvette a pénzét.
Ez 3 FAJTA bűncslekemény eddig. És ki tudja. Hányszor történt meg.
Lehet bizonyítani látlelettel és diktafonnal is.
4E Ft-ért már lehet venni digitális diktafont, az nagyon pici, és jól vesz, de MP3-lejátszóval és mobiltelefonnal is lehet hangot rögzíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!