SOS! Hogy kerülhetnék nevelő intézetbe?
Kérlek,segítsetek. Nagyon utálom az apám,már öngyilkosságot is képes lennék elkövetni,kérlek segítsetek. Folyton ver,fenyeget,elvette a pénzem is,amiért megdolgoztam,és annyira elegem van már ebből az életből,de így nagyon nem megy. Anyámnak is mondtam már,hogy váljon el,de azt mondja ő "boldog" vele (miközben őt is le hülye pi*ázza apám,ha csak egyetlen apróságban téved.) Családtagokhoz nem akarok menni. Mindenhol jobb,mint itt. Hogy kerülhetnék nevelő intézetbe?
13/L
9-es! Ezt olvastam én is, viszont, ha nem készült látlelet, akkor nem tudja bizonyítani, hogy megverte. Sőt a lopást sem. Tudod, hogy nem tartoztatnak le senkit így.
Nálunk a következő volt a szituáció: anyut fojtogatta az élettársa, én kihívtam a rendőrséget. Kijöttek,szóltak az orvosnak is, aki ennyit kérdezett:lélegzik?akkor hívják a mentőket.
A rendőrök elvitték anyám élettársát...a mentők ki sem értek,s ordítva jött haza a pasi, hogy megöllek benneteket, amiért kihívtátok rám a rendőröket.
Többször fel volt már jelentve, s tudod mi volt a legnagyobb büntetése?Felfüggesztett börtönbüntetés, mert engem gyerekként megvert, s megfenyegetett.S ugyanúgy élt ott tovább anyámmal. Igaz itt anyám is hibás, mert nem zavarta el, akármit tett.
Szóval azt akartam kihozni az egészből, hogy anyám sosem jelentette fel, vagy ha igen, akkor is visszavonta, mert félt tőle.
Amikor én feljelentettem gyerekként, akkor is csak felfüggesztett kapott, de én már rokonoknál laktam.
19 éves voltam már, amikor ez a fojtogatásos eset volt. Tudni kell, hogy akkor még 2 kiskorú gyermeket is neveltek. Mondtam a rendőröknek, hogy ezzel fennáll a kiskorú veszélyeztetése is....de ahogy kiderült semmit nem tettek.
Remélem itt el tudják mondani,sajnos én nem értek ehhez a témához:
A kettő közül az elsőre én is írtam már (telefonálni is lehet, de én az email címre írtam). Megkérdezhetsz bármit, nem fognak kiadni Téged az akaratod nélkül, sőt akár név nélkül is beszélhetsz, írhatsz. A telefonok szerintem ingyenesek, szóval akár az utcáról is tudsz beszélni bármilyen fülkéből kártya, pénz nélkül. Én mondjuk valahogy emailben jobban ki tudom fejezni magamat, mindkét szervezet esetében van email cím is.
Remélem mindenben tudnak majd segíteni. Én nem értek hozzá, de a telefonos segítők sok hasonló esettel találkoznak nap mint nap.
12: Köszi, hogy leírtad, és el is hiszem, és jó, hogy tudjuk, hogyan zajlik ez a gyakorlatban.
DE! Mindenki tudja, hogy ez így NEM JÓ. ÉS ezért sokan emelik fel a hangjukat!
Rengeteg a beszari, felelőtlen, nem lelkiismeretes ember a szakmában, aki nem meri megtenni azt, ami helyes, csak azt, amiért biztos nem kap ki.
DE! Egyrést július 1-jétől ÚJ törvényi tényállások vannak a Btk-ban, tehát már van családon belüli erőszakra tényállás! Tehát ma mér többet tehetnek meg a rendőrök is, mint fél éve.
ÉS! Mindig menni kell tovább, tovább, amíg csak nem találsz a szakmában olyan embert (rendőrt, gyámügyest, orvost, stb-t!), aki EMBER, és azt nézi, mi a helyes, és mi a kötelessége, nem azt, hogyan maradhat ki minden "balhéből" és rázhatja le magáról a HIVATÁSA ÁLTAL FELVÁLLALT FELELŐSSÉGET, hogyan nyalhat a felettesének és hagyhatja cserben a bajban lévő rá bízottakat!
17.! Én annak csak örülnék, ha ma már szigorúbb lenne a törvényhozás a családon belüli erőszakkal. Senkinek nem kívánom,hogy átélje ezeket, mert örök életre az emberben maradnak.Senki nem tett semmit, senki nem mert közbeavatkozni, senki nem akart tanúskodni, mert mindenki inkább hátat fordított.
S tényleg az volt a legborzasztóbb, hogy hiába is jelentette fel anyu a nevelőapámat, a rendőrök kiengedték, s ránk törte az ajtót, s anyut addig fenyegette,amíg vissza nem vonta a feljelentést.
Ez az ember azóta is ott él anyuval, a 2 közös gyerekükkel alig foglalkoznak,a házat lelakták.
Kérdező, mik a fejlemények?
18: És kik mondtak nemet Nektek, kik nem tanúskodtak, kik nem segítettek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!