Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti megengednétek a 16...

Szülők! Ti megengednétek a 16 éves lányotoknak, hogy elutazzon teljesen egyedül a tőle 145 km-re lakó barátjához?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 8. 13:59
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
84%
Most te ki is vagy kedves kérdező? Szülő? A lány? A srác?
2017. ápr. 8. 15:26
 22/39 anonim ***** válasza:
86%

Hát megvenni a vonat/buszjegyet, felülni rá és elmenni odáig azért nem egy nagy kunszt ennyi idősen,én 14 évesen jártam 100 km-ről Bp-re gimibe busszal, szinte még kislányként.

Szüleid kísérjenek ki az állomásig, segítsenek jegyet venni, várják meg, míg elindulsz, a barátod meg menjen ki eléd a végállomásig. Gondolom, nem több napra akarsz menni, csak reggel el és este vissza, addig meg sétáltok, fagyiztok stb.

2017. ápr. 8. 15:27
 23/39 A kérdező kommentje:
A fiú. Senki sem jönne el velem. Kicsit azért úgy érzem, hogy rám akarják terelni a felelősséget. Figyelembe véve, hogy tök egyedül kéne mennem, ők meg el jöttek már 3x, nem értem miért lenne olyan nehéz eljönni mrgint. Még sz utat is kifizetném nekik. Vagy valaki jöjje el velem és akkor egyedül is mennék utána. Persze mindenhol bennem van a hiba, nem kell többször leírni...
2017. ápr. 8. 15:49
 24/39 anonim ***** válasza:
84%
Egy ismeretlenhez nem engedném el a lányom, akinek leírásod alapján dilis az anyja. Na ilyen helyre nem engedném. Az utazással nincs gond. Fiatalabb koromban utaztam nagyobb távolságra 2x átszállással. Az én gyerekeim is képesek utazni. #8-s voltam
2017. ápr. 8. 15:51
 25/39 A kérdező kommentje:
A te gyerekeid sem egyedül utaztak először. :)
2017. ápr. 8. 15:53
 26/39 A kérdező kommentje:
És akinek dilis az anyja az dögöljön meg, mert senki se foglalkozik vele. Értem..
2017. ápr. 8. 15:54
 27/39 anonim ***** válasza:
86%
#28: Nem ezt mondtuk. De ott nem érezném biztonságban a lányomat.
2017. ápr. 8. 16:39
 28/39 A kérdező kommentje:
Nem anyámhoz jön, kb nem is találkozna vele, meg gondolhatod, hogy nem hagynám, hogy bármit is csináljon vele. Amúgy is csak max. kiabálna, akkor meg vagy leállítanám, vagy eljönnénk, de szerintem itthon sem lenne, múltkor is dolgozott, amikor itt voltunk ketten.
2017. ápr. 8. 16:45
 29/39 anonim ***** válasza:
78%

"Senki sem jönne el velem. Kicsit azért úgy érzem, hogy rám akarják terelni a felelősséget. Figyelembe véve, hogy tök egyedül kéne mennem, ők meg el jöttek már 3x, nem értem miért lenne olyan nehéz eljönni mrgint."

Na, így már kicsit megint más a szitu. :)

Ez pont egy olyan helyzet, ahol megtanulhatod, hogy egy párkapcsolatért mindkét félnek tennie kell. Nem várhatod el, hogy minden alkalommal a leányzó ugráljon, mert neked úgy kényelmes.

Én vagyok az a válaszoló, aki az elején azt írta, hogyha kikísérnek, meg várnak rád, akkor nem lehet probléma. Oké, hogy ijesztő a dolog, de valahol el kell kezdeni. :) Ha annyira hajlandók otthon a szülők (tesó, haverok, bárki - ha ilyen rossz a viszony), hogy az állomásig kimennek veled, és segítenek jegyet venni, meg a jó buszt megtalálni, akkor onnan már nagy gond nem lehet.

A leányzóval meg beszéld meg, hogy várjon a buszállomáson, ahol leszállnál náluk, hogy ne tévedj el. Ennyit megtehet, ha tudja, hogy nem utaztál még egyedül.

Egyébként párkapcsolattól függetlenül is jó a helyzet, hogy beletanulj ezekbe a dolgokba. Jóval idősebb vagyok nálatok, pestiként több vidéki ismerőssel. És hidd el, baromi kellemetlen felnőtt fejjel (nem nekem), hogy kísérgetni kell ezeket az ismerősöket, mert még az is gondot okoz, hogy egy aluljáróban átmenjen az utca túloldalára valaki. Jobb ezeket időben elkezdeni, harminc évesen sokkal rosszabb. :)

2017. ápr. 8. 16:52
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

Sokan nyolcadik osztály után arra kényszerülnek,hogy kolisok vagy bejárósok legyenek.

Rengeteg 14-15 éves tesz meg ennél nagyobb távot is heti 2x .

Én nem látom akadályát,hogy elutazz .Előbb utóbb el kell kezdeni kilépni a konforzónából.

Egyik ismerősöm 24 évesen tartott ott, hogy a szomszéd városba se mert elmenni egyedül, csak a saját kis települését ismerte.. Aztán úgy alakult a dolog,hogy külföldön vállalt munkát..Hát nagyon nehéz volt boldogulnia, feltalálnia magát egy idegen országban, amikor előtte ugye sosem ment semerre.

Szerintem nem hátrány,ha az ember már ennyi idősen is talpraesett és pl ekkora távolságot megtesz egyedül.

Ott van a tömegközlekedés, nappal azért biztonságos szerintem.És kb 2 óra az út, nem annyira sok.

Én engedném a gyereket, de persze előbb örülnék, ha a fiút bemutatná.

2017. ápr. 8. 17:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!