Szerintetek igaz az a sztereotípia, hogy a fiúk anyásak, a lányok meg inkább apásak?
Vannak helyek ahol igen, de vannak helyek ahol nem.
Én például mindkét szülőmmel egyformán jó viszonyban vagyok. A barátnőm anyjával például nagyon jó barátnők úgy viselkednek egymással, de apjával is szinte haveri kapcsolatuk van, a barátnőm képes fiús dolgokat is művelni, őt érdekli az autószerelés, de megélhetés miatt könyvelőnek tanult inkább, bár autókat is szerelget velem, de olajcserét, szűrők cseréjét, egyéb apró dolgokat egyedül is képes megcsinálni. De gyakran vágott fát apjával (én nem szívesen engedem csak mert nehogy már nő vágja a fát). Meg persze vannak férfias beütései viselkedése szempontjából, de tipikus nő mert mindig csinosan, nőiesen öltözködik.
A barátnőmnek van egy bátya, ő inkább anyás még a mai napig is, a húga az meg apás, de ő még 11 éves.
Szomszédnál két fiú "gyerek" van, mindketten apások inkább.
Én inkább veszem azt észre, hogy ahhoz a szülőhöz fognak húzni akire jobban hasonlítanak személyiségre.
Viszont a szülői hozzáállás gyakran az valóban, hogy anyuka a fiát, apuka a lányát "kényezteti el" jobban. Ezt is megfigyeltem már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!