Hogyan segíthetne anyum?

Figyelt kérdés
Volt nem rég egy olyan kérdésem,hogy elvigyen-e anyum dedikálásra? Mivel pánikbeteg vagyok és irtózok a tömegtől. És félek,hogy rosszul fogok lenni de nagyon szeretem az írónőt aki dedikál így elszeretnék menni rá.De nagyon félek,hogy fogom kibírni a nagy tömegben való álldogálást.Ilyenkor rám tör a hányinger a hasmenés izzad a tenyerem görcsöl a hasam szorongok.Gondolkoztam már azon,hogy lemondom annyira félek de nem teszem mert tudom,hogy ha nem nézek vele szembe akkor sose fogom legyőzni ezt a hülyeséget.Szerintetek tudna anyum valahogy segíteni ezen?Tudom,hogy el kéne menni vele szakemberhez csak nem nagyon szeretek senkinek a gondjaimról beszélni de tudom,hogy ez így nem maradhat.
2017. ápr. 4. 20:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Építs ki nagyon jó kapcsolatot az oszt. társaiddal, vagy akikkel gyakran vagy együtt! Hidd el, sokkal jobb lesz! És gondolj arra, hogy nem kell félni a tömegtől, nem harapnak az emberek. Persze nem szabad túlzásba vinni a bizalmat.
2017. ápr. 4. 20:42
 2/5 TR75 ***** válasza:

A pánikosoknak általában van egy olyan személy, aki "jó hatással van rá", értve ez alatt azt, hogy az adott személy jelenléte a pánikbeteg tüneteit jelentősen csökkent(het)i.

Lehet, hogy édesanyád is ilyen személy.

(Ebben amúgy semmi mágia nincs, egyszerűen a pánikbeteg jobban megbízik az adott személyben, jobban kötődik hozzá, felnéz rá és stb., emiatt lehetséges, hogy bizonyos személlyel/személyekkel könnyebben mozog.)

Amúgy valóban irány a pszichológus.

2017. ápr. 4. 21:58
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

Úgy, hogy ne anyuzzál. Ne sikítozzál, és ne balhézzál.

Beszélj a szüleiddel őszintén.

Magad állapítottad, meg a pánikod?

A legtöbb pánik oka, hogy tudatmódosító szerek mellékhatásaival szenved a pánikbeteg.

(pl. megvonási tünet + titkolja a gátlásai miatt)

Ha nem sikerül a szüleiddel ezt tisztázni, szakemberhez fordulj.

Nagyon kevesen képesek önállóan kilábalni belőle.

Lehetséges, hogy Te sem.

A legjobb szakember a bizalom, és a szülő, plusz Te, mert csak azon lehet segíteni, aki szeretné is, hogy segítsenek..

2017. ápr. 4. 22:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Gondolom, Leiner Laura dedikálásról van szó:)
2017. ápr. 7. 16:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha magad bezárod.

(pszichésen)

Nem fog elmúlni a pánikod, csak egyre erősebb lesz.

Tehát nyitnod kellene az emberek és a környezeted felé.

Ne zárkózz magadra.

Minél több kapcsolatot keress, de ne csak akkor, mikor pánikolsz.

Még jóval lőtte.

Muszáj megbíznod más emberekben.

Ami kiváltotta ezt, azt külső segítséggel kell megtalálnod, a gyökerét.

Örökké nem lehet pl. tablettákon élni.

Különben soha nem oldódik meg.

Menned kell jó társaságba.

(KELL)

Akár anyud is segíthet, hogy kicsit - képletesen szólva- kirugdal otthonról.

A dedikálásra is vigyen el.

Foglald el magad hasznos dolgokkal, de önállóan is.

Ami érdekel és szívesen csinálod, végy akaratot és csináld.

Pl. hívd meg a barátaid egy zsúrra.

Ha lehet, vonj be másokat is az ötleteidbe, vagy az érdeklődési területeidre.

Akár csak egy sakk partiba is.

2017. ápr. 7. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!