Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a baj velem? Tényleg...

Mi a baj velem? Tényleg lekések mindenről?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eddig nem igazán merültek fel bennem ezek a dolgok, de most valami bekattant. 25 éves vagyok, lassan 26, és bár még nincs vészesen közel, bepánikoltam. Tanulok, még 2-3 évig tervezem is. Szóval közeledik a 30 és elgondolkodtam azon, hogy bár külön élek a szüleimtől, mégis én még valahol borzasztóan gyereknek érzem magam. Amikor lehet lemegyek hozzájuk, néha hónapokra is. Nem bulizom, talán két-három barátom van, de mivel messze élünk egymástól, nem túl szoros a kapcsolat, és nem is igénylem. Eddig egy kapcsolatom volt másfél évig, együtt is éltünk, de belegondolva a szexben sem vagyok túl "járatos". Eddig inkább a sulinak meg a hobbijaimnak éltem. Most úgy érzem, nem is vágyom komoly kapcsolatra, és nem is vagyok rá kész. Szeretnék minél több időt tölteni a szüleimmel, mert idősek (75 és 86 évesek). De tényleg lekések mindenről, ha 30 alatt nem kezdem keresni az igazit? Szeretnék majd gyereket, mondjuk csak egyet, úgy 37 éves koromig. Összegezve: alapvetően nem értem, mi a baj. Józanul belátva, még van időm. Nem tudom, attól félek-e jobban, hogy telik az idő, vagy csak elszakadni félek és felnőni.

Aki végigolvasta, annak köszönöm a normális választ!

2017. ápr. 2. 10:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
46%

Tegyuk fel, holnap megtalalod az "igazit"

Ismerkedtek, kialakul a kapcsolat, jo indulattal is eltelik 2-3 honap

Megkomolyodik a kapcsolat az min fel ev

Osszekoltoztok, kiismeritek egymast, mar eltelt egy egesz ev

Te meg 2-3 eveg tanulsz, szoval semmid nincsen.

Azert 1 eves kapcsolatra nem is vallalunk se hitelt se gyereket se semmit

Mire te esetleg neki allsz dolgozni, osszekuporgatsz egy kis penzt lakasra, autora, erre meg arra eltelik siman 3-4, de meg 5 ev is...

Ne adj isten eskuvot is akartok, arra is lehet gyujtogetni a milliokat par evig

Aztan meg ezutan valamikor gyerek...

Ott leszel 40 eves

Es akkor azt meg nem neztuk, hogy te nem holnap talalod meg az igazit, te meg utazgatni akarsz meg elni bele a vilagba meg az a gyerek se jon ossze altalabn elsore, sot egyre gyakoribb, hogy evekig szenvednek a parok, milliokatbolnek bele kezelesekbe, stb mire lehet babajuk

Es erre 40 fele meg sokkal nagyobb az esely, ahogy arra is, hogy beteg, fogyatekos gyereked lesz vagy valami komplikacio lep fel, nem tudod kihordani, megszulni

Szerintem ez nem normalis, ahogy te gondolkodsz. En ais helyedben keresnek egy pszichologust. 30 evesen nem vagy gyerek, egyaltalan nem.

2017. ápr. 2. 13:04
 12/17 A kérdező kommentje:
Te utolsó, te nem tudod értelmezni, amit olvasol? 30-ig még van 5 évem. Egyébiránt ez inkább csak azt hiszem, egy hirtelen jött pánik. Mert ha nem lesz gyerekem, akkor mi van? Semmi. És ha nem saját? Na és akkor mi van? Azt hiszem, ezt elnapolom harminc éves koromig. Addig még bármi lehet. A normális válaszokat köszönöm! (Ki az az elvetemült, aki milliókat költ esküvőre?!)
2017. ápr. 2. 16:06
 13/17 babyboom567 ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Semmiről nem vagy lemaradva.Én is olyan típusú ember vagyok mint te nagyjából.

Pont 25 voltam,mikor vége lett egy 7 éves kapcsolatomnak.Elköltöztem másik városba(mondjuk suli miatt is),és új életet kezdtem.Aztán csak sodródtam vagy 7 évig,de egy ponton elegem lett,és úgy gondoltam, most már ideje mást is csinálni.Hazaköltöztem abba a városba ahol tesómék laktak,és kerestem itt munkát,albérletet.

4 éve ismertem meg a férjemet,2 éve együtt élünk,1 éve házasodtunk,és a kisfiúnk 3 és fél hónapos.Tavaly voltam 40, és én vagyok a legboldogabb anyuka a világon szerintem.

Jah és nem kerestem az igazit,egyszerűen csak nyitott voltam,de nem görcsöltem rá.

Kitartás

2017. ápr. 2. 20:27
 14/17 babyboom567 ***** válasza:
73%
Jah esküvő.Sosem szerettem a nagy felhajtást,hogy ezért még milliókat fizetni.Nekünk egy nagyon szűk családi ebéd volt.
2017. ápr. 2. 20:32
 15/17 A kérdező kommentje:
Legalább már nem érzem magam "furának". Köszi, utolsó!
2017. ápr. 3. 11:17
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseriteni, de ha most igy gondolkodsz, 30 evesen is igy fogsz. Ami nem feltetlenul rossz dolog😊 Enbis ilyen voltam 25evesen, es szerintem nem sokat valtoztam. Az egyetlen amit mondhatni hogy banok, hogy gyereket nem terveztem elobb. Bar akkor meg nem tudhattam hogy nemnlesz olyan egyszeru (31 vagyok, majdnem 2 eve probalkozunk hiaba). Es ez az ido mulasaval csak nehezebb lesz. 25 evesen viszont meg nem voltam benne biztos hogy akarok e egyantalan gyereket. Remelem te szerencsesebb leszel.

De ne aggodj, tok normalis amik a fejedben jarnak. Arra viszont vigyazz hogy ne 30evesen legyel palyakezdo (irtad hogy meg egy diplomara akarsz majd tanulni)

2017. ápr. 3. 19:18
 17/17 A kérdező kommentje:
Nem, 28 évesen legkésőbb végezni szeretnék. Volt egy rossz döntésem, és bár a szak maradt, de átjelentkeztem máshová. Alapvetően attól nem félek, hogy programozóként nem tudok majd elhelyezkedni. Csak belegondoltam, hogy én nem tudom, akarok-e gyereket. És ha igen, úgy érzem, nem ragaszkodnék a sajáthoz sem. A nagyobb gond, hogy egyelőre túl egy ronda szakításon, még ha teljesen túl is vagyok rajta, nem tudom, megéri-e ez nekem. Mert jól elvagyok egyedül. Így sem érzem elégnek a nap 24 óráját. De belegondoltam, hogy mi lesz később? 70 évesen egyedül? A másik viszont, hogy most azt érzem, hogy egy kapcsolat és egy gyerek miatt fel kéne adnom az álmaimat. Benne van az is, hogy féltem a szabadságomat. No meg akár fura ez most, akár nem, én olyan családban nőltem fel, hogy mindig számíthttunk egymásra, mindent meg lehetett beszélni, és mindig ott voltunk, ha bármi történt. Nem szeretném most otthagyni őket, lehet az utolsó éveikben. Külön élek 18 éves korom óta, tehát boldogulok egyedül, viszont ha egy pasi mondaná meg, mennyit tarthatom velük a kapcsolatot, és mennyit találkozunk, akkor rosszul érezném magam.
2017. ápr. 3. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!