Mit szólnátok, ha a fiatok pszichológushoz akarna menni?
17 éves fiú vagyok.
Szociális fóbiám van (meg még lehet más is, nem tudom), tavaly drogozgattam, idén elkezdtem vagdosni magam. A szüleim/családom ebből semmit nem vesz észre, ők annyit tudnak, hogy a suliban csendes vagyok (itthon teljesen természetesen viselkedem).
Az utóbbi pár hétben sokat gondolkodtam a segítségkérésen, amit évek óta halogatok, de mivel egyedül nem nagyon tudnám, hogy hova-kihez forduljak, ezért gondoltam egyszerűbb megkérni édesanyámat, hogy érdeklődjön, mert ő úgyis jóban van a háziorvosommal.
A probléma ezzel az, hogy nagyon gáznak érzem ezt a dolgot. Azt is kinézem, hogy anyum nem is hinné el, hogy valóban kell segítség, mert tényleg nem tud rólam semmit.. Édesapám már így sem tart a férfiasság megtestesítőjének, viszont ezzel szerintem már végleg elásnám magam a szemében.
Minden bizonnyal az iskolában is van pszichológus, és a saját háziorvosodat is meg tudod egyedül is kérdezni.
Szóval aki ciki, azt ki is hagyhatod az ügyből.:)
Egyébként lehet, hogy nem kell beutaló sem, rögtön mehetsz a szakrendelőbe időpontot kérni.
"idén elkezdtem vagdosni magam. A szüleim/családom ebből semmit nem vesz észre,"
Ennek így semmi értelme. A vagdosás egy figyelem felhívás, de ha senki se veszi észre, akkor semmi értelme! Bár ha pont a szüleid nem veszik észre, és te meg pont velük nem tudsz beszélni a bajaidról, akkor megette a fene a pszichológust is.
Szerintem.
tavaly drogozgattam, idén elkezdtem vagdosni magam. A szüleim/családom ebből semmit nem vesz észre
Vagy csak nem akarjak eszrevenni, vagy megbuktak nevelesbol es nekik is kijar egy szakember.
A fent emlitett dolgokkal mar elastad magad jo melyre, a pszihologus mar nem tudna rontani a helyzeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!