A felnőtt gyermek amíg szorgalmasan tanul az egyetemen, a szülő miben támogatja, mi a normális?
Albérletet rezsivel fizetik, illetve egy havi összeget (35-40 ezer), ebből veszek a tampontól a bérleten és kaján át mozijegyig mindent. Ösztöndíjat 5,1 átlagra 9 ezret kapok (vicc az egész :D, előző félévben 5,9re 9900 volt) azt még hozzádadom ehhez. A vonatjegy 4000 oda-vissza, a havi bérlet másik 4, szóval van hogy a kaja rovására spórolok de sajnos olyan béna az órarendem hogy eddig egy melóhely sem tolerálta így dolgozni nem tudok ebben a félévben.
20L
Mindent a szüleim fizetnek csak annyi a dolgom tanuljak, és ne kettessel átcsússzak.
Most fogok államvizsgázni, minden ösztöndíjamat elraktam, semmit nem fogadnak el a szüleim.
Bulizni nem járok, nagy ritkán mozi és ennyi.
Lefognak pontozni de a családomnak a minőség a fontos.. nem az, hogy drogos alkoholista állandóan fáradt egyetemista legyek.
Koszonom a válaszokat! Igen, megertem mindegyik valaszolsz, az utolsót is. Tisztában vagyok vele, h a szülők helyzetétől függ a támogatás mértéke, de ezt akartam tudni, h mennyire szeles a skála, amit leírt a 28/F, es az utolsó. Koszonom mégegyszer a válaszokat!
Kedves utolsó, annyit megkerdezhetnek, hogy milyen szakon tanulsz?
Én ezzel nem értek egyet. Az rendben van hogy támigatni kell amig csak lehet amiben csak lehet. De nem baj hogy felnőtt emberekről beszélünk akiknke már illene egy kis munkát vállalni? vagy az rest mar?
Nem ettől lesznek olyan eszméletlenül lemaradva az élettől? De komolyan. Nem akarok bántani senkit csak furcsa hogy nem az jut az eszükbe hogy lehet vállanom kéne valami dikámunkat vagy akkor tanulok jol és az ösztöndijból állok amit tudok. Előbb utób saját lábra kell állni szerintem és ha az egyetem alatt ami ugye eltarthat par évig akkor addig a szülőtől elkell várni hogy állja ezt meg azt?
Nem értem. gondolom most jól leleszek szólva. de én mikor még középiskolába jartam is nyáron első dolgom volt elmenni melóznk hogy ne anyámékat húzzam. Nem mellesleg nem.is tudtam volna.
Nem igy gondolom. Engem a nagyszuleim tudtak volna tamogatni bőven mégis ha 1 mód volt rá akkor magamnak szerettem volna.
Igen legyenek önálóbbak. Olyan furcsán ragaszkodóak es esetlen sok mai fiatal. Ez nem az irigysegről szól hanem az önállóságról. Nem nyitok ezért vitát. Nem ertek egyet azokkal akik erre támaszkodnak evekig. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!