Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy békítsem meg anyát,...

Hogy békítsem meg anyát, miután ezt mondtam neki?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, eléggé karrierista.

Jövő májusban férjhez megyek, de az anyám már felhozta az unokákat, hogy jaj milyen jó lesz, alig várja már. Nem akartam vitát, simán közöltem, hogy mi a vőlegényemmel nem tervezünk gyereket.

Ezen kiborult, hogy mégis miért, meg hogy nem tehetem ezt VELE. Felhúztam magam és mondtam, hogy másnak nagyobb céljai vannak, mint huszonévesen szülni, aztán éveken át otthon ülni. Mert pl. ő 20 évesen lett terhes velem, azóta nem tanult, nem dolgozott. Először apa tartotta el, utána a többi férjei. Én ennél többet akartam és úgy érzem, nincs szükségem gyerekre. Én túl önző vagyok anyának, a vőlegényemmel ki nem állhatjuk a babákat, gyerekeket és az életünket nem akarjuk feladni.

Ő viszont megsértődött, hogy semmire nem tartom, lenézem és hogy sosem gondolta, hogy mire felnövök, ennyire önző és karrierista leszek.

2017. márc. 22. 10:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
78%
Esetleg úgy kérj tőle bocsánatot, hogy "ha valamivel megbántottalak, azért bocsánatot kérek tőled, de..." és itt nyugodtan elmondhatod neki, hogy a véleményedet fenntartod és akkor most ő is bocsánatot kérhet az alaptalan kirohanásért és a lelkizsarolásért.
2017. márc. 22. 14:06
 12/19 anonim ***** válasza:
23%
Én sem akartam 25 évesen, utáltam a gyerekeket, kirázott tőlük a hideg..aztán mégis meggondoltam magam. Úgyhogy marha felesleges volt felbosszantanod anyádat. :)
2017. márc. 22. 14:59
 13/19 anonim ***** válasza:
75%
Sokan meg nem gondolják meg magukat. Fölösleges lekicsinyelnetek vagy komolytalannak kiáltanotok a kérdezőt.
2017. márc. 22. 15:09
 14/19 anonim ***** válasza:
22%
A legtöbben mindig meggondolják magukat, ezen kár vitatkozni.. :D Majd jöjjön vissza 10 év múlva aztán elhisszük.
2017. márc. 22. 16:31
 15/19 anonim ***** válasza:

Miért nem bírjátok elfogadni, hogy valaki nem akar gyereket?

Van olyan rokonom, aki nem akart gyereket, most sincsen neki, 45 éves. Értelmes, szerethető ember. Azt mondta, hogy egyszerűen nem érezte a dolgot, taszította.

Én ezt elfogadom. Nem értem miért kell mantrázni, hogy jaaaj neked is lesz majd, stb. Mintha valami átkot kántálnának az ilyen emberek, de komolyan.

"25 éves nő vagyok, eléggé karrierista. " Mondjuk nekem ez eléggé ilyen provokáló kérdésnek tűnik, mert általában nem így kezdi a mondókát, aki nem akar gyereket, hanem szégyelli (lásd a válaszokban is lecsapódó közfelfogás miatt).

2017. márc. 22. 17:30
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha változik majd a véleményed, ha nem, neki akkor is bele kell törődnie a döntésedbe. Naná, hogy rosszul esik neki, nyilván szeretne unokát, de emiatt nem éri meg téged is elveszítenie esetleg.

Az meg elég fura, hogy nem teheted ezt VELE. Ha szülnél is, akkor sem az ő örömére, hanem kettőtök miatt. Azért evvel általában tisztában vannak a nagyszülők, vagy az ilyen korú emberek.

2017. márc. 22. 17:46
 17/19 anonim ***** válasza:

Esetleg úgy kérj tőle bocsánatot, hogy "ha valamivel megbántottalak, azért bocsánatot kérek tőled, de..." és itt nyugodtan elmondhatod neki, hogy a véleményedet fenntartod és akkor most ő is bocsánatot kérhet az alaptalan kirohanásért és a lelkizsarolásért.

Maximálisan egyetértek ezzel a válaszolóval. Neked nem kell semmivel megbékíteni, mert az ő reakciójában meg az van benne, hogy elítéli a te hozzáállásodat. Ő akkor mivel jobb? Ő nem önző?

2017. márc. 23. 05:47
 18/19 anonim ***** válasza:
Vetesd ki a méhed, ezzel a védekezést és anyudat is egy életre elrendezed. Sok sikert!
2017. márc. 23. 07:43
 19/19 szonata ***** válasza:
Ne haragudj, de aki ennyire elutasítja a gyermek gondolatát, lelki okai lehetnek. Az anyaság iránti vágy bennünk van. Az egyik legszebb érzés. A karrier építés szép és nemes dolog. Az évek múlnak, történnek váratlan események, egyszer ráébredsz, hogy a jó pozíció nem elégít már ki és akkor késő lesz. A gyerek nem "csak"egy gyerek, hanem társ, aki segít az évek múlásával, nem a konyhában gondolom. Bízom abban,hogy amikor elérted a sikereket a munkában, egy újabb siker utáni vágy lép a helyébe, a gyerek, aki nem múlandó és tőletek függ, hogy milyen emberré formáljátok. Amikor idős leszel,esetleg beteg és ő figyel rád, nem kötelességből, hanem szeretetből, az az igazi "karrier".
2018. márc. 24. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!