Hogy békítsem meg anyát, miután ezt mondtam neki?
25 éves nő vagyok, eléggé karrierista.
Jövő májusban férjhez megyek, de az anyám már felhozta az unokákat, hogy jaj milyen jó lesz, alig várja már. Nem akartam vitát, simán közöltem, hogy mi a vőlegényemmel nem tervezünk gyereket.
Ezen kiborult, hogy mégis miért, meg hogy nem tehetem ezt VELE. Felhúztam magam és mondtam, hogy másnak nagyobb céljai vannak, mint huszonévesen szülni, aztán éveken át otthon ülni. Mert pl. ő 20 évesen lett terhes velem, azóta nem tanult, nem dolgozott. Először apa tartotta el, utána a többi férjei. Én ennél többet akartam és úgy érzem, nincs szükségem gyerekre. Én túl önző vagyok anyának, a vőlegényemmel ki nem állhatjuk a babákat, gyerekeket és az életünket nem akarjuk feladni.
Ő viszont megsértődött, hogy semmire nem tartom, lenézem és hogy sosem gondolta, hogy mire felnövök, ennyire önző és karrierista leszek.
Miért nem bírjátok elfogadni, hogy valaki nem akar gyereket?
Van olyan rokonom, aki nem akart gyereket, most sincsen neki, 45 éves. Értelmes, szerethető ember. Azt mondta, hogy egyszerűen nem érezte a dolgot, taszította.
Én ezt elfogadom. Nem értem miért kell mantrázni, hogy jaaaj neked is lesz majd, stb. Mintha valami átkot kántálnának az ilyen emberek, de komolyan.
"25 éves nő vagyok, eléggé karrierista. " Mondjuk nekem ez eléggé ilyen provokáló kérdésnek tűnik, mert általában nem így kezdi a mondókát, aki nem akar gyereket, hanem szégyelli (lásd a válaszokban is lecsapódó közfelfogás miatt).
Ha változik majd a véleményed, ha nem, neki akkor is bele kell törődnie a döntésedbe. Naná, hogy rosszul esik neki, nyilván szeretne unokát, de emiatt nem éri meg téged is elveszítenie esetleg.
Az meg elég fura, hogy nem teheted ezt VELE. Ha szülnél is, akkor sem az ő örömére, hanem kettőtök miatt. Azért evvel általában tisztában vannak a nagyszülők, vagy az ilyen korú emberek.
Esetleg úgy kérj tőle bocsánatot, hogy "ha valamivel megbántottalak, azért bocsánatot kérek tőled, de..." és itt nyugodtan elmondhatod neki, hogy a véleményedet fenntartod és akkor most ő is bocsánatot kérhet az alaptalan kirohanásért és a lelkizsarolásért.
Maximálisan egyetértek ezzel a válaszolóval. Neked nem kell semmivel megbékíteni, mert az ő reakciójában meg az van benne, hogy elítéli a te hozzáállásodat. Ő akkor mivel jobb? Ő nem önző?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!