Jogosan csalódtak bennem a szüleim?
20 éves férfi vagyok. Szüleim gyermekkorom óta igyekeztek megóvni mindentől, és megadni nekem mindent. Azonban, mivel ők vállalkozók, sokszor idejük nem volt rám, nem figyeltek rám, és háttérbe szorultam. Most náluk dolgozom, a cégükben. Ez egyébként most is észrevehető, hogy kérdezek valamit, és nem figyelnek és válaszolnak, míg feljebb nem emelem a hangom.Ha megteszek valamit, sokszor egy "köszönöm" sem jár érte.
Fura, de egyszerűen nem érzem magam biztonságban a közelükben. Nem szoktam velük megbeszélni az életem történéseit, max. a nagyon fontosakat. Mostanság odáig jutottunk, hogy a kommunikáció kimerül abban, mit csináljak aznap (Ugyanis náluk dolgozom, a cégükben.)
Kb két hete bejelentették, hogy azt szeretnék, hogy én vezessem tovább a (nagyjából nyereséges) cégüket. Azonban én ezt nem szeretném, hanem máshová mennék dolgozni, ugyanis a munkámért egy garast sem fizetnek. Elég jó szakmám van, és nyelveket is beszélek. Meg is mondtam nekik, mire azzal jöttek, hogy nem is kellek akkor nekik, meg ha nem ott dolgozom, akkor úgyis egy hajléktalan senki leszek. Ezen felkaptam a vizet, és egy barátomhoz költöztem, amíg munkát nem találok (Amit azóta találtam is). Most a magam lábán állok, de a harag még mindig megvan köztem meg a szüleim közt. Szerintetek jogosan haragszanak, és én közeledjek, vagy nekik kellene megtenni az első lépést?
Válaszotok előre is köszönöm!
U.I: Bocsi a novelláért, de rövidebben nem tudtam megfogalmazni a gondolataimat.
Az ő részükről is értem a sértődöttséget.hiszen felajálották hogy tied lehet a cég. de neked nem kellett.-amit nem tudom hogy milyen stílusban közölted velük..!
Viszont az sem volt szép tőlük amiket aztán neked mondtak,gondolom,ezt mérgükböl mondták,és nem biztos hogy komolyan gondolták
..ezek után gondolod ők fogják megtenni az első lépést???
:( kétlem!! Patthelyzet! Valahogy csak fel lehet oldani azért..kérdés akarjátok-e tényleg?
valami évforduló, vacsi,stb...
Nem jogosan... Alapvetően mi az, hogy nem fizettek a munkádért? A gyerekük vagy, nem a rabszolgájuk.
Egy normális szülőnél különben is alap, hogy próbál segíteni a gyermekének elérni az céljait, álmait, ha nem mással hát érzelmi tamogatással.
Ezek -,ha a leírtak teljesen igazak, akkor- nem a szüleid, csak biológiailag.
Örülök, hogy a saját lábadra tudtál állni, nem sokaknak megy.
Sok sikert kívánok a továbbiakban.
Húha, ilyen rövid idő alatt milyen sok válasz érkezett! Köszönöm a válaszokat, mindegyikben volt hasznos információ, és ment a zöld kéz!
Nem utálom őket, még nem tudok sokáig haragudni, mert csak a szüleim... De megbocsátani sem olyan egyszerű! 😐
..nem biztos azért persze hogy ők rossz szülők direkte, csak ahol pénz van ott általában pont a törődés sínyli meg sokszor.
Vannak testvéreid Kérdező?-velük milyen a viszony?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!