SÜRGŐS! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Anyámmal és ,,apámmal'' élek, néha nagyanyám is a közelünkben vagy nálunk van.

Iszonyatos veszekedések, hisztériák, ordibálások szoktak nálunk lenni, és persze én vagyok az oka mindennek!

Kezdjük apámmal.

Nem mondanám rá hogy alkoholista de néha eléggé leissza magát. De nem ezen múlik, hogy milyen ember.

Teljesen józanul is megüt, csak mert elegem van abból hogy gyaláz az alakom miatt és vissza merek szólni neki. Minden apró sz#rságért már meg vagyok ütve, egyfolytában fenyeget, hogy agyonver. Ismerem, azért viselkedik így mert ő akar a családban három nő(!!!) között az alfahím lenni, és kihasználja, hogy gyengék vagyunk, és úgy csinál mintha a vetélytársai lennénk!!!! Engem szokott általában csak ütni, de anyámat is már persze megütötte. Ez az ember teljesen kihasználja, hogy ő itt az erősebbik, de már nálam betelt a pohár!!!

Nagyanyám a másik fele. Szinte a legtöbbször látta, ahogy apám megvert engem, de mégis, ha erről beszélek vele, akkor tiltakozik és ordibál, hogy ,,apám nem ütött meg egyszer sem''. Ha meg előtte üt meg, akkor nagyanyám átkozodik, örvend hogy apám ezt teszi, szid engem. Nem szép dolog ilyet mondani de szinte nyal apámnak, az egekbe dícséri, míg anyámmal és velem üvöltözik, apámat úgy dicsőíti, mintha ő egy tökéletes ember lenne.

Anyám annyira nem csinál ilyeneket, de ő is ki tud akaaztani. Sírva mondom neki hogy miért nem ért meg, de ő nem ott tart: ,,Hát persze hogy a gyerekem azért bántja magát mert kiakadt és már nem tudja min levezetni a feszültséget'', hanem leragadt, hogy én vagyok a hülye amiért sírok, nem apám az amiért bánt.

Ez a helyzet nálunk. Ordítozások, veszekedések.

Mit csináljak? Más rokonhoz nem tudok elköltözni.

14/l

2017. márc. 19. 11:09
1 2
 1/12 Imipepe válasza:
23%
Anyukáddal és a testvéreidhez elköltöztök valahova, apád feljelentitek és kész.
2017. márc. 19. 11:12
 2/12 csimbile válasza:
69%
Költözz el , sajnos választásod nem sok van ez az eggyetlen, én gondolkodás nélkül mennék , hová tök mindegy , de ha nincs ötleted akkor gondolkozz kicsit , keresgélj a neten és jönni fog a megoldás is
2017. márc. 19. 11:14
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Az a baj, hogy anyám egyaltalán nem akar elköltözni. Felhoz kifogásnak, hogy ez, hogy az, érdekes ő is néha kivan, de ezen a dolgon azért érdekes módon változtatni nem akar

2017. márc. 19. 11:16
 4/12 A kérdező kommentje:
Tényleg bárhová elköltözhetek? Tizennégy évesen is? Komolyan?
2017. márc. 19. 11:17
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Jo butak a valaszok. Nyilvan nem ilyen egyszeru.

Suliban nincs pszichologus? Mi regen neki mondhattuk el ha problema volt otthon. O tud segiteni eseteg bevonja a gyermekvedelmiseket.

2017. márc. 19. 11:19
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy 14 éves gyerek sehová nem költözhet a szülök engedélye nélkül, kivéve, ha a gyámhatóság költözteti el
2017. márc. 19. 11:23
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

A problémád tömören:

"családon belüli erőszak" esetét vetheti fel.

Megadom ezt az elérhetőséget, a telefonszámot ingyenesen hívhatod.

(nem próbáltam ki, hogy működik e tel.szám, remélem igen)

Ha bajban, vagy és úgy érzed már nincs más:

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT)

Telefon: 06/80-20-55-20 (éjjel-nappal)

www.bantalmazas.hu

e-mail: okit@ncsszi.hu

2017. márc. 19. 11:32
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
14 évesen nem mehetsz el csak úgy. Szólj egy felnőttnek, a tanárodnak, vagy a szomszédnak. Mindegy kinek, csak egy olyannak, aki tud segíteni neked! Kitartást!
2017. márc. 19. 11:33
 9/12 anonim ***** válasza:
76%

Bocs, de anyád elnézi ahogy ver téged is apád, meg őt is terrorban tartja? Mondanám, hogy az ilyen nő megérdemli, de azért a gyerekére lehetne tekintettel.

Szólni kellene az ofőnek ha mindenképp lépni akarsz valamit, de lehet utána csak rosszabb lesz a helyzet otthon.

A suli nem tud segíteni abban, hogy kollégiumba menj?

2017. márc. 19. 12:34
 10/12 puzzlenyuszi válasza:
100%
Kedves válaszkérő. Kérlek, hívd fel a NANE Egyesület segélyvonalát. Segélyvonal bántalmazott nőknek és gyerekeknek: 06-80-505-101
2017. márc. 20. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!