Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon rossz ember lennék emiatt?

Nagyon rossz ember lennék emiatt?

Figyelt kérdés

Mostanában sokat gondolkoztam azon, hogyha ne adj isten édesapám ápolásra szorulna majd öregkorában, akkor mit fogok tenni.

Azzal semmi bajom nincs, hogy takarítani, főzni, mosni rá, vagy esetleg etetni, de a pelenkázást nem tudnám csinálni. Pont ezért nem akarok gyereket sem, mert őszinte leszek, egyszerűen undorodom ettől. Nem bírja a gyomrom.

Szerencsére édesapámnak nincs semmi baja, dolgozik, jól van, szóval a kérdés csak elméleti.

A kérdéshez hozzátartozik az is, hogy apukám a nagyszüleim segítségével nevelt fel, szóval hatalmas bűntudatom van, ha erre gondolok. Szerintetek fog ez az érzés változni valaha? Vagy van itt még valaki, aki hasonló cipőben jár, mint én?

Kérlek szépen titeket, tiszteljük meg egymást egy normális válasszal. Ha van kérdésetek nyugodtan tegyétek fel, válaszolok.

2017. márc. 15. 21:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre ne gondolkodj erről. Majd ha a jóisten ilyen feladat elé állit, akkor erőt is ad hozzá, hogy meg tudd oldani. Én se hittem volna 22 évesen, hogy képes leszek ilyesmire, aztán 55 évesen mégiscsak hónapokig pelenkáztam apukámat, és holtában meg is mosdattam, föl is öltöztettem szépen. Nem kell ezen 22 évesen gondolkozni, hanem élvezd a fiatalságodat, az életet. Sok mindent hoz majd az élet, nemcsak kellemes dolgokat. Egyszer fenn, egyszer lenn. Sok mindent meg fogsz tanulni, meg fogsz csinálni. És a gyomrod is hozzászokik. Nem lesz semmi gond, érző, gondolkozó ember vagy, meg fogod oldani. Egyébként nincsen benne semmi szörnyű, megvannak hozzá a segédeszközök, gumikesztyű, stb., és éppen azért fogod tudni megcsinálni, mert apukádnak sokkal jobb, hogyha egy családtagja gondozza, mintha idegen kezek matatnak rajta. Gyereket is akarni fogsz majd egyébként. A gyerek fejlődik, szépül. azt sokkal könnyebb csinálni. Apuka pedig tönkremegy, elmúlik, az sokkal nehezebb.
2017. márc. 16. 17:06
 12/12 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg, a legtöbb ember soha sem kerül oda, hogy pelenkázni kell. Dédnagymamám 98 éves koráig élt, és nem kellett pelenkázni.
2017. márc. 16. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!