Nem engedi apukám, hogy segítsek, de én aggódok erte. Mit tegyek?
Édesapámnak vastagbél rakja van. Már lassan hároméve. Tudom, hogy gyógyítható, de az a helyzet hogy úgy érzem ebből nem fog semmi jó kisülni, ugyanis mellette elég sok alkoholt fogyaszt, és egy nap majdnem 2 doboz cigit elszív. 2016 Októberében találtak daganatot a tüdejénél, amit már megműtöttek és kemóra jár még. Én hiába beszéltem vele, és a nővérem is, hogy legalább próbálja letenni az alkoholt, azt mondta ne avatkozzunk bele az életébe. Igaz, hogy sosem törődött velünk annyit,mert a mamám tartott el minket(apum és anyum elváltak már 10 éve, mert anyumnak pszhiés betegsége van, ezért elég bonyolult volt a gyerekkorom. Azóta anyámat nem igazán érdeklem, keveset törődik velem)Apukámhoz kerültünk a válás óta,szeretem és aggódom érte. Nagyon nem érdekli a betegsége, sokat dolgozik külön házaknál fát hasogat, meg ilyesmi, és amit ott keres, azt a kocsmába költi el, és cigarettára. Volt olyan, hogy annyira részeg volt, hogy a szomszédunk a faluban találta meg az árokban. Sokszor kötekedik velünk,a mamammal, a nővéremmel es velem, minden kisebb apróbb dolgon kiakad es foleg amikor részeg ordibal velünk.Engem is elhord mindenek.. Meg semmire kellonek. Pedig hozzátenném nem volt egy baratom sem es ráérek en a kapcsolattal még. Nem tudom miért ilyen az apám, de nagyon aggódom erte. Mondjuk egyszer megütött amikor annyira bevolt rúgva de abban enis hibás voltam egy picit, mert visszapofaztam, viszont nagyon bántott hogy olyanokat mondott hogy dogoljek meg,menjek melegebb tájakra.De aggódok erte szerintem ez az egesz nem normalis helyzet hogy ennyire leszarja a betegséget es kedvére megiszik egy nap annyi sört hogy elegge be legyen rugva. A cigi meg a pia az ugye nem tesz ra a rakra ugy nem súlyosabb a helyzet, ugye vagy igen? Nagyon felek hogy mi lesz. Mostanaban egyre tobbet iszik.
14/L
Rosszul tudod, a rák nem gyógyítható, csak akkor ha még nagyon kezdeti stádiumban van, de akkor is legtöbbször kiújul. Ha apukádnak a tüdeje is rákos, akkor már az áttétes.A cigi, meg a pia sem rosszabb, mint a kemo.
A férjem is rákban halt meg, és az utolsó időkben sokat ivott. A professor, aki kezelte, azt mondta, hogy az ital lehet, hogy káros a rákra, de ha iszik, akkor jobb a közérzete. Ha nincsenek is nagy fájdalmai, akkor sem érzi jól magát, és ezt ellensúlyozza az ivással.
Apukádnál is ez lehet az ivás oka.
Sajnos, nem tudlak biztatni, csak azzal, hogy próbáljatok erősek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!