Nagyon aggódok, hogyan segítsek a szüleimnek?
szia!
van mesterlevele? német országban keresik a mesterleveleseket, nagy hiány van belőlük.esetleg megpróbálhatná. jobb ötletem nincs sajnos:/
Nagybátyám Ausztriában dolgozik 7 éve építőiparban kb 2500-3000 EUR keres, kőművesként. Egy családi házat felhúzott belőle. Nem bántani akarlak de nem hiszem hogy nem tudott volna egy lakásra valót megspórolni 40 év alatt, vállalkozóként!!??
Sajnos ilyen esetre nincs jó megoldás az újbóli munkába állásnál.
De ezen szörnyülködök, hogy 40 év munkából nincs semmi....
Igen, ezen és is meglepődtem. Egy sima mosogatófiú 350ezret keres kint, napi 8 órában.
Bár ez nektek nem megoldás, ha itt értetlenkedünk, hogy nem sikerült egyről a kettőre jutniuk 40 év alatt.
Nagyon nehéz mostanában munkát találni itthon, építőiparban meg aztán különösen. Talán ott, ahol volt próbálkozhatna elhelyezkedni sima melósként és nem vállalkozónak. Attól, hogy alvállalkozó volt még járulékokat kellett volna fizetnie, és jogosultnak kellene lennie vmilyen ellátásra. Ha más nem nyugdíjra. 40 év munkaviszony után már arra is lehet sztem.
ha nem fizetett járulékot, akkor teljes gáz. :S
Több ellentmondás is van a szövegben. Minimálbér 650 EUR ausztriában. Alvállalkozóként nem 1000 EUR adnak. Ha igen akkor fizették a járulékokat utána, szóval neki nem kellett. Ha fizette a járulékokat, vagy ő vagy a munkáltató akkor jogosult munkanélküli ellátásra. 1000 EUR egy utolsó mosogató is keres, de egy gyári munkás is. Vagy 40 évig semmilyen járulékot nem fizetett.
De ez igazából nem is érdekel. Azért válaszolok mert próbálok segíteni nem azért, hogy lepontozz. Igaz ezzel még nem oldod meg a problémát sajnos.
A lényeg ha bármilyen járulékot fizetett Ausztriában akkor jár neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!