Külföldi állás lehetőség, de szüleim nem "engedik"?
18 éves korod után szüleid jogilag cselekvési szabadságodat nem korlátozhatják. De tartásodról csak akkor kötelesek (ha gondoskodni, ha tanulsz (saját maguk, vagy kiskorú tartását nem veszélyeztetve...).
Ha egyetemre jársz, akkor szerintem sincs értelme elmenned külföldre kuli munkára (étterembe, gyárba, bébiszitterkedni...), de ha egy neves multinál lehetsz gyakornok, akkor már igen. Kuli munkára akkor se mennék a helyedben, ha a párodnak diplomás munkát kínálnak.
1. mi az a meló?! Mennyire megbízható, mert én pl. jártam úgy, hogy elmentem, és kiderült, hogy szexuális jellegű
2. meg nem tilthatják, de nem fogsz tudni miből-hol élni, szóval necces. Pénz nélkül nem mennék, mert ha kau a dolog, vagy bármi, akkor nagy szarba kerülsz
3. pedig nem ártana bemutatni nekik, talán kevésbé lennének gyanakvóak
Egyébként nem lehet valami nagy meló, ha semmi végzettség nem kell hozzá - vagy wc pucolás, vagy prostitúció, esetleg konyha-, szobalány, mert minden máshoz végzettség kell.
Utolsó vagyok: én kijöttem a páromhoz, mert otthon nem volt munkám, és ha itt csak konyhalánykodok, már jól járok, kb négyszer annyit megkeresek, mint otthon a diplomámmal tenném.
Ápolónő: 120e ft/hó
Kézilány: 2500 chf/hó (600e ft-nak megfelelő)
Persze, egy képzett ápoló itt 4500-5000 frankot megkap, de nekem nincs hozzá szívem, nem tudok elvonatkoztatni a betegektől, így otthon két hónap kórház után elmentem mosogatni inkább.
jelenleg főállásban dolgozom és mellette járok iskolába, a tanulmányaimat én finanszírozom, nem tartanak el (vagyis de, nem kell lakbért fizetnem) azon kívül az összes magánügyemet én intézem, számlák, ruházkodás, tankönyvek stb.
az iskolát nem kellene abbahagynom, mert az anyagot megkapnám és csak vizsgázni kellene visszajönnöm Magyarországra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!