Megtehetik a szüleim azt, hogy elveszik a pénzem amit kerestem?
"Tudtok kérdést értelmezni?
JOGUK VAN MEGTENNI?"
Valóban, a kérdés az, hogy megtehetik-e, de valójában ez lényegtelen, mert megteszik. Még ha jogilag nem is tehetnék meg, szerinted reális, hogy egy 16 éves valaki bíróságra megy a szüleivel, mert elvették a kutyasétáltatós pénzét?
Én azt tanácsolom hogy keresdmeg az erre vonatkozó törvenyt.
Kivagyok azoktol akik azt irjak legyen halas a gyerek meg jaruljon hozza mert sokba kerul-akkor nem kell szulni!!! Szulokent SOHA nem varnam el a gyerekeimtol hogy halasak legyenek elvegre nem ők konyorogtek h megszulethessenek!!!
Ez úgy hangzik kedves kérdező, hogy a saját szuleid nem tartanak elég értelmesnek, és nem nezik ki belőled, hogy kezelni tudod a saját penzedet.
Pedig biztosan alkalmas vagy rá, ha a munkára alkalmas vagy.
Ez így eléggé gáz, mert akkor hogy várják majd el, hogy megtanulj a pénzzel bánni?
Nálunk a fiam már 10 évesen is a fiókjában tartotta a pénzét, pedig azt csak úgy kapta.
Most 16 éves, a napokban fogunk neki számlát nyitni, saját kártyával, amihez nem fogok hozzáferest kérni. Eszembe sincs. Megbizom benne, de ha elveri, akkor is az ő pénze, abból tanul. Zsebpénz, nem megélhetésre kell.
És ha majd elmegy dolgozni, diákmunkára, temeszetes, hogy ő fog rendelkezni a keresetével.
Mi az, hogy nem tehetik? Dehogynem. Elég biztos vagyok benne, hogy semmilyen papírja nincs a kérdezőnek a munkáról, ergo papíron nincs bevétele.
Az más kérdés, hogy parasztság, de attól megtehetik.
-OFF
És vagyon a kedves szülök az adóbevallásban is feltüntetik az így szerzett "jövedelmet"?
NAV bizos örülne egy bejelentésnek :D:D:D
-ON
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!