Megtehetik a szüleim azt, hogy elveszik a pénzem amit kerestem?
Számlanyitás jutott nekem is legelőször eszembe, de ahhoz a szülők hozzájárulása kell, ezért vetettem el az ötletet.
Bár ha rá lehet venni őket hogy hozzájáruljanak, természetesen akkor mindenképpen számlát érdemes nyitni és oda betenni a pénzt...
Bár ha úgy járulnának hozzá hogy "ők is hozzáférhessenek" tehát szerződés így köttetik meg, akkor megint ugyanott vagyunk...
Csókoltatom az összes embert, aki itt azt mondja, hogy hazudj, lopj, sikkassz... és közben 0%-ra lepontoz.
NEM az volt a kérdés, hogy ez neked jólesik-e!
Tudtok kérdést értelmezni?
JOGUK VAN MEGTENNI?
IGEN!!!
Ők a gyámjaid és ők rendelkeznek 18 éves korodig fölötted. Ez ugye kötelességeket is jelent ÉS jogokat IS jelent!
Más kérdés - de azt NEM kérdezted - hogy erkölcsös-e, ha mindent elvesznek tőled.
Amúgy meg nem válaszoltál, hogy mit mondtak, miért veszik el?
Jogilag a diákmunkából szerzett pénzét sem köteles odaadni, és dolgozni sem köteles csak mert a szülei azt mondják.
Utolsó amit te írsz az modern rabszolgaság lenne... Komolyan azt gondolod, hogy mert valaki valakinek a gyámja jogában áll dolgoztatni az illetőt és elvenni a pénzét?
13
Egy gyereknek nem kötelessége dolgozni, a kötelessége az, hogy legyen szép gyerekkora és tanuljon. Ha munkát vállal, örülünk neki, annyival több van és meg vehet magának ezt azt, csencsem dolgokat, amire lehet a közös kasszából nem futná.
Tudnám pofám ...ni az ilyen szülőt, aki a 16 éves gyerekét lehúzza, de közben megy a családi pótlék is és különben meg senki nem kötelezte arra, hogy gyereket vállaljon. Igen, ha ilyenek a szülők, akkor megkívánja a helyzet a hazudozást, tessék ezt érték el, ezt hozzák ki a gyerekből a rosszat, aki amúgy jónak született. Lesz ez ennél még rosszabb is, 18 lesz el is fog költözni otthonról.
Gyermekvédelmi törvény értelmében - mint ahogy fentebb is írtam - szerintem nincs joguk elvenni.
Ezt annak írom aki azt válaszolta: "ők a gyámjaid és joguk van elvenni mert 18 éves korodig ők rendelkeznek feletted"
"Azt mondják, az az övék."
Pffff... Ez de szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!