Megtehetik ezt a szüleim?
Dehogy tehetik!
Egyrészt a keresztlányod már elmúlt 14, ha jól értem, így ő is nyilatkozhat, hogy kivel szeretne élni. Ahogy látom, nem a nagyszülőkkel...
Másrészt az elmúlt két évben bizonyítottad, hogy helyt tudsz állni, amíg a nagyszülőknek eddig eszébe se jutott, hogy a kislányért harcoljanak. A bíró se hül.ye, hogy ne kérdezzen rá, hogy miért most.
Arra se vennék mérget, hogy valóban rendbe jöttek. Egy pszichológiai vizsgálaton csúnyán elbuknának.
A szomorú az egészben az, ha a kisunokát akarják elkényeztetni, meg szoros kapcsolatot akarnak vele, akkor azt mindenféle pereskedés nélkül megtehetnék, úgy, hogy a családi béke sem sérül. De nekik nem ez a céljuk ezek szerint, csak kavarnak mint a fagyigép.
biztos, hogy úgy érzik, nem vették ki a részüket, neked pedig az életedet ez hátráltatja. bevallani ezt soha nem fogják...
de nyilván, hogy nem tehetik meg...sőt ha sokat ugrálnak, akkor a kapcsolatot is megszakíthatod velük... te döntésed. :)
1-ea vagyok mivel te vagy a gyámja beszélj az osztályfőnökkel is hogy a gyerek és a te döntésed hogy hová megy, ebbe a nagyszülőknek nincs beleszólása. Mivel mindenhová a te aláírásod kell ezzel nem tudnak mit tenni. Ne avassatok be mindenbe őket. Gyerekjólétibe azért jelezd ezeket, legyen róla feljegyzés.
Az a baj, hogy nem tetszik nekik, hogy mindent meg tudtok oldani és ők nem tudnak mibe beleszólni. Azt gondolják hogy majd úgy fog ugrálni az unokájuk meg te is ahogy ők akarják. Ha nagyszülők akartak volna lenni akkor már két éve el kellett volna ezt kezdeni (vagy hamarabb).
A keresztszülőségeddel a szülők kinyilvánították a templomban azt az akaratukat, hogyha velük valami történne, te neveld fel a gyermeküket, te erre esküt tettél az oltár előtt.
Legalábbis a keresztszülőségnek ez az eredeti értelme.
Kérd a nagyszülőket, hogy tartsák tiszteletben a gyerekük akaratát.
Más:
A gyereket nem vehetik el tőled, mert neki is van beleszólása, de tényleg kérd az osztályfőnök támogatását és a gyámhatóság segítségét!
Én úgy gondolom, hogy magasan nyerésre állsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!