Ezt most tényleg megtehetik velem a szüleim?
Üdv :)
Egy 16 éves fiú vagyok és az év végi jegyeim között szerepelt egy hármas matekból és egy kettes kémiából. A többi mind négyes és ötös. Erre szüleim kitalálták, hogy akkor befejezem a hobbimat és csak a jegyeimre koncentrálok. 11 éves korom óta műkorcsolyázok és nagyon szeretem csinálni. Csak ez az egyetlen hobbim van, mert minden energiámat ebbe fektetem. Tudom, hogy szüleim jót akarnak nekem, sőt azt is mondtam nekik, hogy egy matek korrepetálást is bevállalnék, mert vannak részek amik nehezen mennek. Csak nem szeretném emiatt befejezni és ezt nem akarják megérteni. Próbáltam velük beszélni, de csak olyanokat mondtak, hogy amúgyis lányos, majd találok valami mást és mindig csak veszekedés a vége.
Bocsi hogy így rátok zúdítottam ezt, de most hirtelen nem tudtam mit tenni és tanácstalan vagyok, ezért fordultam ide, hátha valaki tud segíteni megoldást találni erre a helyzetre.
Előre is köszönöm a válaszokat!
16 évesen, gondolom 10.-et fejezted be. Miért kellene mindenből minimum négyesnek lenned? Olyan töltelék tárgyakat, mint a kémia, hogyha nem kell az egyetemhez, ellehet hagyni. A matekot kilehet javítani, hogyha kicsit koncentrálsz rá. Nem szükséges megvonni dolgokat, mert az pedagógiailag sem helyes. A gyerekek többségénél, csak ellenszenvet vált ki az ilyesmi.
Mond meg a szüleidnek, hogy elkezdesz szelektálni a tárgyak között és a nem fontosakat, nem tanulod annyira, hanem a felvételihez szükségeseket csak. A többit, minimum szinten, hogy a fő tárgyaidból jobb légy. (saját példa: eszeveszett rossz voltam minden reál tárgyból a gimiben, ezért a humánokat hajtottam. Matekból meg volt a négyes, mert érettségi tárgy ugye, így max 4-es volt az átlagom. Ahogy bekerültem egyetemre, simán ment minden efölött is, mert azt tanultam, amit szeretek)
A mai oktatási rendszer ezt teszi lehetővé sajnos csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!