Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám le akart szúrni. Érdemes...

Anyám le akart szúrni. Érdemes lenne jogi útra vinni az ügyet?

Figyelt kérdés
Nem valami rózsás a kapcsolatunk. Egy semmirekellő naplopó, aki még főzni sem tud. Apukám az ő seggét nyalja állandóan és még ebben is neki adott igazat azzal az indokkal, hogy megérdemlem. Évek óta lelki terror alatt tartanak, hogy kitagadnak. Suliban csak ebédelek, mert nem adnak pár száz forintot se valami kajára, így ott is éhes vagyok kb. egész nap miattuk. Sokat vitatkozunk és anyám állandóan megüt, de én még sosem ütöttem vissza csak kivédtem mikor ököllel akarta ütni az arcom.

2017. márc. 11. 17:51
 1/10 anonim ***** válasza:
63%

Családügyisekhez ideje lenne fordulnod még mielőtt kinyírnának.

Mondjuk nem ertem netre van pénzünk neked meg nem adnak kajara sem? 😕😕😕

2017. márc. 11. 17:54
 2/10 A kérdező kommentje:
Igazából nem szenvedünk pénzhiányban, kb. átlagos a család pénzügyi helyzete
2017. márc. 11. 17:57
 3/10 anonim ***** válasza:
58%
Nem értem miért nem költözöl?
2017. márc. 11. 18:03
 4/10 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok, nehezen boldogulnék egyedül
2017. márc. 11. 18:15
 5/10 anonim ***** válasza:
43%

Attól függ, mennyi idős vagy. Kiskorukent jó esetben allamigondozas, rossz esetben semmi nem történik, max eldurvul a helyzet.

Nagykorukent először kidob otthonról, aztán majd kiderul, lesz e egyáltalán valamint feljelentésbol

2017. márc. 11. 18:17
 6/10 anonim ***** válasza:
82%
az utolsó hülyeséget mond... gyermekjólétben dolgozom, a leginkább célravezető az lenne, ha felkeresnéd a családsegítő szolgálatot, és beszámolnál nekik a helyzetről. Ők jelezheznek a gyámhatóság felé, hogy indítsanak védelembe vételi eljárást. Ez azt jelenti, hogy a családban maradsz, de kijelölnek nektek egy esetmenedzsert és egy családsegítőt, akikkel a szüleid kötelesek együttműködni, folyamatos kontroll alatt fogják tartani őket. Nevelésbe vételre (szülői felügyeleti jog megvonása és állami gondozás) szerintem itt már nem fog sor kerülni, mert mire lefolyik az eljárás, nagykorúvá válsz. Ha életveszélyesnek ítélik meg a helyzetet, akkor ideiglenes hatályú elhelyezés (a szülői felügyeleti jog megmarad, de otthonról elvisznek minimum 30 napra). A késsel való kergetőzés szerintem elég életveszélyes. Testvéreid vannak?
2017. márc. 11. 18:29
 7/10 anonim ***** válasza:
50%

Nehèz helyzet.

Keruld s konfliktust veluk , ha lehet , mert ha kötekednek es provokalnak akkor nehez okosnak lenni , de megteheted h nem veszed a lapot .

Beszelj iskola pszichologussal , valakivel aki segiteni tud a helyzet megoldasaban

2017. márc. 11. 18:31
 8/10 anonim ***** válasza:
29%

Előre bocsájtom, hogy anyád nem normális, ha bárkit is - különösen a saját gyerekét - késsel kergeti.

DE!

Ennek ellenére te sem lehetsz egy mintagyerek, ha ilyen indulatokat váltasz ki és apád szerint is jogos a harag.

Arról egy sort nem írtál, hogy pl. legutóbb mi váltotta ki a cirkuszt.

Egyébként nem kell éhesen suliba menned, 17 évesen már tudsz csinálni magadnak szendvicset, ha más nincs otthon, (de nem hiszem, hogy ne lenne) akkor zsíros, vagy vajas kenyeret.

18 évesen költözz el otthonról, ... tudom könnyű mondani és megvalósítani nehéz, de ha tanulsz is, akkor jár neked rokontartás, diákmunkát is végezhetsz, mehetsz kollégiumba, esetleg ebből már ki tudtok szobatárssal venni egy szobát, vagy vidéken (20-30ezerért) egy szerény házikót.

2017. márc. 11. 21:25
 9/10 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező, igen, valószínüleg a jogi út is működne, vérmérséklet kérdése... én inkább kiprovokálnám, hogy tanú előtt megüssön, aztán arányos és jogos önvédelem következtében a mentő vinné el...

Nehogy már én költözzek azért, mert ő egy bűnöző...

2017. márc. 11. 23:55
 10/10 anonim ***** válasza:
64%

Utolsó válaszoló!!!!!!👍👊😂

Egyébként a magyar gyermekvédelem egy nagy rakás sz.r!! (Tisztelet a kivételnek akik odaadással becsülettel végzik munkájukat!)És ezt így ki merem jelenteni, én állami gondozott voltam fiatalon, a gyámommal most pereskedek hűtlen kezelés miatta...A gyermek védelemről se jobb a véleményem...Persze ezt az én városomban lévő intézményekre,emberekre értem...

Mihelyst 18 leszel költözz el, nehéz lesz...

2017. márc. 12. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!