Hogyan beszéljem rá a szüleimet hogy legyen
fogszabályzóm? 15/l
Figyelt kérdés
Ma közöltem velük hogy szeretnék egy fogszabályzót mert hát eléggé retardált fogaim vannak van a 2 első fog utánna ami mellete van szinte 45 fokban el vannak fordulva az alsóról meg ne is beszéljünk. Apám közölte velem hogy ő nem ad ki 30.000 forintot ilyen hülyeségekre. Ma írtam egy e-mailt a betegbiztosítonak hogy mennyit is fizetnének ki. Mind ketten dolgoznak. Mit csináljak ha többe kerül? Nyáron jelentkeztem tanyára kisegíteni, hátha abból ösdzegyűlik a pénz.
Nem mindenhol olyan drága, nem tudjuk hogy a kérdező vidéken, vagy nagxvárosban lakik. Vidéken lényegesen olcsóbb, és ha nem magánrendelésre megy akkor az igazítások után sem kell fizetni.
2017. márc. 9. 07:41
12/20 anonim válasza:
Sztk ingYenes, igazitás.
A fogszabit 18 éves korodig támogatja vmennyire a tb.
Az a (valoban) félmilla csak 18 után van.
2017. márc. 9. 07:59
13/20 EmiEmii válasza:
Az árakra reflektálnék.
17 évesen tették fel a fogszabályzómat, alsó/felső, sima fém. 45ezer/állkapocs (tb-s támogatással). A meghúzásokért csak akkor kellett 3 ezret fizetnem per alkalom, mikor már elmúltam 18. Utána ugye kellett az esti, az talán 20.000 körül volt. Mindez Pesten, SZTK.
Ha valóban nincs pénzetekre rá, megértem, de apukád reakciója nem feltétlen erre vall.
Nem vagy semmivel elkésve, jövő nyáron 16 évesen több munkalehetőséged lesz, ha esetleg idén nem jönne össze rá a pénz.
2017. márc. 9. 08:02
14/20 anonim válasza:
Testvéremnek most szedték le, kb. 200000 Ft volt összesen tb támogatottan. plusz most van neki éjszakai. Azt hiszem az volt kb. 30ezer. Amúgy megéri, mert nagyon szép lett az eredmény. De ha a szüleidnek nincs rá pénze, akkor nem tudsz mit csinálni sajnos. :(
2017. márc. 9. 08:37
15/20 anonim válasza:
Nem 30 ezer Ft-ról van szó sajnos..
Nekem az éjszakai 80 ezer, állandó 140 ezer, plusz még volt egy ilyen szintentartó készülék,az volt 10 ezer. De ez csak a készülékek ára. -Vidéki kisvárosban-
2017. márc. 9. 20:17
16/20 anonim válasza:
Igen is van 30.000ftért fogszabályzó. Állami támogatás jár rá.
2017. márc. 13. 20:50
17/20 anonim válasza:
Mennyi agyhalott van itt. 18 éves korig TB támogatott. Nekem csak éjszakai van, 25 rugó volt a megcsináltatása, 3 havonta járok vissza ingyen.
2017. márc. 13. 20:53
18/20 anonim válasza:
Ha csak nem mondja fogorvos, hogy muszáj (nem pedig ajánlott, nagy különbség!), én se adnék ki rá pénzt. Egy átlagosan kereső magyar családnak, főleg ha gyerek is van, 30.000Ft nagy kiadás. Nekünk se telne rá, ha a gyerek most hirtelen előállna ezzel, pedig mi is mindketten dolgozunk és nem is minimálbért keresünk. Több hónapig kéne kalkulálni, félretenni, hogy ki tudjuk fizetni. Jól teszed, hogy dolgozni szeretnél a pénzért, ha magadnak fizeted ki, akkor én megengedném a szüleid helyében.
2017. márc. 15. 17:33
19/20 anonim válasza:
17-es, örülünk neki! De mint te is írtad, NEKED csak éjszakai van, és TE ingyen jársz vissza. Ettől még ez nem fog mindig, mindenhol így működni. Szerintem nem mi vagyunk agyhalottak azért, mert tudjuk, hogy a világ nem fekete-fehér.
2017. márc. 15. 17:42
20/20 anonim válasza:
Azért vagytok agyhalottak, mert a szabi nem 300 ezernél kezdődik a TB támogatottság miatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!