Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi tévő legyek ha a kislányom...

Mi tévő legyek ha a kislányom szenved mert az apukája nem foglalkozik vele és alig látja?

Figyelt kérdés
4 éves korában mentünk szét most 7 éves a kislányom. Apuka akkor viszi csak el ha épp eszébe jut, van hogy 2-3 hónapig nem is látja az apját. Nagyon sokszor sír hogy hiányzik neki, de az apuka ezzel nem nagyon foglalkozik, már nem egyszer mondtam neki.
2017. márc. 7. 19:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
83%
Na az ilyen „apát” is ki kellene herélni, minden gondolkodás nélkül. Igazából nem is nagyon lehet apának nevezni, mert nem csak megcsinálni kell egy gyereket, hanem illene róla valamilyen módon gondoskodni is, mégha a gyerek anyjával már nincsenek is együtt. Teljesen eltiltani a gyerekétől SAJNOS nem lehet, de a kislány érdekeit szem előtt tartva mégis az lenne a legjobb a számára. Nem sokat veszítene egy ilyen apával.
2017. márc. 7. 21:22
 12/21 A kérdező kommentje:
Ha a láthatást sikerül megvonni a kislány érdekében, akkor a gyerektartást köteles fizetni tovább?
2017. márc. 7. 21:22
 13/21 anonim ***** válasza:
12%
Miert szenved a kislanya? Szerintem meg fogja szokni, hogy az apukaja kulfoldon el es alig latja. Akkor mit szoljon az, akinek katona a ferje, s eves fel eves kikuldetesben van, aztan par napig otthon? El kell neki magyarazni, hogy apuka nem tud gyakrabban jonni latogatni, nem a lathatast probalni megszuntetni (az eleg gonosz gondolat). Nekem nyafogasnak tunik amit irtal.
2017. márc. 8. 00:46
 14/21 A kérdező kommentje:

El kell fogadni? Meg nyafogás? Itt nem arról van szó h kinn dolgozik és ezért nem láthatja... ha 2 hónapig nem jön haza, egy telefont nem ejt hogy mi van a lányokkal? Nincs e valamire szükségük? Vagy hogy jól vannak e ... itt volt mind kettő születésnapja, annyit nem mondott nekik h boldog születésnapot....

És kérdem én azért mert valaki külföldön dolgozik, akkor már nem is lehet tartani a kapcsolatot sem a gyermekemmel? Van telefon a világon, van internet... van Skype... még sem próbál sehogy kommunikálni velük.

És ne hasonlítsuk már össze egy kapcsolatot ahol az apuka a munkája miatt van távol, meg azt a helyzetet ahol szét mennek a szülők és az apuka beleszarik mindenbe.. felhívni nem tudom, mert megmondtam hogy nem veszi fel mert nem kíváncsi rám..

De nwm is rám kellene annak lennie .. Szánalmas..

2017. márc. 8. 07:02
 15/21 A kérdező kommentje:
Ja és hozzá teszem hogy külföldön kb 7 hónapja dolgozik csak .. előtte egy faluba laktunk és mégis ugyan ez volt a helyzet! Akkor erre mi lenne a magyarázat? 2 utcára laktunk egymástól.. az ovi kb 3 percre van tőlük, ellenben onnantól kezdve hogy szétmentünk egyszer nem jutott eszébe évek alatt hogy elmenjen a lányáért....
2017. márc. 8. 07:15
 16/21 anonim ***** válasza:
23%
Kedves kerdezo! Ok, "Nálam van két kislány, miután elhagyott minket," Ok tehat tobbszorosen osszetett mozaik csaladrol van szo. Neked is van mar mastol gyereked. Ha kiderulne az en anyamrol, hogy valamit tett azert (megtiltotta) hogy az edesapam lathasson, idovel szembekopnem. Igazabol most azzal van a problema, hogy elviszi 2 havonta a kislanyt 1-2 orara, ami a kislanynak nagyon tetszik, ezert akar az apukajaval tobbet lenni. Ezek utan az anyukanak gondja van a kislannyal, mert az inkabb az apjaval lenne. Ertem en... Ha megtiltod neki a lathatast nagyobb hibat kovetsz el. Apukaja fizet tartasdijat illetve ha nem is gyakran de latogatja a kislanyt, ami a kislanynak (akkor biztosan)jo. Miert lenne az jo a kislanynak ha pl. az apukaja 1. nem latogatna egyaltalan, esetleg le is mondana rola vagy esetleg meg tartasdijat sem fizetne???? Kerdezo, legyel inkabb azzal elfoglalva, hogy te mit csinalsz. Azzal legyel elfoglalva, hogy TE viszont ott legyel mikor ballag a lanyod, vagy fontos merkozese van, vagy mas egyeb. Csak azzal foglalkozzal, hogy te ott legyel es ne a masikkal, hogy az miert nincs ott, stb. Remelem tudtam segiteni. Mellesleg koszonom a kicsit etikailag kerdojelezheto privat levelet :)
2017. márc. 8. 11:23
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én pontosan így nőttem fel, ilyen apám volt. Egy utcára lakott tőlünk, bármikor láthatott, jöhetett, de egy idő után szinte soha nem jött már. 10-11 éves lehettem és sírtam anyumnak, hogy miért ilyen velem apám. Még ha én el is mentem hozzá, nem foglalkozott velem, elment otthonról, alig beszélt velem. Nagyon rosszul esett.

Az külön szörnyű volt, hogy az új nője terhes lett és az új gyerekkel látványosabban többet foglalkozott, vele jó apa volt, engem lesz*rt.

Anyukám is nagyon sajnált, akár te a lányodat, és próbálta elmagyarazáni a szintemnek megfelelően, hogy apám ilyen sajnos, mindig is ilyen volt, ezért is váltak el. És persze ez nem azt jelenti, hogy nem szeret, csak nem tudja kimutatni, mert nem olyan fejlett érzelmileg, mint pl. én vagy anyu stb.

Szerintem neked is érdemes volna ezeket az ő szintjén elmagyarázni neki. Nekem sokat segített.

Később meg már felfogtam magamtól is, megértettem. Most 25 éves vagyok és abszolút látom, hogy milyen apám, már egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot, de nem is hiányzik.

2017. márc. 8. 11:39
 18/21 anonim ***** válasza:
79%

@ EditPP: látom egyáltalán nem fogod fel a kérdezö problémáját!

A gyerek AZÉRT szenved, mert az apa elvileg jönne érte, a gyerek VÁRJA - és mégsen jön. Az egész hétvége a ygereknek arról szó, hopgy hárha mégis eljön - és utána ott marad egy elkeseredett gyerek.

2017. márc. 8. 13:15
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy telik az ido, majd eljon az is amikor ezek utan a gyerek nem akar majd vele menni, mert nem lesz koztuk szoros kapcsolat ergo lesz olyan hetvegi programja amit szivesebben valaszt majd az apja helyett.

Neked lesz normalis kapcsolatod, es a lanyod titeket tekint majd csaladnak. Ezzel konkretan Te csak nyerhetsz hosszu tavon, es a gyerek is mert nem lesz felkavarva vagy ide-oda rangatva x hetvegente. Ha nagyobb lesz siman megmondha majd az apjanak, hogy bocs de most veled es a paroddal akar inkabb menni.

2017. márc. 8. 13:27
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen közegben nőttem fel. Nagyon sokat sírtam, mindig csak vártam apámra és minden egyes alkalommal csalódtam. Néha jött, akkor megint reménykedni kezdtem aztán, ismét a pofára esés maradt. Felnőttként megtanultam kezelni a helyzetet és apámat, de mai napig nagy űr tátong a lelkemben. A vele való mérgező "kapcsolat" miatt a férfiakhoz is máshogy állok, nagy hatást gyakorolt rám, nem jó értelemben. Persze nem mindenki ilyen érzékeny. Esetleg könnyebben túl teszi magát rajta, de a leírtak alapján, a kislányodat megviseli az apja viselkedése. Ha rám hallgatsz, leülsz a gyerekkel, elmagyaráod neki, megbeszéled vele a problémát és ennek függvényében lépsz. Megadva neki az esélyt, hogy egy egészséges kapcsolata lehessen felnőttkorában és ne váljon szeretetkokdussá bevonzva az életébe az apjához hasonló gyökereket.
2017. márc. 8. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!