Nem merem elmondani a családomnak, hogy barátnőm van? 17L
Anyukámmal és a nagymamámmal élek, és már lassan egy éve vagyunk együtt a barátnőmmel akit nagyon szeretek és előtte is legjobb barátok voltunk.
Ahányszor rávenném magam hogy "coming outoljak" mindig elbizonytalanodom, mert a nagymamám egy nagyon kicsi faluból van és anya és a bátjya is ott nőttek fel és egy kicsit egyszerű a gondolkodásuk. Hogy nevén nevezzük a gyermeket rasszisták és homofóbok. Mondjuk anyám és a bátyja nem mutatják annyira de a nagymamám igen. Ahányszor tévét nézünk és például mutatnak valami melegekkel kapcsolatos rendezvényt vagy ilyesmi ami engem amúgy tényleg érdekelne a nagymamám felháborodik és azt mondja: MIT KŐ MINDENHOL BOHÓCKONNI RÉGEN NEM VOLT ILYEN BAROMSÁG HOGY MELEGSÉG! Én meg teljesen kiakadok mert akaratlanul is sérti az önérzetem mire a nagyi megkérdezte hogy "mivan b*zi vagy" Teljesen ledöbbentem, és már nem merem elmondani nekik. Egyedül az unokabátyám tudja, de benne 1000%ig megbízom, olyan mintha a testvérem lenne, és teljesen megértő is volt az esettel kapcsolatban, még a párom is bemutattam neki. Mit tegyek? Titkoljam életem végéig?
Szerintem ne mondd el. Egy 90 éves nagymam úgysem fogja megérteni. (Te se leszel rugalmasabb 90 évesen... :) )
Én viszont úgy csinálnám, hogy ismerjék a barátnődet mint egyik legjobb barátodat. Nyiván beszéljétek meg, hogy előttük csak barátok vagytok. Ha őt megismerik, megszeretik, akkor talán van mód, hogy elmondd nekik az igazságot.
Szerintem anyád/nagymamád fél az ismeretlentől, hogy mi is az az egyneműek kapcsolata, szerelme. Ha viszont nem egy "ismeretlen alak"-ról van szó, hanem arról a lányról, akit már láttak, akit megismertek, megszerettek, akkor sokkal könnyebben elfogadják, hogy ő a szerelmed, párod.
17 éves korodban , ELTILTÁSSAL ?
Az eltiltás miben nyilvánulna meg ?
Ez jó, hogy próbálgatod kideríteni, hogy mi a véleményük. :)
Sajnos, én ilyen reakció hallatán semmit nem mondanék nekik, mert felesleges... Úgyis csak téged próbálnának "megtéríteni", ez elég kellemetlen lehetne számodra... Ha elég erőszakosak, akkor még el is érhetik a céljukat... :( Sokan úgy kerülik a konfliktusokat, hogy változni-változtatni próbálnak önmagukon, csak azért, hogy a többiek ne bántsák őket.
Igazából, ez csak a te dolgod, a magánügyed. :) Egy szabad léleknek születtél, te döntöd el, hogy mit és hogyan szeretnél csinálni. :)
Szerintem a nagy "coming-outtal" várd meg, amíg betöltöd a 18-at, főleg ha a barátnőd már elmúlt 18. Egyrészt azért, mert onnantól már nem sok beleszólásuk van (maximum az "amíg az én kenyeremet eszed..." jellegű sablon szöveg, amit én maximálisan elítélek), másrészt pedig azért, mert a törvény szempontjából is a homoszexuális kapcsolatok egy kicsit más elbírálás alá esnek. Tehát, míg a heteroszexuális kapcsolatnál az ún. beleegyezési korhatár 14 év (tehát egy 14 éves és egy 30 éves kapcsolata az a törvény előtt rendben van), addig homoszexuális kapcsolatoknál 18 év a beleegyezési korhatár. Tehát, ha te még nem vagy 18, de a barátnőd igen, akkor ő kvázi bűncselekményt követ el azzal, hogy együtt vagytok, hiába akarod te is. És ha a családod nagyon ellenzi, akkor ezt az ütőkártyát akármikor bevetheti, amíg nem töltöd be a 18-at (hiába esetleg már csak pár hónap). Szóval akármennyire is az önmagunk elfogadásának/felvállalásának a híve vagyok, azoknak, akik tutira nem fognak melletted állni, ne mondd el, amíg nem vagy 18. Az más történet, hogy ha az én lányomról derül majd ki, hogy a saját neméhez vonzódik, én tutira nem fogok ügyet csinálni belőle, egyrészt mert nyitott gondolkodású vagyok, másrészt pedig az ő dolga. Ha boldog, akkor én is az vagyok.
Amúgy meg, a "mivan, b*zi vagy?" kérdésre a legjobb válasz szerintem az, hogy "Igen, b*zi vagyok, de inkább b*zi, mint egy köc$ög!" (természetesen itt a köc$ög szó sértő értelmében)
én alapból azt mondom,hogy senkien semmi köze hozzá.
de ha nagyon akarod akkor várj vele amig külön költözöl.
Anyám egy nagyon szigorú nő, ami mondjuk teljesen érthető, hiszen egész eddig tök egyedül nevelt és nem is volt jó életünk őszintén szólva. A mai napig nem járok bulizni, a barátnőimhez mehetek el néha egy kis beszélgetős éjszakára egy kis bor társaságában és semmi több. Viszont a páromnál még csak egyszer aludtam 'legálisan', Szilveszterkor, hiszen majdnem a szomszédban lakik és anyám szerint hülyeség valakinél így aludni és vice versa. A többi "alkalom" suttyomban történt, takarókón kimásztam a panel ablakából, hajnalban meg vissza, de ezt a stratégiát később hagytuk, és inkább a délutánokat szenteltük arra, hogy együtt legyünk egy kávé mellett vagy ilyesmi. Szóval long story short bár szobafogságot sosem kaptam mindig nagyon rövid pórázon voltam tartva tehát esélyem sem volt bármit csinálni. Ezért végződhet eltiltással.
És félreértés ne essék imádom a nagymamám és a családom is, és tudom hogy nem nekem akarnak rosszat, hiszen nem is tudják...
" másrészt pedig azért, mert a törvény szempontjából is a homoszexuális kapcsolatok egy kicsit más elbírálás alá esnek. Tehát, míg a heteroszexuális kapcsolatnál az ún. beleegyezési korhatár 14 év (tehát egy 14 éves és egy 30 éves kapcsolata az a törvény előtt rendben van), addig homoszexuális kapcsolatoknál 18 év a beleegyezési korhatár. "
Már ne haragudj, de nem kellene hamis információkat terjeszteni.
"Magyarországon a beleegyezési korhatár mind azonos, mind különböző neműek közti szexuális kapcsolat esetében 14 év. Korábban ez az azonos neműek esetében 18 év volt, ám az Alkotmánybíróság ezt egy 2002-ben hozott döntésében hátrányos megkülönböztetésnek ítélte, és azonos beleegyezési korhatár megállapítását írta elő"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!