Így hogyan költözzek el?
Nyáron szeretnénk összeköltözni a barátommal de édesanyámmal ketten élünk egy nagy családi házban. Édesapám külföldön dolgozik és 2-4 hetente jár haza. A testvérem évekkel ezelőtt elköltözött már és messze lakik, havonta egyszer jár haza egy hétvégére. Én csak hétvégente tudok találkozni a barátommal mert olyan a munkaideje meg én is dolgozom/tanulok. Nyárra tervezzük a költözést (ekkor végzek a sulival) de itthon még senki nem tudja, anyukám tuti, hogy rosszul reagálna rá. Szomorú lenne vagy csalódott és hevesen reagálna. Ezt biztosra tudom, ő ilyen. A munkahelyem abban a városban van ahol élek, gyalog is 15 perc, ahová költöznénk (már biztos, ház és minden megvan) az pedig a munkahelyemtől 20km, busszal és gyalog kellene járnom mert még nincs jogosítványom de szeretnék. Emiatt is lebeszélne engem amiben igaza lenne, csak szeretném már alakítani a saját életemet. Van amikor hétvégén is itthon kell lennem vele, hogy ne maradjon egyedül, ilyenkor 2 hétig nem találkozunk a párommal. Ne értsetek félre, örülök, hogy van anyukám meg minden de ez így nem oké. Túl érzékeny vagyok és családcentrikus ezért sajnálnám itt hagyni egyedül anyukámat. Pedig akárkivel beszélek mindenki mondja, hogy rossz de ezt neki kell megoldani. És mégis... Ő nem fog kimenni külfödre, nem is fog elköltözni hanem az lenne az egyetlen megoldás ha apukám olyan munkahelyet keresne ahol többet lehetne itthon. Sajnálom az egészet de költöznék is. Mit tegyek? Teljesen el vagyok keseredve... :(
20/L

Tehát van munkahelyed, a párodnak is, a munkahelyed is közelebb lesz, elvégzed a sulit, 20 éves vagy, vagyis felnőtt ember, mégis hogy költözz el? Közlöd anyukáddal, hogy akkor nyáron elköltözöl.
Én 21 éves korom előtt költöztem el otthonról és költöztem össze a párommal, akivel már azóta össze is házasodtunk, gyerekünk is van.
Én is szeretem anyukámat, de ez az élet rendje. Hogy a gyerekek felnőnek és saját életük lesz, amibe az is beletartozik, hogy elköltöznek otthonról.

Komolyan a busz miatt beszélne le, és szerinted igaza van? Tudod, hányan járunk busszal a munkába egész életünkben? :D
Mondd meg neki, és költözz, hiszen felnőtt emberek vagytok, normális, hogy együtt akartok élni. Ígérd meg anyukádnak, hogy gyakran hazamész majd, és az elején hívd is gyakran, akkor könnyebben fog menni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!