Mit írjak a levélbe?

Szia. Az én apám is alkoholista. Rengeteg elvonó, néhány hónapig tiszta, de mindig vissza esik. Anyám kidobta. Apámat sem érdekli semmi, mi sem. Már van egy unokája (az én lányom) de érte sem képes megváltozni. Ő látni akarja, de én nem engedek ittas embert a közelébe.
Az ilyenek sosem fognak megváltozni, ha ŐK nem akarják. Bármennyit könyöröghetsz, írhatsz neki millió levelet. Mintha a télapónak küldenéd, kb annyit ér. Tudod kicsiként mi is hányszor könyörögtünk sírva, hogy hagyja abba? Meg sem hallotta...

22:32 Hülyeséget mondasz! Ennyi idős embert, ilyen távolságból, és úgy, hogy semmi közük egymáshoz, nem vihet "nagyfára"! Ő már csak ilyen marad, és kár is itt erőlködni! Mindenki a saját életéért felelős, ő így csinálja.
Erről pedig ne legyél meggyőződve: "Viszont büszke vagyok a nagyanyámra, mert mikor megtudta hogy anyukám terhes velem, utána sosem látott piát. :) "
Max. zugivó lett, vagy nem akkor csinálta amikor ti ott voltatok.

Kedves utolsó, nem nagyon hinném hogy zugivó volt, mivel nagyon rossz állapotban volt 20 évig.
Szerintem ha valaki iszik, akkor az a fején meglátszik. És a beszédéből is.
Anyának sem volt túl nagy kapcsolata apjával, mivel 13 éves korától dolgozott, anyja meg ivott. Keményen. Anyujával egyálzalán nem lehetett beszélni, mert a saját hányásából szedte össze őt a 15 éves idősebb lánya. Ráadásul 4-en testvérek anyumék.
"Nagyapám" meg csak iszákos nőket talált magának, mivel a második felesége is alkoholista volt. Szóval mérget veszek rá, hogy anya igazat mesélt róla, mivel megalapozottan írtam ezt.
A nagyfa meg csak egy tanács volt, szerintem nem kell egyből lenézően kommentelni. :) Én ismertem a nagyanyámat, nem pedig te. Én láttam hogy nem alkoholistaként viselkedett mikor 1 hetet nála töltöttem nyaranta, és ahogy a mostoha anyja anyumnak tökéletes példát mutatott nekem mi is az az alkoholista. És ne mondjad azt, hogy egy ember aki 25 évig iszik, feltakarítják a padlódól a hányásából, pisijéből, az ilyen tökéletesen megjátsza magát, és normálisan viselkedik minden 4. nap mikor meglátogatod. :D
Főleg, hogy majdnem meghalt, mert a sok piától kilukadt az epéje, és utána nen ivott többet, mert éppen nagyfán volt, és józanul felfogta mit művelt a gyerekei előtt.
Elnézést a hosszú szövegért. De volt mire alapoznom összehasonlítás képpen, és a kérdegőnek az apukája ilyeneket biztos nem játszott le a gyerekei előtt, legalábbis remélem.
Ezért írtam, hogy próbálják meg, HA még nem fáradtak bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!