Mit írjak a levélbe?

Semmit... bocs, de szarik a világra és szarik rátok is.
Az ilyen ha magától nem akar változni, nem is fog soha.

Ha megnyugtatja a lelked, hogy te megpróbáltad, írj neki. De igazuk van az előttem szólóknak.
Családomban van, az apa alkoholista lett amikor kicsik voltak a gyerekek. eltelt 20 év, és a kisebbik lány(már nő) nem tudja, ki az apja. Mellékesen , egy faluba!! élnek. Szomorú, de neki az alkohol a legfontosabb.

Én arra nem számítanék, hogy ettől meg fog változni. Ahhoz az ő belső elhatározása kell. Attól nem fog megváltozni, hogy ti bűntudatot keltetek benne.
De ha szeretnél, nyugodtan írjál levelet, írd ki magadból az érzéseidet. Legalább te megkönnyebbülsz. Csak ne várd, hogy ez őt meg fogja változtatni.

Az én véleményem az, hogy ha ilyen régóta fennáll a probléma, sehogy nem tudsz hatni rá se te, se más. Ő ilyen. Szerencsére nem vele kell laknod, és örülhetsz is neki.
Azt pedig, hogy mit írjál? Szerintem ezeket a dolgokat nyugodtan leírhatod neki, nincs ebben semmi. Azt meg hadd döntse el ő (és ne te innen a távolból), hogy elolvassa-e, vagy sem? Írd le, nincs ebben semmi sértő, tehát nyugodtan írd le. Ráadásul nem kell gyűjtögetned sem magadban.
(Az unokákkal való takarózást mindig viccesnek tartottam, de mindegy. Így a gyerekéhez is viszonyulhaTOTT volna.)

Kedves kérdező! Javaslom vigyétek titokban nagyfára! Hátha ott kezdenek vele valamit. Ha magától nem is, de te próbáld meg. Ha nem megy így sem, nem kell erőltetni!
Annó a nagymamámat vitték el nagyfára ( anyukám mesélte, akkor mégcsak 15 éves volt, és az apja sem állt ki mellette, úgyhogy a nála 10 évvel fiatalabb húgát anyukám nevelte. )
Mamám 2 évfizedig volt majdnem alkoholista (nyugodjék békében: szívér koszorú elmeszesedésben hunyt el 6 éve
)
Viszont büszke vagyok a nagyanyámra, mert mikor megtudta hogy anyukám terhes velem, utána sosem látott piát. :)
Próbáljatok meg valamit kezdeni apuddal, ha még nem fáradtatok bele. Mert ő maga nem fog semmit tenni ez ellen, ha eddig meg sem próbálta.
Ne csodálkozzon, ha majd pár év múlva senki nem lesz mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!