Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti hogyan reagálnátok?...

Szülők, ti hogyan reagálnátok? Normális, hogy apám ennyire "lazán" kezeli az étkezési zavaromat? 15/L

Figyelt kérdés

Sajnos már fél éve küzdök vele, még szeptemberben mentem először pszichológushoz, akkor is azt mondta, hogy szerinte felesleges meg ezt itthon is meg lehet oldani (ami neki azt jelenti, hogy kiabál meg veszekszik velem hogy egyek meg hogy honnan veszek ilyen baromságot hogy kövér vagyok, nem is vagyok az, stb.). Anyám már többször elmagyarázta neki, hogy mi ez, hogy működik, miért van szükség pszichológusra, stb, mégsem érdekli

Zavarja, hogy nem eszek, de szerinte minden lány életében van egy ilyen korszak és normális hogy ennyire ügyelek az alakomra. Amikor meg nem eszek vele fagyit akkor megsértődik.

Egyszerűen nem érti, hogy ez komoly lelki probléma, és hogy attól, hogy azt mondja hogy szép vagyok, meg hogy ne idegeskedjek ennyit, én nem fogok meggyógyulni. Azt mondja nincs is semmi bajom, csak anyámmal együtt túlreagáljuk az egészet.

Mikor kiderült, hogy komolyabb segítség (pszichiáter kell), azt mondta, felesleges volt egyáltalán elkezdeni a pszichológushoz járást.

Hogy értessem meg vele, hogy ez nem olyasmi, amit ki-be tudok kapcsolni, és tényleg szükségem van kezelésre? Olyan, mintha nem is hinne az egész pszichológiában

Pedig előtte nagyon jó volt a kapcsolatunk, és nagyon bánt, hogy ez lett...

2017. febr. 17. 19:40
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
71%
Mélységesen elszomorít olvasni, hogy egy evészavarral küzdő lányt lehisztiseznek. Látszik, hogy nekik halvány lila fogalmunk sincs, mi is az, hogy evészavar... Kedves Kérdező, nagyra tartalak, hogy küzdesz, hogy ha hullámzóan is, de van belátásod, igyekszel megérteni a dolgokat, igyekszel változtatni. A súlyod kevés, minimum addig fel kell vinned, ahol menstruálsz. A lelki oldalában, nagyon egyetértek, hogy pszichológushoz / pszichiáterhez járj. Családterépia is kellene, apukád működését látva. Persze valószínűleg ő azt is hülyeségnek tartaná. Szerintem ne apukádnak akarj megfelelni, hanem magad miatt gyógyulj meg! Biztos, hogy szeret apukád, de ezt nem érti, az is látszik. További kitartást, és nagyon büszke lehetsz magadra, hogy ilyen ügyesen küzdesz!
2017. febr. 18. 22:48
 22/28 anonim ***** válasza:
60%

Barátnőm 150 cm, 31 kg.

Na az étkezési zavar, és Ő még tisztába sincs vele.

Szegény szülei se tudnak vele már mit kezdeni, eszik kb. naponta egy almát.

2017. febr. 18. 23:00
 23/28 A kérdező kommentje:

Igen, egyetértek veled, a barátnőd állapota valóban súlyosabb mint az enyém, ő már simán kerülhetne kórházba ezzel a súllyal

Egyébként nem hiszem, hogy bármilyen étkezési zavart súlyhoz kellene kötni, és ez nem csak rám érvényes, akár túlsúlyosan is lehet valaki anorexiás ahogy sovány lányoknak is lehet BED-jük (Binge Eating Disorder)

Nyilván a te barátnőd is kezdte valahol

2017. febr. 18. 23:26
 24/28 anonim ***** válasza:
8%

Aki beteg az nem ilyeneket ir...-.-

Neten olvastal vmit, aztan azt irod.

Jo nagy atyai pofon aztan mar is eszhez tersz.

2017. febr. 19. 00:54
 25/28 anonim ***** válasza:
30%

"De igen, van, azt hiszem EDNOS-nak hívják"

Nincs olyan, hogy AZT HISZEM. Te ennyire buta vagy? Mi van az orvosi papírodon????? Gondolom nem tudod, mert megette a kutya, vagy valamit úgyis kitalálsz.

2017. febr. 19. 07:55
 26/28 anonim ***** válasza:
33%

Nagyon szomorú,hogy egy evészavaros lányt lehisztiseznek...

Van olyan,hogy tinihiszti,de hogy már az evészavar is az legyen,na az nagy túlzás!A tinihiszti és a mentális betegségek egészen más dolgok.És aztán megy a csodálkozás,miért van ennyi öngyilkos...Aki pszichológushoz,meg pszichiáterhez jár,az messze nem hisztizik!Ennyi erővel a depresszió is csak egy tinihiszti...Egyébként ezen az oldalon azok a válaszolók,akik azt írták,hogy a lánynak nincs semmi baja,kíváncsi vagyok arra,hogy mikor szereztek pszichiáteri és pszichológusi diplomát,mert csak akkor mondja a kérdezőröl,hogy nincs semmi baja,úgy ,hogymég nem is látta,hogy egy világhíres pszichiáter,aki már több ezerszer megmondta a helyes diagnózist olyan emberekről,akiket még nem is látott!

Szerintem,kérdező,mondd el apádnak,mi a problémád a viselkedésével,és mondd meg neki ,hogy az evészavarosok akár meg is halhatnak.

2017. márc. 31. 13:26
 27/28 anonim ***** válasza:

Hm....

Ha a hánytatásról nem tudnak, akkor neked milyen pszihiátered lehet?

Nem is tudja hogy te mit csinálsz?

14 éves lány vagyok. Nekem is volt ilyen időszakom. Rettegtem amiatt, hogy belefér -e a napi kalóriadeficitembe az a 100 kalória, ami egy alma.

Akkor nem gondoltam magamra úgy, mintha beteg lennék. Mostmár, később látom, hogy nagyon anorexia közelben voltam. Szóval, ez elmúlmat. Sőt. El fog.

Meg azok, akik igazán betegek, testképzavaruk rettentően torz: azok nem figyelem felhívásra használják az evészavart...

2017. márc. 31. 15:17
 28/28 anonim ***** válasza:
41%
Csak mondom, nincs normál alatt a súlyod. Teljesen alkat függő. barátnőm 178 cm 48 kg, és teljesen normálisan étkezik, sőt, zabál :D A másik meg aki 158, 53 kg, ránéz egy zsemlére és hízik 6 kg-ot. Szóval a súly tök mindegy, mert nincs átlag, mindenkinek más.
2017. ápr. 3. 17:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!