Ti mit írnátok a levélbe a helyembe?
Az a helyzet, hogy apukámmal már vagy 7 éve nem láttuk egymást. Ennek volt oka is ami miatt ezt nem bánom meg sose, hogy otthagytuk. Apukám visszaeső alkoholista. Ameddig vele éltünk rendszeresen bántott bennünket. Néha fizikailag is.
De most érzem magam erősebbnek, hogy túl tegyem magam rajta. Arra gondoltam írok neki levelet ..jelenleg kórházban van és ha még most nem beszélek vele akkor elképzelhető, hogy soha többé nem is fogok tudni.
Az ember képes megbocsátani és én ezt is teszem. Szerintetek mit írjak neki?
Ebben nem tudunk tanácsot adni. Te tudod, hogy milyen érzések kavarognak benned.
Egyébként jól tetted, hogy megbocsátottál, mert a fájdalmat, a szomorúságot el kell engedni a saját egészséged érdekében.
Ahogy Müller Péter mondja:
"Nem szabad, hogy a múlt a kelleténél jobban nyomasszon bennünket. Az a csodálatos, hogy a múlt átírható, megváltható, és hogy a lelkünk újjászülethet."
Kívánom, hogy újászülessen a lelked!
Ha nem tudod, hogyan közeledj, nem is akarod igazán.
A mostani "hogyan tegyem"-nél nem mindegy, ti hagytátok el, ő hagyott el titeket, netán csak "simán" el lett zavarva.
.
A kapcsolat felvételéhez szükséges lenne a megbocsátás, ami még nincs meg benned. (" ami miatt ezt nem bánom meg sose")
A "kapcsolat" feltételezi a véleménycserét, ami nem lehetséges, ha te írsz neki, lehet, válaszolni sem tud.
Hiába írod többször is: megbocsátásképp sokszor ölellek, ha abból a levélen keresztül nem érez semmit.
A személyes találkozást nemhelyettesíti semmi, még a videó-telefon sem.
Anyum 20 évig próbált neki segíteni, hogy hátha kigyógyul az alkoholizmusból. Rendszeresen kórházba jár elvonó stb.
De semmi nem segített. És igen nincs bennem harag se fájdalom, de azt nem bánom meg, hogy otthagytuk.
Köszönöm 6 és 7 ..ilyen válasz kellet nekem :) ma délután hozzá is fogok
Korházat azért tudjuk mert anyut felhívta a régi magyar számon kb 2 hete
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!