Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit írnátok a levélbe a...

Ti mit írnátok a levélbe a helyembe?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy apukámmal már vagy 7 éve nem láttuk egymást. Ennek volt oka is ami miatt ezt nem bánom meg sose, hogy otthagytuk. Apukám visszaeső alkoholista. Ameddig vele éltünk rendszeresen bántott bennünket. Néha fizikailag is.

De most érzem magam erősebbnek, hogy túl tegyem magam rajta. Arra gondoltam írok neki levelet ..jelenleg kórházban van és ha még most nem beszélek vele akkor elképzelhető, hogy soha többé nem is fogok tudni.

Az ember képes megbocsátani és én ezt is teszem. Szerintetek mit írjak neki?

2017. febr. 14. 07:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha kórházban van, akkor nem levelet írnék neki, hanem meglátogatnám. Lehet, hogy nem is tudna válaszolni a leveledre.
2017. febr. 14. 07:32
 2/9 anonim ***** válasza:

Ebben nem tudunk tanácsot adni. Te tudod, hogy milyen érzések kavarognak benned.

Egyébként jól tetted, hogy megbocsátottál, mert a fájdalmat, a szomorúságot el kell engedni a saját egészséged érdekében.

Ahogy Müller Péter mondja:

"Nem szabad, hogy a múlt a kelleténél jobban nyomasszon bennünket. Az a csodálatos, hogy a múlt átírható, megváltható, és hogy a lelkünk újjászülethet."

Kívánom, hogy újászülessen a lelked!

2017. febr. 14. 07:55
 3/9 anonim ***** válasza:
77%

Ha nem tudod, hogyan közeledj, nem is akarod igazán.

A mostani "hogyan tegyem"-nél nem mindegy, ti hagytátok el, ő hagyott el titeket, netán csak "simán" el lett zavarva.

.

A kapcsolat felvételéhez szükséges lenne a megbocsátás, ami még nincs meg benned. (" ami miatt ezt nem bánom meg sose")

A "kapcsolat" feltételezi a véleménycserét, ami nem lehetséges, ha te írsz neki, lehet, válaszolni sem tud.

Hiába írod többször is: megbocsátásképp sokszor ölellek, ha abból a levélen keresztül nem érez semmit.

A személyes találkozást nemhelyettesíti semmi, még a videó-telefon sem.

2017. febr. 14. 07:58
 4/9 A kérdező kommentje:
Meglátogatni nem tudom mert 1200km re vagyok tőle. És csak a régi telefonszáma van meg. Igen mi hagytuk őt ott mert életveszélybe sodort bennünket. Azért kérdeztem mert érdekelt, hogy van e valaki hasonló helyzetben. És, hogy ő mit tenne a helyemben?
2017. febr. 14. 08:05
 5/9 A kérdező kommentje:

Anyum 20 évig próbált neki segíteni, hogy hátha kigyógyul az alkoholizmusból. Rendszeresen kórházba jár elvonó stb.

De semmi nem segített. És igen nincs bennem harag se fájdalom, de azt nem bánom meg, hogy otthagytuk.

2017. febr. 14. 08:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Hogy honnan hallottad, hogy kórházban van, és hogy szivesen beszélnél vele, add meg a címed, hogy oda írhat, és a telefonszámodat. Esetleg egy mostani fotódat mellékelhetnéd neki.
2017. febr. 14. 08:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Gondolom e-mailt küldesz neki. Írj kicsit arról, hogy milyen most az életed, csatolj pár fényképet vagy akár videót is, kérdezd meg hogy van.
2017. febr. 14. 09:01
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm 6 és 7 ..ilyen válasz kellet nekem :) ma délután hozzá is fogok

Korházat azért tudjuk mert anyut felhívta a régi magyar számon kb 2 hete

2017. febr. 14. 10:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Utolsó jól mondja. Írj az örömökről, amik mostanában értek, írj arról is, hogy milyen Mo-on most az élet, és hogy erre fordult a sorsotok, mióta nem ő nem részese ennek.
2017. febr. 15. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!