Titeket zavarna, ha a gyereketek 20 évesen el akar menni egyetemre-van már egy szakmája-szóval még legalább 3-4 évig nem fog munkába állni?
Ez függ attól is, hogy olyan területre menne-e egyetemre, amiből a szakmáját szerezte, vagy valami egész másra (mondjuk asztalos szakma után kommunikáció szakra jelentkezne).
Ha az egyetemi szakja kapcsolódna a szakmájához, akkor nem zavarna, inkább örülnék, hogy ennyire érdekli az a szakterület, hogy tovább képzi magát.
Ha valami egész másra, akkor legalább is megkérdezném, miért nem tetszik neki a szakmája.
Ha nem nekem kell minden nyűgjét fizetni, felőlem, de akkor x hétvégente meg nyáron lesz szíves dolgozni menni.
A kaja-lakhatás okés, de az egyéb szórakozás-élvezeti cikkeket ne én álljam már... mellesleg nem is állnám.
Én is dolgoztam egyetem mellett, öcsém is (pedig ő ösztöndíjat is kap) mikor ráér hétvégén.
Az összes bulit-koncertet magunknak álljuk/tuk, ruhákat is mi vesszük, maximum télikabát-meg csizmába segítenek be, vagy kapjuk meg szülinapra.
Örülnék. Hosszú távon mindenképpen egyetemre kell járnia, ha meg akar kapaszkodni az életben.
Olyan szakra menjen ami érdekli és amihez tehetsége van, a mai munkaerőpiaci helyzetet nem érdemes figyelembe venni mert mire végez az többször is teljesen megváltozik még.
Csak a magasan képzett, diplomás embert lehet átképezni, továbbképezni is, márpedig ez a jövő, mert egy változó világban élünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!