Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket zavarna, ha a gyereket...

Titeket zavarna, ha a gyereketek 20 évesen el akar menni egyetemre-van már egy szakmája-szóval még legalább 3-4 évig nem fog munkába állni?

Figyelt kérdés

2017. febr. 12. 14:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
szerintem megfontolandó, hogy mennyire elvárható, hogy felnőtt, szakmával rendelkező embernek az egyetemi tanulmányait a szülei támogassák, különösen, ha tandíjas szakról van szó...
2017. febr. 12. 21:01
 12/17 anonim ***** válasza:
28%

Ez függ attól is, hogy olyan területre menne-e egyetemre, amiből a szakmáját szerezte, vagy valami egész másra (mondjuk asztalos szakma után kommunikáció szakra jelentkezne).

Ha az egyetemi szakja kapcsolódna a szakmájához, akkor nem zavarna, inkább örülnék, hogy ennyire érdekli az a szakterület, hogy tovább képzi magát.

Ha valami egész másra, akkor legalább is megkérdezném, miért nem tetszik neki a szakmája.

2017. febr. 12. 21:37
 13/17 anonim ***** válasza:
10%
mért ne lehetne a suli mellet dolgozni?
2017. febr. 13. 11:50
 14/17 anonim ***** válasza:
27%

Ha nem nekem kell minden nyűgjét fizetni, felőlem, de akkor x hétvégente meg nyáron lesz szíves dolgozni menni.

A kaja-lakhatás okés, de az egyéb szórakozás-élvezeti cikkeket ne én álljam már... mellesleg nem is állnám.

Én is dolgoztam egyetem mellett, öcsém is (pedig ő ösztöndíjat is kap) mikor ráér hétvégén.

Az összes bulit-koncertet magunknak álljuk/tuk, ruhákat is mi vesszük, maximum télikabát-meg csizmába segítenek be, vagy kapjuk meg szülinapra.

2017. febr. 13. 13:56
 15/17 anonim ***** válasza:
34%

Örülnék. Hosszú távon mindenképpen egyetemre kell járnia, ha meg akar kapaszkodni az életben.

Olyan szakra menjen ami érdekli és amihez tehetsége van, a mai munkaerőpiaci helyzetet nem érdemes figyelembe venni mert mire végez az többször is teljesen megváltozik még.

Csak a magasan képzett, diplomás embert lehet átképezni, továbbképezni is, márpedig ez a jövő, mert egy változó világban élünk.

2017. febr. 13. 14:04
 16/17 anonim ***** válasza:
60%
Orulnek, es ha tehetnem, mindenkeppen tamogatnam anyagilag is.
2017. febr. 20. 16:56
 17/17 anonim ***** válasza:
60%
Az enyém gépésztechnikusként ment egyetemre, állami finanszírozásban. Egyáltalán nem zavart, megbeszéltük már akkor, amikor érettségizett. Műszaki vonalon jó befektetés a diploma, szereti is, akkor miért ne? A szakmájának meg kifejezetten jó hasznát vette, amikor gyakornokoskodni kezdett, nyári, egyhónapos, jól fizető melót is könnyebben talált.
2017. febr. 20. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!