Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak én érzem, hogy kivételezn...

Csak én érzem, hogy kivételeznek velem?

Figyelt kérdés

Bocsánat a helyesírási hibákért,tabletről kicsit nehéz írni.

Egyre jobban úgy érzem,hogy kivételeznek velem.Van egy húgom 10 éves.Semmit sem csinál egész nap,semmiben sem segít.Lassan már én takarítom ki az egész lakást,sütök is ha kell.Mindezt azért,hogy segítsek anyunak.Húgom csak ül és ha megkérjük valamire :Neeem!

Lefekszik és tetteti hogy alszik,csakhogy ne kelljen neki semmit sem csinálnia.Őt semmiért sem szidják le,semmiért.Én meg ha hazahozok egy 4-est akkor még ordítanak velem,húgomnál még már várják,hogy mikor hozzá végre a 4eseket,mert csak 5-ösie vannak.Egyfolytában piszkál apám is,gyúnyolódik.

-Majd ha te is olyan szar jegyeket hozol mint a nővéred(jeles tanuló vagyok)

-Naaa,majd ha te is olyan leszel mint ő!

Ilyeneket mondogatta.Most felvételiztek,kemény 66 pontom lett.Anyám több hétig ezzel piszkálta,aztán meg csodálkozott hogy egész nap sírok miatta.

Elmennek a boltba(anyuka,húgom),vesznek valami édességet,de csak húgomnak

-Nem tudtuk,hogy kérsz-e

Minden szar játékot megkap,azóta is porosodnak,én meg semmi olyat nem kaphatók amitmén szeretnék,mert az baromság.Én soha nem mehettem át egyetlen egy barátokhoz sem,ő meg hetekre elmehet.Ha apummal játszanak és én is szeretnék velük játszani,akkor pont akkor hagyják abba amikor odamegyek.Mindig ez van,és nem túlzok.Mindig kitalálnak valami programot,de nélkülem.Max.Csak akkor kérdezik meg,ha már minden le van szervezve.

Múltkor anyuka meg húgom befeküdtek az ágyba és elkezdtem valamilyen régi filmet nézni.Engem meg sem kérdezték, többször voltam bent náluk,de mint ha ott sem lettem volna.

Húgom órákig gépezet,tabletezhet,de ha én odaülök és bekapcsolom,anyum azonnal jön és:

-Már több mint 3 órája ülsz ott !

-Még csak most kapcsoltam be a gépet.

-Perszeeee

Ha mond rám valamin súlyát húgom akkor azzal nincs semmi baj,de ha én mondok neki valamit,akkor azonnal már üvölteni velem.Egész nap hisztizik,mindenért.Az iskolában azért hisztizik,mert elfelejtett egy szót.Hazudozik egyfolytában.

Rájön mindent,aztán szüleim még el is hiszik.Telezabálja magát ha hazaér,a tányérok át meg belevágja a mosogató a,és nem mossa el.Többször megkértem,de mint aki süket.Ha meg én nem mosom el,és szüleim hazaérek engem szívnak le,mert nem mosogattam el.Utána meg én vagyok a lusta féreg.

Lassan már úgy vagyok vele,hogy kár megszólalnom,mert úgy is csak baj lesz belőle.Elment a kedvem szinte mindenről,elvégre csak károk lesz belőle.

Nagyon rosszul esik,hogy mindig csak én vagyok a rossz és a gonosz.

Csak túlreagálom ?Ha nem akkor mit csináljak ?

Tudom, nem jó dolog összehasonlítani magam egy 10 évesnél,de már elég nagy ahhoz hogy segítse nem ?

És bocsánat ha hisztizésnek tűnik az egész,csak rettenetesen rosszul esik.

2017. febr. 12. 09:14
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

#18-asnak üzenném hogy tényleg vannak ezerszer rosszabb helyzetek (verés,erőszak) ahol kell a gyámügy, ez-ahogy te is mondtad- nem olyan helyzet.

Viszont nehogy azt mondd már nekem hogy ez egy normális szülői viselkedés amit a kérdező szülei produkálnak!

Egy gyereknek kell a törődés (nem elkényeztetés, törődés), és ha minden nap egy ilyen légkörbe megy haza ahol őt szinte csak elviselik, a másik gyerek a kiskirálynő, hát hidd el mély nyomot hagy az emberben.

Talán még nem hallottál róla de nem mindig az fáj a legjobban ami fizikailag is látható, például egy bántalmazás. Ignorálással, passzív viselkedéssel a másik irányába jobban meg tudja utáltatni az illető mint szavakkal vagy tettekkel.

És mikor a gyerek felnő, minél hamarabb ki akar majd szabadulni ebből a családból akkor ő lesz mindennek elmondva hogy milyen "hálátlan", az ilyen szülők többsége még csodálkozni szokott hogy mit rontott el.

A kérdező nincs elkényeztetve és nem csajnáltatja magát, egyszerűen csak szüksége lenne rá, hogy néha vele is foglalkozzon a családja, mint minden gyereknek/kamasznak, ezért nem hibáztathatod.

2017. febr. 13. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!