Csak én érzem, hogy kivételeznek velem?
Bocsánat a helyesírási hibákért,tabletről kicsit nehéz írni.
Egyre jobban úgy érzem,hogy kivételeznek velem.Van egy húgom 10 éves.Semmit sem csinál egész nap,semmiben sem segít.Lassan már én takarítom ki az egész lakást,sütök is ha kell.Mindezt azért,hogy segítsek anyunak.Húgom csak ül és ha megkérjük valamire :Neeem!
Lefekszik és tetteti hogy alszik,csakhogy ne kelljen neki semmit sem csinálnia.Őt semmiért sem szidják le,semmiért.Én meg ha hazahozok egy 4-est akkor még ordítanak velem,húgomnál még már várják,hogy mikor hozzá végre a 4eseket,mert csak 5-ösie vannak.Egyfolytában piszkál apám is,gyúnyolódik.
-Majd ha te is olyan szar jegyeket hozol mint a nővéred(jeles tanuló vagyok)
-Naaa,majd ha te is olyan leszel mint ő!
Ilyeneket mondogatta.Most felvételiztek,kemény 66 pontom lett.Anyám több hétig ezzel piszkálta,aztán meg csodálkozott hogy egész nap sírok miatta.
Elmennek a boltba(anyuka,húgom),vesznek valami édességet,de csak húgomnak
-Nem tudtuk,hogy kérsz-e
Minden szar játékot megkap,azóta is porosodnak,én meg semmi olyat nem kaphatók amitmén szeretnék,mert az baromság.Én soha nem mehettem át egyetlen egy barátokhoz sem,ő meg hetekre elmehet.Ha apummal játszanak és én is szeretnék velük játszani,akkor pont akkor hagyják abba amikor odamegyek.Mindig ez van,és nem túlzok.Mindig kitalálnak valami programot,de nélkülem.Max.Csak akkor kérdezik meg,ha már minden le van szervezve.
Múltkor anyuka meg húgom befeküdtek az ágyba és elkezdtem valamilyen régi filmet nézni.Engem meg sem kérdezték, többször voltam bent náluk,de mint ha ott sem lettem volna.
Húgom órákig gépezet,tabletezhet,de ha én odaülök és bekapcsolom,anyum azonnal jön és:
-Már több mint 3 órája ülsz ott !
-Még csak most kapcsoltam be a gépet.
-Perszeeee
Ha mond rám valamin súlyát húgom akkor azzal nincs semmi baj,de ha én mondok neki valamit,akkor azonnal már üvölteni velem.Egész nap hisztizik,mindenért.Az iskolában azért hisztizik,mert elfelejtett egy szót.Hazudozik egyfolytában.
Rájön mindent,aztán szüleim még el is hiszik.Telezabálja magát ha hazaér,a tányérok át meg belevágja a mosogató a,és nem mossa el.Többször megkértem,de mint aki süket.Ha meg én nem mosom el,és szüleim hazaérek engem szívnak le,mert nem mosogattam el.Utána meg én vagyok a lusta féreg.
Lassan már úgy vagyok vele,hogy kár megszólalnom,mert úgy is csak baj lesz belőle.Elment a kedvem szinte mindenről,elvégre csak károk lesz belőle.
Nagyon rosszul esik,hogy mindig csak én vagyok a rossz és a gonosz.
Csak túlreagálom ?Ha nem akkor mit csináljak ?
Tudom, nem jó dolog összehasonlítani magam egy 10 évesnél,de már elég nagy ahhoz hogy segítse nem ?
És bocsánat ha hisztizésnek tűnik az egész,csak rettenetesen rosszul esik.
Milyen fésűs gond ?
+Próbáltam már beszélni szüleimmel,de ezzel jöttek:
-Jajjmááár,most mit kell izélni ilyen régi dolgokon ???
Most is kint játszik,én meg tanulom a semmit,mert már mindent megtanultam még pénteken és szombaton,de nem értik:
-Mééé nem tanulsz ???
Igen elvárható egy 13 éves gyerektől,hogy mosogasson el.El is mosogatok mindig,csak rettenetesen zavar,hogy reggel mikor elmegyünk otthonról akkor nincs semmi a mosogatóba,mert mindent elmostunk,de mire hazaérek 10 tányér is pohár van a mosogatóban amiket HÚGOM piszkolt össze.Sokszor kérem,hogy legalább a felét mossa már el,de mint aki süket.Szóval minden áldott nap én mosom el a cuccait,mert ha nem engem szidnak le és én érzem rosszul magam.Ritkán ő is megcsinálja,de nagyon nehéz rávenni(max.ha kap érte valamit :/)
Tudom nem olyan nagy dolgok ezek,de még így is nagyon rosszul esnek.Biztos sokan átélik,szóval vannak akik értik a helyzetet.Nem tudom mondhatom-e magam kamasznak(szerintem igen),de nekem is szükségem van szeretetre,nem arra,hogy mindennap azt lássam,hogy vele mindig törődnek,velem meg már annyit nem.Lehet irigység,de nem érdekel.Ha húgomnak van szüksége segítségre anyám egyből ugrik.Ha nekem akkor :-Mindjárt (a mindjárt kb.egy órát jelent,vagy 1 hetet,változó).Persze nagy vagyok,csak meg tudom oldani,de hogy után még engem csesznek le hogy miért nem kérek segítséget,ha nem értem.
És ez azóta megy,amióta húgom megszületett,mert ő kicsi és vele többet kell foglalkozni.
Itt nem veled van a baj, velük. Az egész felfogásukkal. Jó, oké, mikor kicsi a gyerek, mikor megszületik, az igaz, hogy foglalkozni kell vele, de nem kell egyből kutyának nézni a másikat. Két húgom van, féltestvérek egymásnak és nekem is. A nagyobbik is úgy van, mint te, a kisebbik meg, mint a húgod. Totál ugyanaz. Ha a kicsi csinál valamit, nincs egy rossz szó se, de ha a nagyobbik csak rosszul vesz levegőt, már támadják. Ergo itt tényleg nem te vagy a hibás.
Az a baj, hogy a húgod ugye még ki is használja ezt és még rosszabbá teszi a helyzeted. Látja, hogy ő bármit megtehet, megkaphat, te meg semmit kb és ő ezt sunyi módon a saját maga javára fordítja. Nem jó dolog ez, és a húgodból, ha felnő, egy bocsi, hogy így mondom, de egy undorító, álszent, semmirevaló nő lesz. Mint elsőnek is írtam, legalább te belőled nem lesz az! Gondolj bele, téged nem fog annyi a padlóra küldeni nagy korodban, ha valamit tenni kell.
Mindenben keresni kell a jót, hogy érezzük, van értelme a dolgoknak valahol, valami értünk történik és nem mindig másokért. Értsd: ez neked még előnnyé is válhat. Rossz, mert mindenkinek, ha csak az ilyen szemét viselkedést kapja ennyi idősen vagy idősebben is, rosszul esik. Kinek ne esne rosszul őszintén?
Hosszú még az az idő, amit velük kell, hogy élj hasonló körülmények között. Nem áltatlak, nem fognak változni nagyon. Bár kíváncsi lennék, mi volna, ha tételezzük fel, jönne egy kistesó és a húg is le lenne tojva? :D Kicsit ebbe belegondolni jó. :D Akkor aztán nem lenne rá aranyvilág.
Egyébként van még egy kis ötletem, hogy eltereld ezekről a figyelmed. Olvass, merülj el a könyvekben, történetekben. Nem ciki az olvasás és addig is kikapcsolódsz otthon. Az olvasásba meg csak nem szólhatnak bele, hogy olvasol, azzal mi bajuk lehetne?
Habár, aki keresi, az úgyis talál nem létező szálkát is az emberben.
Vagy írj. Írd ki valahová magadból az érzéseidet, vesd papírra, vagy valahová, ahol nem olvashatják el és nem csesztethetnek ezért is.
Sajnos az előzőekkel együtt ennél többet nem tudok ajánlani, remélem, tudtam, ha csak kicsit is segíteni.
Kitartást, erős vagy! :)
17 ne haragudj, de te hány éves vagy? Szerinted azért el kell költözni otthonról, mert hugi állítólag többet netezhet, illetve a kérdező szerint neki kevésbé szólnak be érte?! Basszus, vannak olyan családok, ahol ütik-verik, éheztetik a gyerkőcöket, meg megerőszakolják, hát ott indokolt a gyámügy, meg az, hogy ki legyen emelve a családból, de nem ilyen piszlicsáré hülyeségek miatt. Komolyan mondom nem értem, miféle emberek járnak ide válaszolni.
Kérdező! Nekem is voltak anno ilyen érzéseim öcsémmel szemben, de szerintem csak én reagáltam túl, a családi élet ilyen, alkalmazkodni kell egymáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!