Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért utálja anyukám zsigerből...

Miért utálja anyukám zsigerből a barátomat, mikor semmi rosszat nem csinált?

Figyelt kérdés

A barátom nagyon rendes, jó ember, kedves velem, a családommal is, engem a tenyerén hordoz, a szüleimmel pont jó arányban "haverkodós" és tisztelettudó egyszerre, segít mindenben, amúgy rendes családból származik, nem külföldi, nem vallásos (mi se vagyunk azok), nincs nagy korkülönbség, szóval tényleg semmi olyat nem tudok rá mondani, ami gond szokott lenni sokszor ilyen téren, ami miatt gyakran utálják a szülők a gyerekük párját. A családban mindenki nagyon kedveli őt, kivéve anyukámat.

Ő is úgy csinál, mintha bírná, mosolyog rá, de amúgy ki nem állhatja. Foggal-körömmel próbálja elérni, hogy minél kevesebbet lehessünk együtt. Pl: kitalálja, hogy egész hétvégén nem találkozhatok vele, mert itthon kell "segítenem" majd: ez annyit tesz, hogy szombat délután egyszer megkér, hogy nyissam meg neki a csapot, mert neki koszos a keze, különben meg menjek a szobámba, és ne legyek láb alatt.. vagy pl jön hozzánk majd egy külföldön élő rokon látogatóba, első este mikor itt lesz, elmegyünk majd étterembe, oda anya meghívta a legjobb barátnőmet (párszor ő is találkozott a rokonunkkal), és az ő barátját (aki a rokonunkkal soha nem találkozott, anyáékkal meg kb 2-3-szor pár percre), velem meg közölte, hogy a barátom nem jöhet. A mániája, hogy kéthetente egy délutánnál több együtt töltött idő egészségtelen.... Az is szokása, hogy mindenbe beleköt, ami a barátommal kapcsolatos. Pl ha főzök mikor egyedül vagyok itthon, azzal nincs semmi baja, de ha a barátommal főzünk ketten (természetesen csak akkor lehet nálunk, mikor szüleim nincsenek itthon), akkor utána egy hétig ordít, hogy a konyha egy lepratelep lett, megesznek minket a patkányok, hasonlók, pedig mindig gondosan összetakarítunk magunk után (mosogatás, pult lemosása, rendrakás, felmosás, porszívózás, stb, mind megcsináljuk ezeket). Ha felajánlom, hogy valami házimunkát megcsinálunk ketten, akkor egyből húzgálja a száját, hogy úgyis elrontjuk, a barátom majd úgyse bírja rendesen megcsinálni.

Tudom, hogy megoldani senki nem fogja itt helyettem, meg azt is tudom, hogy "álljak a sarkamra" (nem vált be), meg hogy "költözzek el" (tervben van, majd egyszer talán lehetőség is lesz rá), de nem ilyesmi válaszokat várnék most, inkább csak arra lennék kíváncsi, hogy ha bárki érti, hogy MIÉRT csinálja ezt, akkor nagyon szívesen fogadnék bármilyen magyarázatot. Ő kerek perec tagadja, hogy baja lenne vele, nem lehet belőle kihúzni az okot. Teljesen tanácstalan vagyok. Miért viselkedhet így vele? Hogy lehet ilyen valaki? Nem tudom megérteni. Látott már valaki hasonlót? Akkor mi volt az ok?

2017. febr. 6. 15:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Furcsa neki belegondolni, hogy a barátod ide-amoda helyezi benned a.. amilye van. Még nem tud elengedni téged fejben.
2017. febr. 6. 19:02
 12/15 anonim ***** válasza:
96%

"...jön hozzánk majd egy külföldön élő rokon látogatóba, első este mikor itt lesz, elmegyünk majd étterembe, oda anya meghívta a legjobb barátnőmet (párszor ő is találkozott a rokonunkkal), és az ő barátját (aki a rokonunkkal soha nem találkozott, anyáékkal meg kb 2-3-szor pár percre), velem meg közölte, hogy a barátom nem jöhet. "

Na ez az a pont, amikor a helyedben én nem mennék el!

Micsoda otrombaság ez anyád részéről?

A barátnőd pasija ott lehet, a tiéd nem?

Ragaszkodnék hozzá, hogy indokolja meg!

Nem fogja tudni megindokolni.

Ha minden igaz, amiket leírtál (a fiúról is!) akkor anyád mentálisan beteg.

2017. febr. 6. 19:36
 13/15 A kérdező kommentje:

Igen, amiatt még "hisztizni" fogok, ha eljön a konkrét szervezés ideje, mert azt én se érzem igazán korrektnek, hogy a barátnőm pasiját szívesen látja, az én barátomat meg nem... :/

2017. febr. 6. 21:10
 14/15 anonim ***** válasza:

Hat figyi... :) Tokre megertem mindket oldalt. Anyad valszeg nem birja feldolgozni, h felnottel es mar onallo eleted van. Ezt mindig nehez egy szulonek elfogadnia es vki nem is kepes uralkodni magan.

Ha belegondolok, h egyszer az en lanyomnak is lesz baratja, a fiamnak meg baratnoje (remelhetoleg nem azonos nemu, m ugye a mai vilagban bmi lehet :D :D ), akkor azert nekem is elszorul a szivem, de tudnek uralkodni magamon.

2017. febr. 7. 12:43
 15/15 A kérdező kommentje:

Egyetlen ismerősöm szülei se viselkednek így, mindenki fel tudja dolgozni, hogy a gyereke nem marad örökre gyerek. Pedig pl egyik barátnőmet egyedül neveli az anyukája, csak ketten voltak egymásnak mindig is, mégse akarja otthon tartani őt az anyja.

Már ott tartok, hogy amint sikerül elköltöznöm, többé be nem teszem a lábam a szüleimhez, szóval ezzel pont az ellenkezőjét fogja elérni annak, amit szeretne.. Erre miért nem gondol?

2017. febr. 7. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!