Miért ilyen bizalmatlanok velem a szüleim? Miért nem támogatnak?
18 éves lány vagyok.
Egyáltalán nem mondanám magamat "átlagos" tinilánynak.
Nincsenek barátaim, nem járok bulizni, alapvetően szorgalmas vagyok és megbízható.
Kollégista vagyok, így a hétvége az a 2 nap,amikor ki tudom pihenni magam.
Állandóan hozzám vágják,hogy mennyire lusta vagyok, nem segítek a házimunkában, ennyi idősen már szültek régen, én pedig elvárom,hogy kiszolgáljanak.
Én jó tanuló vagyok, soha nem voltak ezzel problémáim annak ellenére,hogy az osztályközösségben egyáltalán nem érzem jól magam.
Sajnos nagyon konzervatívak... azon is kiakadnak,hogy egyáltalán használom a számítógépet!
Szerintük függő vagyok (???), pedig nem szoktam órák hosszat egy huzamban ülni előtte, és nem is játszok rajta idióta játékokkal.
Teljesen alap dolgokat csinálok rajta: zenét hallgatok, angolt tanulok rajta, még a Facebookomat és a e-mail fiókomat is ritkán nézem meg.
Hálát adok az égnek,hogy ha pl. nem jut eszembe egy idegen szó jelentése, nem kell felforgatni az egész könyvtárszobát és csak egy kattintásba telik,hogy utánanézzek.
Állandóan megjegyzést tesznek az öltözködésemre és arra,hogy sminkelem magam. Szerintem tisztességesen öltözködöm, viszont anyám szerint úgy kéne öltözködnöm,mint egy nyomi, prűd általános iskolás.
Ami a legrosszabb... van egy 12 éves húgom, akivel már születése óta éreztetik,hogy jobban szeretik és megbíznak benne. Persze ő még csak bólogatni tud a szüleim merevségére. Neki mindent megengednek, reggeltől estig ülhet a tv előtt és még mindig babameséket néz. Apám nyíltan megmondja,hogy őt mennyivel jobban szereti,mennyivel szebb mint én...
Olyan rossz érzés,hogy én tényleg leteszem a részemet az asztalra, de ők már most azt mondogatják,hogy ha nem vesznek fel elsőre az egyetemre, elmegyek dolgozni és nem fogják kiszolgálni a hülye álmaimat.
Miért van ez?? Valaha okot adtam arra,hogy ennyire bizalmatlanok és lenézőek legyenek velem?!
Kedves utolsó előtti!
Ne haragudj,ez felett nem
tudok elmenni szó nélkül!:)
Mi az hogy a kitűnő jegy alap
egy NORMÁLIS (!!) családban?
Szóval ha te csak 3-as tanuló
vagy akkor már sz.r családban vagy,
és nem normálisak otthon a körülmények?
Gondold már át egy kicsit mit beszélsz! 😒
Nem feltétlenül kell ok a bizalmatlanságra. Valószínűleg a szüleid a saját félelmeiket, belső bizonytalanságukat vetítik ki rád.
Én 18 évesen pasiztam, buliztam, ittam alkoholt is, de emellett jó tanuló voltam, egyetemre is felvettek, elvégeztem két szakot és a szüleim végig maximálisan megbíztak bennem, mert tudták, hogy tudok vigyázni magamra, nem csinálok hülyeséget és őszinte vagyok velük, emellett pedig jók az eredményeim is. És szerintem ez a normális, nem pedig a tiltás, a kivételezés, az elnyomás, ami nálatok folyik.
Mi az, hogy eldöntötték, hogy te ott fogsz élni? Röhej az egész! Ott fogsz élni, ahol te akarsz, felnőtt ember vagy és semmiben nem korlátozhatnak. Tanulj jól továbbra is és amint tudsz önállósodj, sajnos velük nem biztos, hogy tudsz kedzeni bármit is, embereket nem lehet megváltoztatni, de a saját életedet mindig meg tudod.
Az a baj, hogy neked is kimaradt a tipikus kamaszkori lázadás. Most még nem késő önállósodni.
Próbáld meg, hogy egyszer-kétszer bent maradsz a koliban hétvégére is.
Sok van még a gimiből hátra? Ha tervezel fősulira, egyetemre menni, olyat válassz, ami messze van tőletek.
"ennyi idősen már szültek régen"
Közöld velük, hogy terhes vagy.
Aztán amikor már fellocsoltad őket az ájulásból, akkor mondd meg nekik, hogy nem vagy, de mostantól ne példálózzanak azzal, hogy ennyi idősen már szülni szoktak, ha nem is örülnének neki :D
"Intelligens emberek soha nem szültek ennyi idősen."
Tévedésben vagy 1945 és 1965 között például 18 évesen mentek férjhez a legtöbben, elég sokan szültek már korábban is.
A szülés sokkal inkább a fogamzásgátlással függ össze, mint az intelligenciával. Magas intelligenciájú embereknek nem nagyon volt pénzük a háború után arra, hogy külföldről fogamzásgátlót beszerezzenek, hazánkban az időtájt egyáltalán nem lehetett hozzájutni.
Előbb gondolkodj, aztán írj.
Kedves Kérdező!
Szerintem is mondd, hogy terhes vagy, aztán pár óra múlva mondd meg, hogy csak vicceltél.
Nem tehetsz róla,hogy ők ilyenek.
Örülnék,ha ilyen lányom lehetne. Meg lehet nézni a "mai" 18 éves lányokat. Sokak közülük hadd ne mondjam milyen.
Na de, ha végzel a tanulmányaiddal menj el dolgozni és költözz külön. Azt pedig nem erőltethetik, hogy hozzájuk költözz, nem hiszem hogy túlságosan egészséges lenne felnőtt fejjel a szülőknél élni. Saját tered nem lenne az már biztos.
Szerezz magadnak pasit, járkálj el. Legalább addig sem hallgatod őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!