Alkoholizmus, és öngyilkossági fenyegetőzés?
Adott egy alkoholista szülő, aki nem hajlandó beismerni a problémáját, és a gyerek, aki pár hónapon belül költözik.
Anyu elég sok ideje küzd ezzel a problémával, és a testvérem elköltözésével mintha még fokozottabban belemerülne.
Munkahelyről munkahelyre jár, már ha éppen nem piál....ha pedig a pohár után nyúl, akkor 2-3 hétre belemerül a "tennivalóba"
Mostanra eljutottunk arra a szintre, ha nem visz neki valaki itókát, akkor már az öngyilkossággal fenyeget, és látványosan csinálja, hogy rá figyeljünk.
Nagyon nehezen viselem el, és egész érzékenyen érint a dolog, mert tudja, hogy hatással van az emberre (Apu nem csak beszélt róla)
A költözés peremén állok, és már majdnem minden adott a dologhoz, de félek, hogy képtelen lesz ellátni önmagát, eladósodik, vagy tényleg a kötélben látja a megoldást stb...
Mit lehet tenni hasonló helyzetben?
Kezdem azt érezni, ha nem lépem meg a költözést, akkor belekerülök egy olyan hurokba, amiből később talán nem tudok majd kilábalni...
Vagy ha el is költözök, akkor lesz-e bármi felelősség a vállamon, hogyha tényleg nem tudja magát ellátni, vagy csinál valami hülyeséget?
Elvégre egy 40-et betöltött felelősségteljes nőnek kellene lennie....
Nem várom el, hogy a megoldjátok a helyzetem, mert az az én dolgom, csak egy, vagy akár több külső szemlélő véleményére vagyok kíváncsi, hogy ti miként látjátok a dolgot.
Legközelebb, ha részeg, kíhívod a mentöket, és beviteted, emellett elmeséled, hogy rendszeresen öngyilkossággal fenyegetözik és most is attól tartasz, hogy meg fogja tenni.
Beviszik, és elkezdik kezelni, te meg költözöl.
Nem vágom magam haptákba, mert ha veletlen nem is visz neki senki piát, akkor mártírkodik egyet, és elmegy magától.
A fő probléma az,hogy nem önellátó.
Nincs fix keresete, és félek tőle, hogy nem tudná magát ellátni.
Én egy másik városba akarok költözni, de majdnem olyan érzésem van, hogy ezzel egyúttal hátat is fordítanék neki.
Ha nem hajlandó beismerni a problémáját, akkor sajnos semmit nem tehetsz.
Mentőt hívni felesleges, semmit nem old meg. Ha csak simán részeg, nem viszik be, de ha mégis, párnap után kiengedik.
Öngyilkossági kísérlet után (nem csak fenyegetőzés) pár hét után engedik ki. Ugyan vagy, ahol voltál.
Az lenne a legjobb, ha valamilyen módon tudnál rá hatni, hogy tegye rendbe az életét, de hát ugye, ezt könnyű mondani.... Vagy pszichológusra rábeszélni.
Köszönöm a válaszokat!
Ahogy olvasom, mindenki azon az állásponton van mint én is legbelül, hogy egy felnőtt ember azt kezd az életével, amit csak akar
Persze még akkor jön majd a java, amikor már elkötöztem, és nem tudok rá figyelni
Egy kis önmarcangolás, aggódás, de idővel biztos elmúlik :))
Elég régi kérdés, de aki esetleg hasonló helyzeben van, annak talán segítsége lehet.
Megtörtént az elkölötzés, és minden sokkal jobb lett.
Mondhatbni talán ez volt az a pofon, ahol leesett neki, hogy talpra kell állni, és önszántából pszihológust keresett.
Azóta mindenki éli a kis életét, neki is van munkálya, és így természetesen jobb is lett a kapcsolatunk.
Lehet, hogy 1000-ból 1 az én esetem, de nem lett rossz vége a dolognak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!