Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Úgy néz ki megbukok félévkor...

Úgy néz ki megbukok félévkor néhány tantárgyból s apám kiakar venni a suliból!?

Figyelt kérdés

Most 3.-os vagyok és úgy néz ki magyarból meg matekból meghúznak és tudom kuv@ra eblasztam, de minden erőmmel azon vagyok, hogy kijavítsam a jegyeim és ki is fogom!

De apám azt mondta hogy ha nem javítom ki akkor kivesz az iskolából és megyek dolgozni...

Nagyon ideges vagyok, tudom igaza van, de hogy kivegyen az iskolából mert félévkór megbukok 2 tárgyból!

Mondtam neki, hogy ez csak egy figyelmeztetés és hogy még ugyan ennyi idő van, azt is elmondtam hogy bízzanak egy kicsit bennem és megváltozok!

Nem tudom mit csináljak!

Segítsetek, és hogy ha azt akarod írni, hogy miért nem tanultam akkor azt ne is írd le!

2017. jan. 16. 20:24
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
97%

Én azt nem értem kérdező, és ezt igazán elmagyarázhatnád, hogy ilyen rossz jegyekkel mégis mik a jövőbeli terveid? Mert egy kegyelemkettesekkel vagy max hármasokkal teli bizonyítvánnyal vagy érettségivel ugyanott vagy suli után, mint most.

Ha apád kivesz a suliból, mehetsz gyári melóra 4 műszakban. Ha elvégzed a sulit ilyen sz@r jegyekkel, akkor egy rossz érettségivel szintén mehetsz a gyárba 4 műszakba melózni. Ugyanott vagy.

És apád szerintem erre jött rá, hogy teljesen felesleges bent döglened a suliban, mert úgysem tanulsz semmit, téged a saját jövőd nem érdekel, így inkább megszabadít a suli terhétől, aztán mehetsz rögtön dolgozni egy gyárba.

Rossz jegyekkel és rossz/gyenge érettségivel se OKJ-ra se semmilyen normális helyre nem fognak felvenni se tanulni (bár azt gondolom úgysem akarsz), se dolgozni. Szóval teljesen mindegy, hogy most, vagy másfél év múlva mész robotolni a gyárba, mindenhogyan ott kötsz ki, és ezt a szüleid is tudják.

2017. jan. 17. 13:59
 32/40 anonim ***** válasza:
16%
23as, nem mert ha a gyerek nem tanul, akkor melózik, ergó fenntartja magát, nem a szülő gondja...
2017. jan. 17. 14:45
 33/40 anonim ***** válasza:
Szerintem csak meg akar ijeszteni, hogy kapd össze magad. Mondjuk ettől függetlenül nem ártana összekapnod magad, pláne, hogy mindkettő érettségi tantárgy.
2017. jan. 17. 17:50
 34/40 anonim ***** válasza:
91%

Végül is apádnak teljesen igaza van.

Felesleges még másfél évet ülnöd az iskolában, amikor így is úgy is a szalag mellett kötsz ki, legalábbis ilyen tanulmányi eredménnyel biztosan.

Remélem nem hiszed, hogy majd a szüleid eltartanak és elnézik a láblógatásodat meg lustaságodat otthon.

2017. jan. 17. 19:23
 35/40 anonim ***** válasza:
remelem gyarban kotsz ki s megszakadsz apro penzert
2017. jan. 17. 21:07
 36/40 anonim ***** válasza:
58%
Egyébként egy jegyre nem zárhat le. Kell min 3 jegy.
2017. jan. 17. 22:42
 37/40 anonim ***** válasza:
50%

A magyart még meg is értem,ha csak egy jegyed van,az tényleg nem fair,lehet többre lennél képes,csak a tanár nem irat..Mindenkinek lehet rossz napja, én kitűnő voltam mindig is, az érettségim is kitűnő lett.De nekem is volt egyesem,előfordul és elég szar ha nincs javítási lehetőség.

De a matek az már húzósabb sajnos, ha nem sikerült egyáltalán elsajátítani az anyagot,akkor második félévben hogy fog menni?Matekból sok minden egymásra épül,összefügg minden mindennel.

Én azt javaslom,hogy ülj le a szüleiddel és ígérd meg,hogy javítani fogsz és azon leszel,hogy minél jobb jegyeid legyenek.

És ha nem megy,akkor szerintem nem szégyen matek magántanár segítségét kérni.

De ha nincs rá keret,akkor online is rengeteg oktatóvideó van, tedd oda magad.Ha sokat gyakorolsz és tudod az alap összefüggéseket,akkor nem lesz baj.De tényleg gyakorolni kell és bepótolni a hiányosságokat.

A továbbtanulás meg még nincs kilőve, de a 11.-es évvégi tárgyak jegyét már viszed pontként,úgyhogy ha mindenképp mennél egyetemre,akkor muszáj leszel odatenni magad. Rengeteg pontot lehet veszíteni csak a jegyek miatt. +hát az érettségi is kétes,ha ilyen egyes-ketteseid vannak.

ha nem változtatsz,akkor keress olyan szakmát,amihez nem kell érettségi és kezdd el. Azért kár befejezni a sulit és érettségire menni,hogy megbukj,vagy kettesekkel menj át.

2017. jan. 18. 08:25
 38/40 A kérdező kommentje:

Matekból írtam egy hibátlan dolgozatot mert csinaltam hazit es figyeltem oran de a tanar azt mondta hogy a 2. Felevre irja be sajna....

A magyar pedig ugy volt hogy ma bejott a tanár mondta hogy elnezest ker mert tegnap este irta be az osszes dolgozatot es magyarbol 1.5 re allok es az egedz osztaly 1-es 2-es meg a jo tanulok is!

Mondta hogy valtoztat hogy kisebb anyagreszbol irunk es kevesebb tetel lesz szoval en 100%osan megvaltozok es odateszem magam...

2017. jan. 20. 11:03
 39/40 A kérdező kommentje:
Bocsi az ekezetert csak telefonrol vagyok..
2017. jan. 20. 11:04
 40/40 anonim ***** válasza:
De hiába változol ha apád kivesz a suliból...
2017. jan. 20. 14:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!